Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo 385 i 912 to nie ciagnik a 360 jest lepsza od nich.

chyba nie jeździłeś żadnym z nich, a bazujesz na opinii " kolegów" jak niby porównywać te 3 ciągniki ?:D 60-siątka nie ma podjazdu do tych większych 80-siątek, owszem, miedzy 385 i 912 jest kolosalna różnica, obydwiema jeżdzę ale porównyać je do c-360 to jakby nakładać śwni siodło i wmawiać wszystkim ze to Mustang, skrzynia najgorsza z możliwych, blokuje się przy każdej okazji, głośno,że samo grabienie trawy na wałki jest wyzwaniem, jasne nie mówię,że w dużych ursusach jest super ekstra cicho ale nie ma co porównywać ciężkiej serii ursusa do lekkiej, przy takich cenach jakie sobie wołają za 60-siątkę faktycznie lepiej kupić 912 i miec spokój :)

Opublikowano

chyba nie jeździłeś żadnym z nich, a bazujesz na opinii " kolegów" jak niby porównywać te 3 ciągniki ? :D 60-siątka nie ma podjazdu do tych większych 80-siątek, owszem, miedzy 385 i 912 jest kolosalna różnica, obydwiema jeżdzę ale porównyać je do c-360 to jakby nakładać śwni siodło i wmawiać wszystkim ze to Mustang, skrzynia najgorsza z możliwych, blokuje się przy każdej okazji, głośno,że samo grabienie trawy na wałki jest wyzwaniem, jasne nie mówię,że w dużych ursusach jest super ekstra cicho ale nie ma co porównywać ciężkiej serii ursusa do lekkiej, przy takich cenach jakie sobie wołają za 60-siątkę faktycznie lepiej kupić 912 i miec spokój :)

Miałem te dziadwoskie ciągniki i 360 nie raz lepiej radziła sobie  w transporcie niż 385. 912 na nowszej pompie jest triochę lapsza.

Po 912 kupiłem 80 km MF starego, z  10 lat starszego niż 912 i był o niebo lepszy od tych mułów.

385 i 912 to muły a nie ciągniki, jak już to tylko 1212 kupować.

Opublikowano

Miałem te dziadwoskie ciągniki i 360 nie raz lepiej radziła sobie  w transporcie niż 385. 912 na nowszej pompie jest triochę lapsza.

Po 912 kupiłem 80 km MF starego, z  10 lat starszego niż 912 i był o niebo lepszy od tych mułów.

385 i 912 to muły a nie ciągniki, jak już to tylko 1212 kupować.

wiadomo, ze 912 jest lepsza niz 385 to bez dwóch zdań, i oczywistym jest ze zachodnie ciągniki nawet te starsze są o niebo lepsze w komforcie pracy od ciężkich ursusów ale będe bronił "rencyma i nogyma" 80 w porówaniu do  c-360  :D

Opublikowano (edytowane)

Bo 385 i 912 to nie ciagnik a 360 jest lepsza od nich.

C-360 jest dobra do pracy lekkiej .W orce u mnie po górach i glinie z 4 skibami by się zaparskała .912 ledwo się skrobie ,żeby był przód to rozmowa ,była by inna .Sąsiad kupił sobie renówkę 80 km i wedle mnie to już jest lepszy ciągnik niż 912 bo raz ,że ma napęd ,a dwa jest szybki .

http://olx.pl/oferta/renault-103-54-CID757-IDh4jRF.html#be7a1ee9d9

coś w ten deseń .

Edytowane przez RafaKdziela
Opublikowano

@cyprian1219

O co ci chodziło z tym JD i Renault bo coś nie kapuje ?
Opublikowano (edytowane)

I inna- ciekawa pompa wtryskowa.

akurat to "oryginalna" pompa wtryskowa "nasze" pompy są na licencji tejże firmy... dodam też że firma friedmann & maier była poprzedniczką Bosch'a

Edytowane przez bartekm66
Opublikowano

Raczej - nie należała jeszcze do koncernu "Robert Bosch GMBH". Oni wiele technologii nabyli wraz z firmami, które przejeli.

Z ciekawostek - pompy hydrauliczne tez podobno były zachodnie, tak samo jak rozdzielacz. A jeśli mnie pamięć nie myli, w zwolnicach stosowano koła o zazębieniu daszkowym (patent Citroena), dlatego były ciche i nie luzowały się wały koła. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v