Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

... i wiele innych rzeczy brzmi jeszcze lepiej. Ciekawe co jeszcze robi ten kolektor?

Opublikowano

Pewnie wycisza tylny most, ogrzewa kabinę zimą, zaś latem przejmuje rolę parownika klimy, tak by to wynikało z podanej ceny :D Przydałoby się jeszcze żeby ustawiał te pseudo przednie reflektory, żeby nie oślepiać ludzi na drodze

Opublikowano

Jakiś czas temu czytałem w tpr o c360 z przednim napędem i instalacją na wodór, " to bardzo dobry i oszczędny ciągnik; radzi sobie z 4 skibowym pługiem "  :D Teraz czekam aż ktoś powie że daje radę z 4 skibowym pługiem obrotowym  :D  Pewnie gdyby ten z tpr miał taki kolektor pewnie dałby radę  :lol:

C360 zawszę będzie miała legendarną moc.

Opublikowano

Większych bzdur dawno nie czytałem. Nawet tutaj są bardziej powściągliwi. Przed modernizacją ciągnął 3 skiby a po już 4. Wg innego dochodzi jakieś 8 kucy. Widzicie panowie zapotrzebowanie mocy na jeden korpus to jedyne 8 KM. 6 cylindrowego ursusa używa tylko ciężkich prac, bo dużo pali a 60-ka znacznie mniej. Ile w tym bredni. Tak jak w ostatnim numerze siew kukurydzy w "magiczny"trójkąt z obsadą 150 000 nasion na ha. Kolega z forum już go podsumował w nowym temacie.

Opublikowano (edytowane)

hehe dobre :D mocy przybędzie, ale nie od nowego kolektora czy tłumika.... ale jego braku :P  wiem co mówię, zastąpienie tłumika np. rurą kwasową ( nie polecam do silników 4 cylindrowych bez turbo) mocy nie podniesie, ale sprwi, że ciągnik będzie bardziej "żwawy "

A co do tego tłumika Zetorowskiego , to zetor miał 2 rodzaje tłumików , ten przy 360 jest z wbudowanym chwytaczem iskier, a te kwadratowe są bez, i na nie nakłada się łapacz iskier....  ;)

ktoś sprzedaje i nie wie do jakiego modelu to jest ;)

http://olx.pl/oferta/dolna-rama-z-szybami-do-kabiny-c-360-CID757-IDdopNP.html#efeea3aac2

Edytowane przez FINN
Opublikowano (edytowane)

A ja wam powiem panowie że tu się nie ma z czego nabijać, bo zetor ma większą pojemność sil. to i kolektor wydechowy ma większą przepustowość i pasuje do 360 która na nim będzie łatwiej "oddychać". Wystarczy delikatnie podkręcić dawkę i moc wzrośnie a większa ilość spalin będzie miała czym odpływać

@FINN nie myl kolektora z tłumnikiem.

Edytowane przez ptaszyna
Opublikowano (edytowane)

23 już ktoś dawał :D przecież...

Bo cena nie jest do niewiadomo jakiej negocjacji :)

A jak widać na zamieszczonym poniżej obrazku osób dzwoniących nie brakuje ;)

post-5045-0-92502500-1452276439_thumb.jpg

Edytowane przez Pronar82a
Opublikowano

Przez pół roku? hehe dobre to sa statystyki od 6 stycznia :D no chyba ze niedowidzisz ;)

6 stycznia ostatni  raz  odświeżałes  ogłoszenie  , ilośc  wyświetleń,  telefonów  odsłon  ,  wiadomości  itp  sie  nie  zmienia przy odświeżeniu.

mozna  tylko  z zerować ilośc  wyświetleń ,  to juz pewnie nieraz  robiłes  - bo  ludzie  zaglądają  żeby się pośmiać :P 

nie myśl że  tylko  ty  wystawiasz  cos na  OLX  i  nikt  nie  wie  jak  to  działa ,  ale  jak lubisz że  się  z ciebie śmieją  - to  cel osiągnięty   :D  :P

Opublikowano

i dalej sie łudzi, że to sprzeda... po pół roku wystawiania powinno do tej makówki coś dotrzeć.... no chyba że OLX traktuje jak agrofoto... pochwalić sie nową farbą na przyczepie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v