Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nom siła robocza. Miałem na mysli jak na tej samej fakturze z częściami do maszyn jest wpisane usługa wysyłki. :) Robię to wszystko w e-mikroprzedsiębiorstwo ale teraz widzę że ten program robi mi rozbieżności po 1,2,3 grosze i nie wiem czy nie bedę miał problemów przez to. 

Opublikowano
2 godziny temu, Sean napisał:

Być może, ale to chyba jakieś wydanie tylko dla samobójców   :P    bo zjechać z dwiema obładowanymi z porządnej góry (......) 

Przyczepa D-732 hamowane na przednia oś nie miały mediów dla drugiej ( zaczepu , gniazda wywrotu, pneumatyki, świateł ) więc tylko na końcu zestawu.

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Przyczepa D-732 hamowane na przednia oś nie miały mediów dla drugiej ( zaczepu , gniazda wywrotu, pneumatyki, świateł ) więc tylko na końcu zestawu.

No właśnie to podejrzewałem, bo mam takie dwie, hamującymi na dwie osie i za dużo najeździłem się z ciężarem po stromych górkach żeby uwierzyć że takim zestawem z dwiema przyczepami hamującymi tylko na jedną oś, dało się bezpiecznie zjechać ciągnikiem marki Ursus C-360.        :)                                                            

Edytowane przez Sean
Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Mi tam się podoba, ładnie spasowane, zgrane, lepiej niż niektóre fabryczne konstrukcje

@simson2812 nie przesadz z wielkością orbitrola, bo delikatnie bujniesz kierownica przy większej prędkości a koła ci w poprzek staną i do rowu wjedziesz

Teraz mam bardzo dużo obrotów kierowcy, w c-330 jest 1.5 i każdy jeździ a ile jest w nowych ciagnikach?

Opublikowano

@simson2812 właśnie o to chodzi żeby orbitrol dobrać na tyle duży żeby nie kręcić 8 obrotów od prawej do lewej, ale też na tyle mały żebyś przy delikatnym ruchu kierownicą nie skręcał o 90stopni, a tak możesz mieć przy tym 200 na którego z kimś miałeś się wymieniać

czytaj opis. co to jest  https://www.olx.pl/oferta/stare-urzadzenie-do-malowania-opryskiwania-przepompowywania-CID757-IDrWcrr.html#502789b8b6

a tu odpowiedź na c385 po lifcie z poprzedniej strony, w sumie też fajnie spasowany https://www.olx.pl/oferta/ciagnik-case-international-484-CID757-IDrW9y1.html#502789b8b6

Opublikowano

Najlepiej jest jak wychodzi około 1,5 obrotu od środka do skrajnego położenia kół. Oczywiście przy standardowym siłowniku nie da się zrobić tak samo w obie strony.

Opublikowano

Liczyłem mu i na orbitrolu 200 będzie miał ze środkowego położenia 1,5 obr w jedną i 0,7 obr w drugą. Chyba sami rozumiecie, że tego prosto na drodze nie poprowadzi.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Plantator_01 napisał:

oferta skierowana do ogromnej liczby chytrych durni myslacych ze sa cwani ktorych liczba w polsce jest zadziwjajaco duza.widac to po to tym forum co chwile ktos takie kwiatki wyciaga.powodzonka w lapaniu okazji dla durni.ps dla durni vatowcow bedzie jeszcze fakturka zeby vacik odliczyc

Edytowane przez szmergiel
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

madremu.glupi lapie wszystko co widzi.sam mialem tydzen temu sytuacje ze francuz sie pomylil z cena i niedopisal 1 przed 3  i byla cena 3000e zamiast 13000. ile durni dzwonilo i chcialo kupic za 3000 choc 13 to bylo dobra cena .niestety wiekszosc jak sie dowiedziala ze cena 13to odpuszczla glownie rolnicy francuscy. debile sa wszedzie i  u nas i w kazdym kraju. zaloze sie ze dzis o tego jonna to z 20 polskich matolkow bedzie bilo a jak bedzie fakturka to sie poslinia.problem taki bo matolek nie pojedzie dalej 100 km od domku a za granice to juz wogule i trzeba bedzie wplaciic kaske i tu problem bo matolek jest chytry i glupi i boi sie wyslac kaske jak jest glupszy niz chytry. ratunkiem dla sprzedajacego jest matolek bardziej chytry niz glupi bo wtedy dobija targu haha

8 minut temu, przekręt napisał:

szmergiel masz Proximę na sprzedaż ? link do ogloszenia

zarezerwowana juz

Edytowane przez szmergiel
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Thomas2135 napisał:

Liczyłem mu i na orbitrolu 200 będzie miał ze środkowego położenia 1,5 obr w jedną i 0,7 obr w drugą. Chyba sami rozumiecie, że tego prosto na drodze nie poprowadzi.

Ale do tura miodek. :) Fendty mają opcje żę po naciśnięciu przyciska tak się dzieje. Może jeszcze dołożyć siłownik przeciwnie w ów czasbędzie miał 2,2obr w obie strony. :) 

Opublikowano

Ma dużą różnicę pojemności przez grube tłoczysko 30 mm. Jak  chce się mieć po tyle samo obrotów w lewo i prawo to trzeba mieć siłownik z dwoma tłoczyskami między kołami. 

Opublikowano

Panowie jak nazywają się takie śruby, końcówki cięgieł do zamykania i otwierania? Bo potrzebuję kupić, bo mi wypada.

Kiedyś to widziałem w jakimś sklepie internetowym ale teraz nie mogę namierzyć

amazon603.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v