Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, wiko napisał:

Groch nadaje się do zbioru w okresie pomiędzy jęczmieniem ozimym A rzepakiem? 

Wszystko zależne od przebiegu pogody i kiedy sialeś swój groch. Zazwyczaj wypada przed rzepakowy lub po. 

Opublikowano
Nie wiem kiedy siejecie groch a kiedy rzepak ale ja sieją rzepak 22sierpień, a groch 20marca i jescze nigdy nie wyszedł przed rzepakiem a co mówic przed jęczmieniem, zazwyczaj dochodzil tuż przed zbożami
Opublikowano

Przed jeczmieniem napewno nie dojdzie. U mnie w tamtym roku nosili groch przed rzepakowy kwestia paru dni. Zobacz charakterystykę odmiany i mniej więcej obliczysz kiedy będzie do zbioru.

Opublikowano

Czy po Proteusie, przed wjazdem w pszenicę jarą, trzeba płukać opryskiwacz? Czy można sobie darować, bo żaden z zawartych w nim składników nie szkodzi zbożu? Chodzi mi głównie o tiachlopryd.

Opublikowano

jak u kolegi wyżej pierwsze strąki i już na nich jaja strąkowca o której godzinie można wyjechać z opryskiem coby pszczół nie potruć ? mam proteusa

Opublikowano

Wiem ze pewnie jest to opisane, ale powiedzcie czy moge pryskać Proteusem rano? Mszyca mi zawaliła groch (kwitnie) i mam awarie opryskiwacza właśnie. Jeśli chodzi o pszczoły to jest obojętny wg etykiety. Chodzi mi raczej o temperatury powietrza i nasłonecznienie. Z góry dz\ieki

Opublikowano
15 godzin temu, adamson330 napisał:

Wiem ze pewnie jest to opisane, ale powiedzcie czy moge pryskać Proteusem rano? Mszyca mi zawaliła groch (kwitnie) i mam awarie opryskiwacza właśnie. Jeśli chodzi o pszczoły to jest obojętny wg etykiety. Chodzi mi raczej o temperatury powietrza i nasłonecznienie. Z góry dz\ieki

Proteus zalatwi tez strakowca choc to srodek na drugi zabieg w grochu.

Opublikowano

wczoraj pryskałem ustawiłem na 500l/ha nie wiem kto to wymyślił z roślin się dosłownie lało ale groch jest dość gęsty to ciężko go pokryć całego  dwustoma litrami 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez SpracowanyPraktyk
      Panowie chciałem poruszyć ważną kwestię. Wystawiałem na olx na sprzedaż Groch odmiany milwa. Ogłoszenie wyglądało tak:
      Witam. Mam na sprzedaż groch, odmiana Milwa. 

plenna odmiana pastewna, bardzo wczesna, wąsolistna
      rośliny o wysokości 75-80 cm o sztywnej łodydze

dorodny, gruby, niedosuszany 
      posiadam na sprzedaż około 8 ton
      zapraszam

z zastrzeżonego nr telefonu zaczęto do mnie dzwonić i automatyczna sekretarka klepała regułkę o działaniu na szkodę producenta. Następnie przychodziły prywatne wiadomości o naruszeniu prawa. Skończyło się tym, że olx zmoderował, czyli zakończył moje ogłoszenie pisząc:
      Zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela

Twoje ogłoszenie zostało usunięte, ponieważ otrzymaliśmy zgłoszenie od producenta bądź jego przedstawiciela, z którego wynika, że oferowany przez Ciebie produkt nie jest oryginalny, został przerobiony lub nie posiadasz praw do jego dalszej sprzedaży. Reagujemy także, gdy otrzymujemy zgłoszenia o innych naruszeniach praw własności przemysłowej lub naruszeniach praw autorskich.

Więcej o zakazanych przedmiotach w naszym serwisie dowiesz się tutaj: OLX.pl/zasady/#r10 . Prosimy o przestrzeganie zasad naszego Regulaminu.

Wystawiając rośliny pastewne nie złamałem regulaminu.  Nigdzie nie napisałem, że są to nasiona siewne. Okazuje się, że firmy nasienne ograniczają obrót materiałem paszowym. Wychodzi na to, że groch który uprawiałem i zebrałem z pola jest nielegalny, nie oryginalny i nie mam prawa do jego sprzedaży a miał być jako dodatek paszowy dla lokalnego rynku. Czy ktoś się z tym spotkał?
      Jak umieściłem temat w złym dziale to przepraszam.
    • Przez ZetorPower
      Witam doradzicie mi Pany jaki nowy  agregat kupic pod ten siewnik D9-30 super redlicowy taki żeby hydropak sie nie złamał tak jak w agro maszu, ma miec przedni  wał 2 albo 3 rzędy łap i tylny wał packer. dodam że mam aktywny do tego siewnika ale na wiosenne lekkie warunki przydał by sie bierny przegądałem internety i wiele agregatów ale żadnego nie widziałem na żywo na zdjęciu to każdy porządnie wygląda 
    • Przez Scoti
      Witam mam pytanie dotyczące agragatu agro lift TYP-AUS 2 z wałem packera 2.5m jakieś opinie o nim ewentualnie jakaś lepsza firma w podobnym przedziale cenowym ?
    • Przez Thorod
      Sprzedam Agregat uprawowo siewny Amazone d7 super s. Duza skrzynia, po wymianie łożysk na oryginalne Amazone, sciezki i znaczniki powschodowe, drobny wysiew. Agregat po wymianie przednich tulej, na hydropaku, który jest nieuzywany od nowosci. Wiecej na priv(zdj). stan bdb
      Cena 9900zl

• Przez karol2306
      Witam

Na sprzedaż agregat w/w. Wszelkie info w ogłoszeniu ew. pod tematem lub prv

Zapraszam
       https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowo-siewny-2-5m-wal-packera-grano-CID757-IDtGmk9.html
  • Dodaj nową pozycję...
v