Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, Rolnik7343 napisał:

a z bierzmowania ?

39 minut mnie wypszedzileś..... 

Opublikowano
51 minut temu, Bananek napisał:

pomyliles tematy, szukaj pod 'anonse'. tu same chlopy ;)

To do mnie? Ja chłop z krwi i kości. Żonę mam, syna dwuletniego, gospodare ekologiczną ciągnę z żoną pod wodzami teścia (ale dzisiaj już mnie o poradę pytał więc coś tam mam do powiedzenia)

Opublikowano

https://www.otomoto.pl/oferta/massey-ferguson-imt-massey-ferguson-perkins-80-transport-km-4x4-nie-ursus-zetor-mtz-ID6C1Epu.html?utm_source=rtbhousemediabuying&utm_medium=cpc&utm_campaign=rtbhouse-m#gallery-open

niczym passeratti od Janusza przed lakierem i jeszcze możliwość rejestracji za 2 tyś no rozwalił

2 godziny temu, Belaruss820 napisał:

Ja jestem z tego rocznika gdzie znieśli już wcześniej obowiązkową służbę wojskową 91 rocznik ale najważniejsze nie jestem z pokroju chłopców w rurkach i znam dyscyplinę  i wiem co to ciężka praca i teraz wszystko co robię to solidnie a teść mi ciągle gada że za solidny jestem (wszystko wysprzątane, nie ma rozpierduchy na podwórku). I to wszystko na wsi na gospodarce robi magister inżynier zarządzania,ale specjalizację mam rolniczą 😀

no ja jestem z końca tej dekady i trochę nasiąkłem ale się bronię bo co teraz się z ludźmi dzieje to jest coś nie do pomyślenia, straszne 

Opublikowano
5 godzin temu, bratrolnika napisał:

Siano wożę, gdyby nie to to moglibyśmy o motorach z PRL-u tu książkę napisać

Screenshot_20190714-184054.png

Pisałeś, że masz wszystkie palce. 😂

Opublikowano
7 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Pisałeś, że masz wszystkie palce. 😂

A to ile ma mieć , 6 ??? 😊

Opublikowano

W telefonie na zdjęciu bez powiększania widzę tylko 4 palce. Piątego nie zauważyłem, późno było. 😉

Opublikowano

Niedziela wieczór może coś chlapłeś to powinieneś widzieć nawet więcej 😊 Ale dobra jesteś usprawiedliwiony 😊 

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Porada dotycząca rozbudowy hodowli bydła. No pole nie ma co jeździć bo mokro

Czy po rozbudowie będziesz z własnej woli zapieprzal, czy ma ci kazać?

Nie no żart. Jak się dogadujecie, to pogratulować 👍

Opublikowano

Co się dziwić  , nie łatwo oddać stery w obce ręce

Ale z czasem to zrozumie

Opublikowano

Wszystko zależy co na papierze.... Bo jak na starego to bym uważał, a i z żoną różnie bywa.... Sąsiad jak Kazimierz Wielki - zastał gospodarkę drewnianą a zostawił murowaną, dzieci pełnoletnie po studiach , podział majątku a żona do niego przy notariuszu  "ty to masz wuj do gadania" . 

Opublikowano

Taki typ człowieka ze od nikogo nigdy nic nie chciał pożyczyć albo żeby ktoś pomógł i sam wszystko robił. Dopóki konkretnie nie zdecyduje się na to żeby oddać lejce to trzeba robić tak jak jest chociaż już wolałbym po swojemu ale zaraz kłótnie wychodzą więc narazie niech robi po swojemu.

Opublikowano
40 minut temu, Belaruss820 napisał:

Taki typ człowieka ze od nikogo nigdy nic nie chciał pożyczyć albo żeby ktoś pomógł i sam wszystko robił. Dopóki konkretnie nie zdecyduje się na to żeby oddać lejce to trzeba robić tak jak jest chociaż już wolałbym po swojemu ale zaraz kłótnie wychodzą więc narazie niech robi po swojemu.

A daleko masz sąsiadów ? słyszą ? 😂

Opublikowano

Sampo sąsiad miał takiego bizona od nowości, tak się psuł nie miłosiernie i sprzedał.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, bratrolnika napisał:

dotrą się, stary trochę siądzie to i młody rządzić zacznie

Niekoniecznie. Zależy też, czy młodemu starczy cierpliwości na czekanie. U mnie ojciec się zawinął sam, ale gdzie tylko rządza "seniorzy" to młodzi raczej mało mają do gadania, albo wojna wieczna. Na zewnątrz oczywiście ladnie, pięknie, bo większość  nowe ciągniki, maszyny bo wiadomo młody rolnik. 

Młodym się nie dziwię, mało kto ma cierpliwość żeby czekać do 50tki, żeby decydować. Kumpel z pracy w tym roku 40, jego ojciec koło 70 i niby razem gospodarza, ale jak czasem opowiada, to i tak rządzi ojciec.  

Z drugiej strony i starym się nie dziwię, bo ciężko oddać w czyjeś władanie to, na co się pracowało całe życie. Ale z jeszcze innej strony, jak się w odpowiednim momencie tego nie zrobi, to młodzież się wyniesie, a starzy będą patrzeć jak będzie się wszystko walić, bo nie będzie komu pracować.

Ot bo do tematow w większości przypadków nawet pies z kulawą nowa nie zaglada.

Jaka macie temperaturę oleju w bizonach? U mnie temperatura cieczy ok, a temperatura oleju wali do ponad 110. Kombajnista mówi, że jak kiedyś kosił tym kombajnem to nic takiego się nie działo i jak pójdzie temperatura to staje - temperatura spada powoli, ale potem jedno kółko i znów wali do ponad 110. W tematach różnie piszą, to samo ludzie z którymi rozmawiałem - część mówi, że coś nie tak, a spora część, że tak ma być i 110to nic specjalnego.

Ktoś ma jakieś z tym doświadczenie? Najgorzej, że na postoju tak się go nie rozgrzeje, żeby to sprawdzić. Narazie chłodnica była w regeneracji, czujnik temperatury wymieniony. Jeszcze chciałem kupić manometr, żeby ciśnienie sprawdzić, czy może zegar nie oszukuje, ale za uja nie wiem jaki to ma by(może ktoś podrzucić linkiem), żeby wykluczyć pompę olejowa.

Edytowane przez daron64
  • Like 1
Opublikowano

U mnie tez temperatura na górnej granicy jak chłodnica zabita plewami jak wyczyszczę to spada 😛 Koszt kabiny 5 tys nie opłacalna inwestycja 😛 mówicie ze sampo to dziadostwo gorsze od bizona? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v