Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

ladnie szla chmura nad lukow, ale przed samym miastem sie zatrzymala i przeszla pod. Kolejny dzien suszy na gm zbuczyn

pomiedzy lukowem a radzyniem chyba niezle popada

Edytowane przez ahten
Opublikowano
kolejna burza i Nast 10mm ale idzie bokiem na szczęście bo widzę że pod Krakowem daję czadu na całego
Opublikowano
6 minut temu, ZELKOW napisał:

u nas coś tam popaduje ale napewno nie manna ;) u mnie jak dziś spadnie 20mm to będzie super

Jak Ci spadnie te 20 mm to już 7 ton/ha na tym forum masz  zaklepane. Toż to jak biblijna manna z nieba.  Przy 30mm to rybami Ci rzucać będzie:D

Ogłoszenie - tanio kupię 10 mm deszczu. Lokalizacja opadów po podpisaniu umowy.

Opublikowano
32 minuty temu, ahten napisał:

ladnie szla chmura nad lukow, ale przed samym miastem sie zatrzymala i przeszla pod. Kolejny dzien suszy na gm zbuczyn

pomiedzy lukowem a radzyniem chyba niezle popada

U mnie zaledwie kilka kropli, ale widać na radarach że chyba już słabnie, także szanse na deszcz u nas maleją

Opublikowano

Więcej się módlcie mniej pracujcie to deszcz padać bedzie :P

Sorry za zart,lecz susza jest w większości kraju i zboża podsychaja.Wiosenne siewy powschodzily ale też kiepsko wyglądają.

Opublikowano
Ja tam nie przejmuje się zbytnio opadami, ale ciekawie jest się dowiedzieć jak jest z tym deszczem w reszcie kraju bo że u siebie mam susze to ja wiem a ten deszcz który spadł duży nie był jak nie którzy mówią że po 50mm im spadło ale na te pare dni podratuje bynajmniej do niedzieli ;) ogólnie zapowiadają na noc deszcz a ciekawe czy spadnie, u Xtro pewnie ostro polało bo się bardzo nie udziela w tym temacie , to pewnie presja suszy odeszła ;)
Opublikowano

No i poszło w piz.u. Trza nalać opryskiwacz i jechać  karmić wiśnie. Choć z opryskiwacza te 750l/ha  wody dostaną.

Opublikowano

W okolicach Zwolenia, przyszła burza ze wschodu i nawet ładnie popadało bez gradu z 20 min, ziemia przykryta bez zlewy, dobre i to. Jutro niby też coś podają, może będzie powtórka. Krótki filmik z opadu w załączniku20180509_183316.thumb.jpg.c53dcfe15f319ad4609bca7b3b358c49.jpg

20180509_183255.mp4

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v