Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

jakim trzeba być niedbaluchem żeby maszynę tak zdezelować. Kup krajowy ciągnik, w silniku pewnie pływa 10 letni superol a w skrzyni to co wlali w fabryce + wszystko co się dolać dało.

wlaśnie ciekawe czy ta pani też taka przechodzona jak ten traktor.

Edytowane przez Uziu92
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
8 minut temu, Rolnik7343 napisał:

A chu ... Z tym farmerem ... Sprzedawczyni fajna :D

e tam fajna , po ogłoszniach widac że już z gps i dzieckiem więc tobie pewnie taka nie potrzebna 

, ciekawy bobcat u niej stoi (https://www.olx.pl/oferta/bobcat-645-730s-CID5-IDz6YeF.html#724b19fc53) a  koparke na tylny tuz przerobic do ciągnika można 

uprzedzając fakty ,pewnie powiesz :a chu... z tym bobcatem....:D

a co do ogłoszeń w bardziej kobiecych działach to więcej kobiet wśród sprzejających a i avatary otwieraja sie często w sporo większej rozdzielczości ;)

Opublikowano
21 minut temu, Uziu92 napisał:

konteno byłeś już u tej pielęgniarki co Ci kiedyś podesłałem ?

powiedziała że na NFZ nie przyjmuje a prywatnie to mnie nie stać bo hajs na inne inwestycje potrzebny

Opublikowano

Co powiecie o takich odciągach? Chciałbym je założyć do zetorka 5211, bo w tych skręcanych powyrabiały się już gwinty i potrafią się często zerwać. Te z ogłoszenia nie wyglądają zbyt solidnie, sprawiają wrażenie jakby po paru szarpnięciach z pługiem miały pęknąć, no ale może to tylko błędne wrażenie a użytkownicy powiedzą coś więcej?

https://www.olx.pl/oferta/lancuch-odciag-boczny-stabilizator-ursus-c-360-330-mtz-zetor-CID757-ID935xt.html

Opublikowano

mam taki odciąg w 360 w sumie wytrzymuje , w kopaniu ziemiaków anką to dostaje spore przeciążenia ale jest ok . wczesniej odciąg to pospawałem gwint na sztywną bo sie zrywały .

Opublikowano

Teraz te nowe odciągi skręcanie to o kant d*py potłuc. Ja w ciapku założyłem 1 nowy za 70 zeta niby ursusa ale co ja się z nim uszarpie to głowa mała. Gwinty się zacinają i bez młotka nie podchodź

Opublikowano

Ja mam jeden teleskopowy a jeden z małego władka w swoim MTZ . Tez w władymirca chodziły z 5 lat aż w końcu jeden się urwał z rok temu , nie dokręciłem z rozsiewaczem i za mocno szarpnęło. Gwinty trzymały do końca.

A teleskopy są dobre, jak masz haki CBM, bo inaczej dwa teleskopy to udręka.

Chyba, że ciągnik agregujesz na cały sezon z jedną czy dwoma maszynami.

Opublikowano

Kiedyś pamiętam że ojciec dawał zawsze konkret łańcuch i regulacja odbywała się przez przetykanie śrub 10 i było to nie do zerwania :D teraz nie mam ursusów i problem nie występuje - mam starsze ciągniki od nich żeby nie było żem burżuj jakiś na nowych fendtach . Ciekawe rozwiązanie mam w małej renówce - Na podobę łącznika centralnego ale gwint z jednej strony z drugiej pręt gładki  - zapinasz maszynę i dokręcasz - siła działa ściskająco a nie zrywająco 

Opublikowano

W dużych aresach jest tak samo. Jak nie będę miał co z kasą robić to do 80ki zamontuję.

Opublikowano
46 minut temu, jahooo napisał:

Ja mam jeden teleskopowy a jeden z małego władka w swoim MTZ . Tez w władymirca chodziły z 5 lat aż w końcu jeden się urwał z rok temu , nie dokręciłem z rozsiewaczem i za mocno szarpnęło. Gwinty trzymały do końca.

A teleskopy są dobre, jak masz haki CBM, bo inaczej dwa teleskopy to udręka.

Chyba, że ciągnik agregujesz na cały sezon z jedną czy dwoma maszynami.

Nie mam haków, ale mam rozsiewacz Kuhn który jest pod haki przystosowany, czyli mocuje sie go do ciagnika za pomocą sworzni. Teraz jak mi ramiona latają luzem to trzeba we dwie osoby podczepiac, jedna podjezdza a druga celuje ramionami pomiędzy otwory na sworzeń. Samemu trzeba beczke soli zjeść aby sie podczepic. 

A o hakach też myślę, ale jeszcze nie teraz. Kupilbym takie odciagi ale to tylko kwestia wytrzymałości. Te co są w zachodnich ciągnikach to widać że z grubego profila, solidne i dozywotnie a to z ogłoszenia wygląda tak sobie no ale mogę sie mylic

Opublikowano (edytowane)

wytrzyma i tamten  z linku tylko zawleczke nową daj  [ przetyczke ] ja mam, jeden  tak jak pisałem do kombajnu   anka  i jest super , nawet taki jak w linku podałeś .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
12 godzin temu, KlimekPL napisał:

Co powiecie o takich odciągach? Chciałbym je założyć do zetorka 5211, bo w tych skręcanych powyrabiały się już gwinty i potrafią się często zerwać. Te z ogłoszenia nie wyglądają zbyt solidnie, sprawiają wrażenie jakby po paru szarpnięciach z pługiem miały pęknąć, no ale może to tylko błędne wrażenie a użytkownicy powiedzą coś więcej?

zakładaj mam w 7211 tylko że okrągłe problem był z początku bo coś dziury się nie ustawiały niby tylko 3 mm ale juz ciężko zawleczkę włożyć ale się wyrobiło i nie ma problemu  , a tu w kwadracie się nie okręci . Problemu nie ma jak nawet haków nie masz zawleczek nie wkładasz to się rusza jak na łańcuchu do podczepienia .

Opublikowano

Polski salon, serwisowany regularnie, ostatni wpis przy 410000 w końcu 2017. Teraz 430 z hakiem.

Silnik ładnie pracuje, lekko ściąga w prawo, klima nie załącza    

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v