Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Odpowiedziałeś pod moim postem, jak się odpowiada komuś sprzed x postów to się go cytuje jarzysz? 

3 minuty temu, Rolnik7343 napisał:

a tobie o co teraz chodzi ? jak sie pytam soltysa bo ciekawy ciągnik ... a on może wiedzieć coś na temat tych ciągników

Opublikowano
49 minut temu, Ursus932 napisał:

Przypomniałeś mi z wojska prawo użycia broni 🔫  😏" kiedy Bronia sama w domu , kiedy Bronia rozebrana , kiedy Bronia się nie broni wtedy można użyć Broni "😊

Czasy się zmieniły, teraz prawo użycia broni jest dużo krótsze 

"Broń Boże użyć, broń Boże zgubić"

Opublikowano
9 godzin temu, pawel885 napisał:

Same są tanie ogólnie.Te są już cieczą chłodzone. Pamiętam że taki przy kukurydzy we firmie jeździł to stawał co chwilę bo mu czujnik położenia pedału gazu szwankował

Czujnik położenia pedału gazu ? to raczej był Same Rubin a nie Laser , Laser to prosta maszyna chłodzona powietrzem podobna do DEUTZ-a ale to nie to samo jak niektórzy twierdzą że SAME i DEUTZ to to samo 

SAME i HURLIMAN  to są bliźniacze marki

• Thanks 1
Opublikowano
11 minut temu, Marecki2922 napisał:

Czujnik położenia pedału gazu ? to raczej był Same Rubin a nie Laser , Laser to prosta maszyna chłodzona powietrzem podobna do DEUTZ-a ale to nie to samo jak niektórzy twierdzą że SAME i DEUTZ to to samo 

Deutz moze trochę podoby z wyglądu i dlatego takie wrażenie że blizniacza marka , sam dawniej tak myślałem :)

Opublikowano
18 minut temu, Marecki2922 napisał:

Fakt, zmylił mnie wygląd bloku z prawej strony, nie widać typowych żeberek cylindrów jak w deutzu... Na pewno to był laser. 

Opublikowano

Lasery, explorery na 100 % chłodzone wiatrem. Hurlimann to bliźniak, ale z Lamborghini też są podobne tylko lambo ma silnik chłodzony cieczą.

Opublikowano
Dnia 21.09.2019 o 22:41, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

https://m.olx.pl/oferta/same-explorer-65-CID757-IDBsrBd.html

Może jutro tego pojadę obejrzeć. 

Narazie szukam na spokojnie, nie chce wpakować się w  jakąś minę. Aczkolwiek kupno używki wiąże się z dużym prawdopodobieństwem, że kupię skarbonke. Obejrzałem już trochę tych rumpci i mam dość, w ogłoszeniu niby super hiperaśne cacko, przyjeżdżasz na miejsce i sobie myślisz czy to aby ten ciągnik, albo odpalasz jak starą lokomotywe i widzisz tylko chmure dymu 

Byłeś, oglądałeś tego same?

Opublikowano

Problema mam.

Woziłem dziś wapno i w pewnym momencie trzasnął mi hydromotor. Tzn jak od dołu wychodzi z niego wałek (który przez gumowe sprzegielko napędza tarcze wysiewajaca) to na ten wałek nachodzi dekielek z oringiem i simmerringiem i jest do obudowy silnika przykręcony na 3srubki 5ki. No i ścięło mi jedna śrubę, przez co dekielek odszedł w tym miejscu i łał się olej. Myślałem, że ścięło przez to, że na tarcze spadło za dużo wapna(jest wilgotne mocno) i nie dało rady obrocic. Zjechałem do domu, rozebralem, złożyłem, wyjechałem na pole, odpalam, ruszam  - to samo. Stanąłem - rozebrałem, złożyłem. Odpalam bez ruszania - normalnie chodzi. Wsiadam do ciągnika i ruszam małym biegiem i wysiadam zobaczyć co się będzie działo - ścięło. Zjechałem do domu, rozbieram jeszcze raz, składam, odpalam - na postoju chodzi, ruszam chodzi, dodaje więcej gazu - ścina. Nóż k**wa myślę złożę jeszcze raz i może na małym gazie pojadę rozsieje. No i kolejny raz rozłożyłem, złożyłem, puszczam na postoju - leci olej. Dałem sobie spokój.

Początku myślałem, że to przez te wapno, za dużo spadlo, nie dał rady obrócić o olej wypierniczyl w najsłabszym miejscu. Potem zacząłem iść w stronę tego, że moze coś przez "kostkę" (przewód idzie od ciągnika, na kolo załącza napęd taśmy, dalej przez taką kostkę na hydromotor i z hydromotoru też przez te kostkę do ciągnika), albo że coś z taśmą, że za.ciezkie wapno- ale tylko załączanie napędu taśmy jest hydrauliczne, potem już przez tryb i przekładnie.idzie napęd. Jeszcze myslalem, że za dużo gazu, tzn za szybko jadę, ale na postoju też wywaliło olej.

Silnik padł? Gdzie szukać przyczyny?

IMG_20190923_172757-1200x1600.jpg

Opublikowano
12 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Lasery, explorery na 100 % chłodzone wiatrem. Hurlimann to bliźniak, ale z Lamborghini też są podobne tylko lambo ma silnik chłodzony cieczą.

Mam Lambo chłodzone wiaterkiem.

Opublikowano
1 godzinę temu, daron64 napisał:

Nie

Raczej silnik padł. Gdzie jest produkowany to tam zadzwoń moze zregenerują. Mi w Wrocławiu regenerowali silnik do pompy wody, ale ja źle podłazcyłem tylko coś szczeliło i wywaliła symeryng, drugi raz prawdopodobnie za dużo oleju w niego poszło i też padł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v