Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj tak jak pisałem wyżej, 7 litrów, teraz cały czas pada, ale ile napadało to podam wieczorem. Kurcze, wychodzę za stodołę, patrze w stronę lubelskiego a tam ciemno jakby koniec swiata miał za chwilę być... Nic nie pada?

Opublikowano
łoj słuchaj u mnie słonecznie, żadnego obłoku nawet nie ma, można się opalać dziś. Wczoraj wieczorem jak pryskałem to od Podkarpacia szły chmury i się gdzieś tam zatrzymały
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, master20002 napisał:

Ooo... A dokładniej skąd jestes? Ja też rpz

gmina gać, obecnie dość ładnie pada ;p , nie mam deszczomierza by sprawdzić ile mm ale kałuże się porobiły + wczoraj po 21 przez parę min tez ładnie  dawało, jeszcze na czwartek zapowiadają spore opady oby się im sprawdziło 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano

Dzisiaj już nawet kupkowka siada po górkach i jare zaczyna brać. U mnie środa w nocy iczwartek dopiero jest szansa, na południu podlewa coś. Ale jest nadzieja że się zmieni i codziennie będzie gdzieś padac, może odepchnie te wyże do Putina

Opublikowano
2 godziny temu, WojciechFirus napisał:

Xtro co robić twoim z T2 w ozimych zaraz się wykłoszą a deszczu nie widać

Czekają na deszcz. Jeśli nie będzie deszczu do końca tyg to w pszenzycie i jeczmieniu odpuszczę chyba t2 bo nie będzie na czym robić. Pszenice ciut lepiej sobie radzą ale są na lepszych stanowiskach.

Opublikowano
pada pada pada pada i to dosyć ładnie jest burza spadło z 20 litrów pięknego deszczu oby jeszcze polało i będzie bardzo cudownie:)
Opublikowano
2 minuty temu, zetorlublin7341 napisał:

pada pada pada pada i to dosyć ładnie jest burza spadło z 20 litrów pięknego deszczu oby jeszcze polało i będzie bardzo cudownie:)

Zazdrosze , u nas Kalifornia.A ziemniaki beda za 2 tygodnie do kopania

Opublikowano
8 minut temu, zetorlublin7341 napisał:

Chyba widzę tą chmurę z domu. Ładne słupy wody lecą na ziemię z tej chmury. Niby wieje od niej ale chyba San jej nie puści, tak jakby się oddalala.

Opublikowano

spadło 2l/m2 pojechałem opryskać marchew doglebówką i spadły kolejne 2l/m2  może będzie ok 

Opublikowano
5 godzin temu, KlimekPL napisał:

Spokojnie. W naturze nic nie ginie i odda nam te opady z nawiązką akurat w lipcu  i sierpniu. :ph34r:

a co nam w lipcu? jak nniebedzie co kosić to po co ma padać o.O

Opublikowano

Ja też KPR kurcze troche mało tego było, moze w nocy jeszcze poprawi,ale to wszystko za późno. Rzepak nie taki tragiczny może mniej jak 3,5t nie bedzie , jednak pszenica-piękna z wiosny a teraz ledwo nad kostke i na dniach kłoszenie, od spodu zżółkła i odrzuciła prawie wszystkie rozkrzewienia. Tragedia- w tamtym roku na wiosne padało do zesrania w tym sahara.

Opublikowano
przyszła następna od Koniuszy i dołożyła kolejne 20litrow w kilka minut deszczomierz pełny także. na dziś rewelacyjnie się skończyło ale ta druga gorsza grzmoty błyskawice potężne były aż strach, podobno jutro ma być kontynuacja u nas z deszczu. u mnie pszenicę nawet spoko nie klosza się jeszcze a i ciemnozielone ładnie są także będziemy dawać azot bo w końcu woda jest, teraz lekki deszczyk, ale się zeziabilo to pewnie gdzieś grad polecial
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v