Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Fasola Blanka
Opublikowano (edytowane)

Jak tam cena w nowym skupie

Edytowane przez a-zA-Z0-9
Opublikowano (edytowane)

@Łukaszek bardzo Ci się nie podobają wpisy korzystne dla plantatorów/sprzedających tak  że o Tobie też można powiedzieć że jesteś

3 godziny temu, Łukaszek napisał:

ewidentnie....

to może od razu powiedz którego Ty skupu robisz za

naganiacza albo właściciela

i nic w tym złego wszak i po to są takie fora aby się  (lub innych) promować

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

nie uda Ci się mnie

zmartwić

bo nie wierzę w Twoje tu anonimowe oświadczenia (w czyjekolwiek) a czy Cię to wqrwia czy nie też mi zwisa

niczego tu na tym forum wartościowego takie dyskusje nie wnoszą a odezwałem się bo niepotrzebnie sam dałem się naciągnąć na wejście tutaj Twoim "posnym" wpisem i jeżeli coś Ci się udało to... no właśnie - udało Ci się mnie wqrwić i to nie pierwszy już raz
i przypuszczam że nie tylko mnie
za siebie innych przepraszam za zbędne moje tu dwa (i kolejne w tym wątku) wpisy ale po jako takim opracowaniu sposobów na szkodniki fasolowe jako to śmietki, strąkowce osetniki większość chwastów i inne grzyby poszukuję jeszcze sposobów na trolli fasolowych ;)
no wiem że nie idzie mi za dobrze ale przynajmniej próbuję. :ph34r: 
xD

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

jeśli nie rozumiesz to szkoda dalszych wyjaśnień bo i tak nic nie dadzą bo i ja

Dnia 4.12.2023 o 20:36, Łukaszek napisał:

Na poziom odbiorcy nie mam wpływu.

dość tego
"bez odbioru"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

No wytłumacz może dotrze do mnie co robię nie tak, uchodzisz tu za mędrca i najtegszą głowę więc przynajmniej spróbuj.

A co w tym cytowanym poście Ci nie pasuje i co jest nie prawdą?

Weź jeszcze z 5 x edytuj swoje wpis  wtedy będzie się można odnieść a tak  nie wiadomo do którego fragmentu.

Opublikowano
dysydent napisał:

bo nie wierzę w Twoje tu anonimowe oświadczenia (w czyjekolwiek) a czy Cię to wqrwia czy nie też mi zwisa

Olej typa bo gość chce zabłysnąć jak kostka w salcesonie. Być może miał trudne dzieciństwo, w szkole go wysmiewali- niewiadomo, w internecie próbuje być fajny ale nie bardzo mu się to udaje. Wystarczy poczytać jego wypociny na tym forum.

• Thanks 1
  • Confused 2
Opublikowano
2 godziny temu, galan99 napisał:

Ogłasza się kupi fasolę .

Skupujemy fasolę Jaś Karłowy oraz fasolę Kontra
Szybka płatność
Oferujemy również usługę czyszczenia fasoli
📞 535 - 323 - 084
🏠 Kryszyn 40

Pytałem 4,5 z VAT.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez BercikFarm
      A wy już coś macie posiane ? Jare  

• Przez Darozioom
      Witam wszystkich forumowiczów, i bardzo proszę o podpowiedź
      Redliny pod marchew formowałem 27 kwietnia. Maszyna której używam do formowania jest dość prymitywna wobec czego musiałem przed formowaniem zastosować deszczowanie. Mokra ziemia podczas formowania dość mocno się zbiła. Siew nasion nastąpił dzień później czyli 28 kwietnia, jednak w tym miejscu napotkałem dość nieoczekiwane problemy. Pierwszym błędem było to że ustawiłem moim zdaniem trochę za płytki wysiew (na około 1 cm), poza tym podczas wysiewu redliny były na wierzchniej warstwie bardzo  wilgotne w związku z czym mechanizm który odpowiada w siewniku za zakopywanie  nasion nie do końca sobie z tym radził i w wielu miejscach rowki pozostały nie zakryte. Tyle rowków ile mogłem zakopałem motyką. Na drugi dzień zastosowałem zabieg herbicydowy mieszaniną Racer 2,5l/ha+ Ipiron około 800ml/ha. Myślę że dałem stanowczo za dużą dawkę jak na tak płytki siew.
      Dzisiaj 5 maja (7 dni od siewu) odkopywałem nasiona w paru miejscach i zupełnie nie widać po nich żadnego kiełkowania . We wierzchniej warstwie redliny gdzie znajdują się nasiona jest na tą chwilę dość sucho.
      W programie ochrony roślin można przeczytać że środka RACER nie powinno się stosować przy siewie płytszym niż 2 cm.
      Marchwią zajmuję się dopiero 2 sezon więc stąd moje pytanie.
      Bardzo proszę o wasze opinie czy to normalne i wystarczy poczekać, czy brak oznak wschodzenia marchwi może być spowodowany tym że uszkodziłem nasiona niewłaściwie stosując środki ochrony roślin?
      Pozdrawiam i będę bardzo wdzięczny za każdy komentarz

• Przez Ambitny657
      Witam, gdzie kupię profesjonalną zaprawiarkę do zboża oraz wialnie ? 
      Może jakieś cenny ? Mile widziane  własne doświadczenia, spostrzeżenia, opinie porady itp. (sposób zaprawiania)
      Od razu piszę, że nie interesuje mnie zaprawianie w betoniarce. 
      Zaprawiarka nie musi mieć wybitnej wydajności, po prostu ma spełniać swoje zadanie. 

• Przez rolnikk70
      Witam w tym roku chciałem zasiać pszenżyto zimowe systemem bezorkowym udało mi się dostać gnojowice od bydła i pytanie czy mogę siać prosto siewnikiem scierniskowym na pole na którym jest gnojowica czy potrzebna by była orka ? Pole było ubigie w nawozy organiczne jest to 6 , 5 klasa i nie chciałbym stosować orki. Pozdrawiam
    • Przez rolnikk70
      Witam chcę zasiać pszenżyto zimowe bezorkowo stanowisko jest dość ubogie w wapno i pytanie czy mogę zastosować zwykłe wapno prosto pod siew? czy może lepiej granulowane szybciej rozpuszczalne? Proszę o podpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...
v