Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

U nas w nocy było 2 na plusie,  ale w zacisznych miejscach siwo.  Pszenżyto w srode/czwartek będzie miało 2 tyg i ani myśli wychodzić. 

Edytowane przez daron64
Opublikowano

To coś z nim nie tak ewentualnie masz bardzo sucho w polu.

U mnie rano przymrozki a teraz bardzo słonecznie i ciepło +16

Opublikowano

Skąd te poplony biorą wodę? Dzisiaj zajechałem na najdalsze pole 5-6kl myślałem że łyso, a tam gaj gryka gorczyca i samosiewy... Wyciągną do cna, z orką nie ma szans talerzowka może coś zmiesza 

Opublikowano
14 godzin temu, Agrest napisał:

To coś z nim nie tak ewentualnie masz bardzo sucho w polu.

Sucho było bardzo jak siałem,  ale dzień po siewie przeszedł pierwszy deszcz.  Potem jeszcze parę razy do teraz padało. Ale od 3 dni już zero deszczu i na najbliższe 2 tyg nic nie zapowiadają już. Dziś będę na polu,  to dokładnie się przyjrzę czy coś te moje zboże myśli wychodzić,  czy tak zimowac  planuje pod ziemią :)

Opublikowano

aktualnie słonko ale wieje a nawet piździ , kto ma świeżo ruszone pole jeden wielki tuman kurzu

tak myśle może przyczepe wystawie na koniec takiego pola poczekam z pól godz. i mi za free wypiaskuje :D 

Opublikowano

Jezeli chodzi i opady w pazdzierniku to za kolorowo to nie wygląda, praktycznie na każdym portalu co najmniej do połowy pazdziernika prognozują zerowe opady dla większosci kraju, dzis tak miało padac, a ledwo 0,5mm spadło. Susza trwa dalej.

• Root Admin
Opublikowano

u nas dziś całe 3l, w tym roku uwaga - oszałamiające 290l, dla przykładu w 2016 tyle deszczu spadło od stycznia do czerwca, w kolejnym kwartale 170, a w ostatnim 160. a w tym roku?

Opublikowano

U mnie z kilkunastu podejść w ciągu dnia spadł 1mm. Chyba że kolejny nie trafił w deszczomierz z powodu wichury.

Znowu zajumało 2 fazy. Wielokrotnie prosiłem żeby założyli rozpurki na linach ale twierdzą że wówczas nie mieli by roboty😠

Opublikowano

Zasyp niską przyczepę jedź do miasta, daj tabliczkę oddam i ludzie same przebiorą.

W lewiatanie pyry po 0,99. Na lądzie wysypane ze  100kg - patrząc nie znalazłem ani jednego nadającego się do konsumpcji. Ja sadzeniaka grubszego sprzedawałem. Tu nawet zgniłki były. 

Opublikowano
2 minuty temu, marulekk napisał:

a w Australii z owocami radzą sobie tak PYK

Po co tam szukać. Agrest po zbiorze kombajnowym może mieć kolce w owocach. Sorter tego nie wyłapie, ale czujne oko niemieckiego odbiorcy już tak. 1 kolec w owocu na jedną ciężarówkę i cofka lub utylizacja.

Po wiela pyra w WielkiejPolsce?

Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

ok 10 t prezdałem jakie lecą z resztą jednak trzeba się pomęczyć, ale za taką cenę jak teraz to można się pomęczyć:D

Co zrobiłeś  ????

w pogodzie  zimno  i wietrznie  deszczu nie widać 

Opublikowano (edytowane)

z domu żółtego po 25/30kg

Zainteresowanie baaardzo duże, ciężko mi się wyrobić

@marekfarmer z powodu bulu zbyt szybko pisałem i wpadł czeski błąd za co przepraszam

miało być przedałem-to takie lokalne słowo określające sprzedaż z domu

Edytowane przez soltys48
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez c308
      Witam chodzi mi po głowie założenie małej firmy produkującej maszyny rolnicze.Od czego należy zacząć jakie maszyny byście proponowali do wdrożenia do produkcji.Ja bym chciał zgrabiarke,przetrząsacz i ewentualnie kosiarke dyskową.
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v