Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

panie i panowie ktoś coś o tym handlarzu??

https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/pZtn/

wszystkie informacje mile widziane

Byłem tam na wiosnę szukając ciągnika, i podczas oglądania przyleciał pies a za nim właściciel z pretensjami że wszedłem na plac bez niego i że pies mógł ugryźć, no to k**** jak masz komis i handlujesz to zamknij psa w kojcu na dzień, a nie później pretensje, a wracając do tematu to ja tam nic ciekawego nie widziałem sprzęt stoi już po kilka lat, a cena jaka była na początku taka jest dalej 

Opublikowano

Powiem Ci z doświadczenia,że jak masz kupować śrutownik to tylko i wyłącznie ssąco tłoczący!!!Miałem Bijakowy 11Kw i nie miał polotu do ssącego skiowlda z silnikiem 7,5KW!!!

A gniotownik to minimum silnik 5,5KW i odpowiednie do tego walce, do takiego przerobu jak Ty potrzebujesz to 7,5-a i jeszcze jedno gniotownikiem nie pójdzie sucha kukurydza,łubin i groch to tego potrzebny jest dodatkowy walec wciągający

Kolejny to MH-Rol z Piły.

Aj tam się czepiasz tych marnych darmo przejechanych 400km :D

To jeszcze omińcie Tatusia tamtego Pana z Firmy MH-Rol-tatuś ma firmę Rol-Has w Wysokiej Małej ;)

Opublikowano

znajomy kowal robi gniotowniki na zamówienie, bierze z tego co pamiętam 1500 pln, bez silnika, (potrzebny 5-7KW) wydajności 500kg/godz. bardzo sprytna maszyna (pomorskie)

Chętnie zobaczył bym fotki tego gniotownika . Przymierzam się do wykonania czegoś takiego do gniecenia zboża dla bydła . 

Opublikowano (edytowane)

mam niemieckiego  ssąco tłoczącego 11 kw troszkę ponad 2 godziny śrutuje mieszalnik... 2tony.. z tym że  śrutownik od mieszalnika oddalone są  ponad ok 27~30 metrów.  a drugiego tonowego  gdzie pcha tylko 5 metrów 35do 40 min.. wraz z odległością  pomiędzy  punktami wydajność   strasnie spada   tak samo jest jeśli chodzi o ssanie  raz podpiołem z 2 bina   i miał  z 20 metrów do bina   to z 3 godziny robił  duży mieszalnik...ale tak czy inaczej bardzo wygodne  i polecam kiedyś bąkiem to cały dzień schodził żeby naśrutować   a przy gniotowniku trzeba było biegiem latać  żeby zdążyć  mu sypać .. a tu  tylko włączasz i ustawiasz budzik w telefonie żeby nie zapomnieć wyłączyć,, :)

Edytowane przez damo
Opublikowano

Chętnie zobaczył bym fotki tego gniotownika . Przymierzam się do wykonania czegoś takiego do gniecenia zboża dla bydła . 

to wpadnij, możemy się dogadać bo mam surowe walce+okrągłe dekle do nich, wszystko grube 25mm, chciałem kiedyś robić ale załatwiłem okazyjnie duży gniotownik

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v