Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam, mam pytanie czy ktoś może zwiekszal moc u siebie albo słyszał jak to się robi? Czy to tylko dawką sie reguluje? Mój sprzęt to mx100 z 2000r 

Opublikowano

A miał ktoś u siebie na wyświetlaczu błąd A? Objawem tego jest to, że podnosnik działa mi tylko z blotnikow i to bardzo szybko reaguje. A z kabiny to wariuje i praktycznie nie działa. Dodam że sprawdzałem akumulatory i ładowanie i wszystko jest w normie. 

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Big12 napisał:

A miał ktoś u siebie na wyświetlaczu błąd A? Objawem tego jest to, że podnosnik działa mi tylko z blotnikow i to bardzo szybko reaguje. A z kabiny to wariuje i praktycznie nie działa. Dodam że sprawdzałem akumulatory i ładowanie i wszystko jest w normie. 

Ten błąd jest od zbyt niskiego napięcia.

wyświetla się poniżej 9,8V 

Jakie masz ładowanie i napięcie bezpośrednio na aku?

Edytowane przez Ziel
Opublikowano (edytowane)

4 to spalona żarówka w przełączniku góra/dół.

Takie diody można kupić w każdym sklepie z częściami samochodowymi.

Edytowane przez Ziel
Opublikowano (edytowane)

Witam właśnie przeczytałem cały ten temat. Niedawno kupilem mx120. Będzie dużo pytań bo roboty mam troche. Aktualnie:

-czekam  na reg. napięcia bo siadło ładowanie. (Wzbudzenie jest, reakcji brak) co za tym idzie obrotomierz nie działa to wiem 

-czujnik prędkości i czy ktoś próbował zamontować z MF czujnik prędkości wom ? Gwint pasuje ale nie wiem jaki jest opór w MF, parę stówek w kieszenie czy lepiej darowac.

-ehr uruchomiłem zeszłem z błędów na wyswietlaczu  ale coś moglem źle polaczyc bo miałem część czujników z tyłu na d*pie bez kabli i mam puzle. Podnośnik na przycisku sterowania przy lewarku ustawiony na środku i wtedy wysokość na jakiej się utrzymuje reguluje dużym pokretlem a jak przełączę przełącznik na dół to wtedy za wysokość na jakiej się zatrzymuje odpowiada 3 pokrętło pod klapka . Czy to tak ma działać ?

-potrzebuje linki do sterowania hydraulika, czujnik predkosci i trochę plastików.  chyba że ktoś ma namiar na jakiegoś na części to proszę priv bo mam dużo drobnicy 

-nie wyświetla mi napędu i blokady na desce(żarówki ok). Cewki nowe obie, napięcie podaje dobrze. mfd napiecie na wył. Blokada na zał podaje. Aktualnie stoi z tyłem w górze i jak spięło napęd to go nie rozepnie nie wiem czy muszę się przejechać czy w powietrzu powinien puścic ? 

Edytowane przez Matnik
Opublikowano (edytowane)

Ten przycisk przy lewarku tak ma, to jest podnoszenie i opuszczanie a dolną i górną wartość ustawia się pokrętłami. Na zgaszonym napęd będzie spięty, tam w koszu są sprężyny, dopiero ciśnienie rozpina przodek

P.S.

Bez obrazy, ale on był złomowany czy co, że tyle usterek?

Edytowane przez Rafik
Opublikowano

Jest jakis sposób aby wstępnie zweryfikować działanie wtrysków czy jedyna opcja to wykręcenie i oddanie do sprawdzenia? Mam ściągnięty kolektor i jest dobry dostep, ale też patrzyłem że nie tak prosto się je wyciąga. U mnie chyba jeszcze nie były ruszane, bo farba nie spękana na połączeniach. 

Opublikowano (edytowane)

Tylko próbnik.

Musisz zrobić młotek bezwładnościowy i bez problemu powyciągasz.

Ja zrobiłem taki z 0,7 może 1 kg dopasowałem nakrętkę z  gwintem co jest na wtrysku, ale pod jeden musiałem dodać przedłużkę łamaną  z kluczy nasadowych. Bo pod kątem trzeba jednego wyjąć. 

Z 4 lata temu wymiana na nowe oryginalne  z 1600 zł. 

Edytowane przez tomek73
Opublikowano

Wyciągnąłem przez tulejkę i nakrętkę, młotkiem raczej by nie poszło nikt tego nie ruszał jeszcze.  Teraz muszę gdzieś zawieść na próbnik, bo akurat nie mam.

Wymieniacie same końcówki czy całe wtryskiwacze ?