Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiedz z jakich okolic jesteś to będzie łatwiej coś doradzić

Opublikowano

sorki nie zauważyłem... zależy czy są bambry w okolicy czy nie: d myślę że do 25, może 30 tys za ha to uczciwa cena dla obu stron

Opublikowano

ci madrzejsi to juz sprzedali tak jak u mnie po 45 tys, a ci co czekali na dobra zmiane to watpie zeby polowe tego wyciagli-bo rynek kupujacych sie skorczyl dramatycznie, chyba ze proboszcza namowisz on moze kupic....

Opublikowano

Oferta z ostatnich dni klas ziemi od IV do VI z klina i pod górę 4 ha pola i 1 ha łaki torfowej po 34 000zł rozgłosił ale zero odezwu każdy z nas rolników kazał mu się zastanowić nad tym co proponuje....

Opublikowano

Też jestem z łodzkiego i powiem ci tak cena ziemi wacha sie w okolicach 6-7tys za ha łaki do 55 tys za ha

Wszystko zalezy od dojazdu w jakiej kulturze mamy pole jaka klasa ziemi zasobnosc w składniki czy w okolicy jest mozliwos dzierzawy przez kupujacego albo dokupienia arealu nie oszukujmy sie nie bedzie ktos jezdził 10-12km do 3.5ha jak ktos ma blisko to wiadomo ze sie opłaca

Zakładajc ze ziemia jest w dobrej kulturze rolnej o sreniej zawartosci składnikow glebowych dobry dojazd i faktycznie ta klasa 3a i 3b mysle ze spokojnie mozesz wołac 42tys za ha a ostateznie sprzedałbym za 38tys za ha

Opublikowano

jonek skąd jestes? ostatnio widziałem transakcje to między 45tys a nawet maxymalnie 72tys ale to było  10ha w jednym kawałku. u mnie jest sama 3a troche 3b dojazd b.dobry przy drodze asfaltowej, dostałem propozycje 50tys za ha i chyba tak sprzedam

Opublikowano

To u mnie był w sobotę gościu z super oferta jak to nazwał, 6z w jednym kawałku 8ha do tego rozpadający sie dom za 50 tys hektar plus 80 tys za dom i szopę. Czyli razem bagatela 480 tys, jak sie okazało jeździł od domu do domu, wszyscy go wyśmiali.

Opublikowano

kolego nie sluchaj ich oni bredza na maksa. po zmianie przepisow ceny gusowskie nadal w gore a ci tu pisza ze za 25 tys za 3a i 3b hahaha wedlug gusu w lodzkim to za 3a 50 tys a za 3b 38 tys wiec na wolnym rynku za 3a spokojnie mozesz wolac 70-80 tys za ha a za 3b 50 minium. Pisza tak bo chca kupic tanio hehe Mi tez gadali ze teraz juz nie sprzedam tak drogo jak chce a jak oglosilem w glupiej gazecie to za 90-100 zaczeli sie zabijac o 1 2 i 3a . Ceny wcale nie ida w dol . to jakies brednie. Te nowe przepisy i tak duzo nie ograniczyly .Widze na olx wiara oglasza po tkaich samych cenach co kiedys,ziemie idzie troszke trudniej sprzedac ale jednak idzie i mozna wolac tyle ile przed zmiana przepisow.

Opublikowano

o to ty bamaber jesteś i masz idiotów koło siebie że kupuja za takie pieniądze u nas by ci nawet gawron nie nasrał za taką cenę :D

Opublikowano

skoro twierdzisz że jest tyle warta to przyjeżdżaj do mnie, chętnie Ci sprzedam po 100 tyś za ha, będę milionerem i z samego procentu będę sobie żył

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mateuszm023
      Witam, planuję przeznaczyć pole klasy 4-5, ok 1 ha na działkę pod zabudowę, tzn na rozbudowę gospodarstwa. Zaznaczę od razu że pole to leży niecały kilometr od mojego gospodarstwa. Moje pytanie do użytkowników to czy ktoś już to robil? jak to wygląda, jaki koszt? czy zależy to od powierzchni? czy jest z tym dużo papierów i załatwiania spraw, jak długo to może trwać? 
    • Przez Fugeo
      Cześć
      Mam pytanie jak to jest ze sprzedażą ziemi po sprawie spadkowej? Osoba A założyła sprawę i finalnie sąd przyznał ziemię właśnie tej osobie. Teraz ta osoba chce ją sprzedać. Czy jest jakiś okres "karencji" tzn zakaz sprzedaży przez okres iluś tam lat czy może od razu ją sprzedać?
    • Przez Gregor55
      Gospodarstwo rolne kilkanaście km od granicy z Polską
      Baza to cztery obiekty w różnym stanie technicznym
      1. stan bardzo dobry ponad 1000 m2 konstrukcja żelbetowa wysoka obiekt suchy
      2. suszarnia ok 500 m2 wysoki żelbet stan b dobry
      3. stajnia cegła + żelbet średni do remontu ponad 1000 m2
      4. stajnia cegła + żelbet zły do remontu ponad 1000 m2
      działka ponad 5 ha do prywatyzacji można zwiększyć i ilość budynków i ilość ziemi budowlanej.
      i to kosztuje 60 000 $.
      Do końca roku możemy dla tego gospodarstwa zarejstrować ok 400 ha ziemi max.
      cena rejstracji to 300-350 $ za ha.
      Jest możliwość w następnym etapie prywatyzowania ziemi ornej.
      Pozdrawiam
      Grzegorz Bajster
      +380674641803
      Kontakt również poprzez aplikacje Viber i WhatsApp

WhatsApp Video 2018-07-13 at 12.02.27.mp4

• Przez nowa11
      Otrzymałam od rodziców 2.70ha ziemi rolnej 5i6 klasa ziemi . Czy ma ktoś pomysł jak ją wykorzystać aby mogła przynosić dochód. Działka położona jest w malowniczej okolicy z widokiem na jezioro przy działce droga i ścieżki rowerowe Ja osobiście myślę coś w kierunku turystyki, może ktoś wie jak wygląda sprawa z wynajmem pod kempingi czy kampery, umowy  długoletnie itp. Może ktoś ma inny, lepszy pomysł jak zarobić
    • Przez ursusowski289
      Otrzymałem od rodziców 2.70ha ziemi rolnej 5i6 klasa ziemi . Czy ma ktoś pomysł jak ją wykorzystać aby mogła przynosić dochód. Działka położona jest w malowniczej okolicy z widokiem na jezioro przy działce droga i ścieżki rowerowe Ja osobiście myślę coś w kierunku turystyki, może ktoś wie jak wygląda sprawa z wynajmem pod kempingi czy kampery, umowy  długoletnie itp. Może ktoś ma inny, lepszy pomysł jak zarobić
  • Dodaj nową pozycję...
v