Skocz do zawartości

Ceny ciągników grupy CNH (Steyr, Case IH, New Holland)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 29.12.2020 o 21:49, Poznaniak napisał:

new holland t5.85 skrzynia dc z półbiegiem, klima, siedzenie pneumatyczne, rewers elektohydrauliczny, ehr, pneumatyka, koła 480r34  koszt 175

a ile w tej specyfikacji bedzie kosztował odpowiednik case farmall c.85  wiecej czy mniej i który lepszy?

Farmall 85c przed świętami bez targu w tej cenie był też dosyć fajnie wyposażony. + Mulicontroller ok 3 tys. Opony mitas 480 felgi spawane, oświetlenie full, zaczepy zwykłe... A no i zawory miedzyosiowe pod ładowacz. Bierz co bliżej.

Opublikowano

Nie przesadzajmy że nie ma od kogo kupić. Zawsze się znajdzie ktoś komu zależy żeby sprzedać bo np chce wejść na dany teren lub brakuje mu coś sprzedać żeby premia była itd. Najgorzej jak się ktoś napali na dany model i wydzwania do dealera albo zajeżdża co chwila. Sam już spraktykowalem że przed zakupem obdzwania się wszystkich możliwych dealerow żeby znać mniej więcej cenę a potem od niechcenia się z nimi rozmawia. Przykład nawet z ostatnich tygodni gdzie była potrzeba tylko oferta na maszynę. W jednym miejscu 340 netto i panie tylko trochę zawyżona oferta więc za dużo nie urwiemy. Dzwonię w drugie miejsce ta sama maszyna tylko kolor inny i dużo lepiej doposażona za 300 netto i przedstawiciel mówi że śmiało kilkanaście tys do urwania z tego. Ten pierwszy teraz zadzwonił i zapytał czy podpiąłem jego ofertę. Jak usłyszał że nie i że znalazłem dużo tańsza a taka sama maszynę to od razu powiedział żeby dzwonić do niego jak już będę miał decyzję to da mi napewno lepszą ofertę niż ten drugi. Nic dodawać nie trzeba więcej 

Opublikowano

Ale ja nie mówię że nie ma od kogo kupic 

Każdy przypadek jest inny, rozmawiałem już z gosciami co obiecywali full wypas i ekspress do kawy w kabinie,  z takimi co naprawdę chcieli traktor sprzedać i z takimi jak mówisz, co gadalem z nimi od niechcenia to po trzecim telefonie już nie dzwonili. 

PS, jak będziesz miał decyzję i pojedziesz do tego pierwszego to nie zapomnij wziąć oferty od tego drugiego. Wtedy Ci powie że oferta już (najprawdopodobniej) nieaktualna, że ten drugi jest gorzej wyposażony, że on upuści kilka % ale po rozmowie z szefem jak zobaczy kontrofertę. I decyduj się Pan szybko bo stoi na linii produkcyjnej taki traktor jak pan chce, po starej cenie bo od pon podwyżka 😃

No i niekoniecznie ten na pozór tańszy na początku jest tańszy na końcu bo jeszcze dochodzą koszty finansowania, odsetki, utrzymania itd itp, chyba że ktoś przelew u dilera robi to inna rozmowa

Opublikowano

Dlatego bierze się ofertę ważna rok a nie 3 miesiące. :) Jak ktoś daje termin 3 miesiące to wiadomo że coś kombinuje. Jak  w miarę uczciwy to daje na rok i z dobra cena. Przez rok jak ma się wcześniej wszystko dograne to można i poprawki ogarnąć i umowę podpisać. Chyba że ktoś robi wniosek aby zrobić a potem aneksuje i poprawia dwa lata bo nie wie w co mu ciepło 

Opublikowano

jeszcze nie spotkałem na swojej drodze handlowca który by rok czekał na decyzje - jeśli oferta juz dograna na tip top oczywiscie

czasami sie zmieni sytuacja i robisz aneks, czasami skladasz wniosek tylko po to żeby go później aneksowac i jest to celowe działanie, a jeszcze czasami agencja robi problemy sama z siebie.  Takich handlowców o których piszesz za duzo nie ma, kazdy jeden chce jak najwiecej z Ciebie zedrzeć bo przecież z tego żyją. Ale pamietaj ze to co tanie na poczatku niekoniecznie wyjdzie tanie przy podpisywaniu umowy

Opublikowano

Z tym się zgadzam że każdy jeden chce zedrzeć z rolnika jak najwięcej kasy. Dlatego z żadnym handlowcem nie siadam do wódki a tym bardziej nie będę jej stawiał bo niby zrobił mi taka zajebistą ofertę. Chyba że znam gościa prywatnie i w takiej relacji zasiadamy do stołu. 

Co do oferty. Jeśli już na etapie składania wniosku wiem co chce i na taka maszynę biorę oferte to robi się rozeznanie czy to na takim AF czy dzwoniąc po dealerach i negocjuje się najniższa cenę plus na wszelki wypadek dokłada się 2-3 % jakby w rok się nie wyrobił z wnioskiem. I tak zazwyczaj jeszcze jest parę tys do urwania. Tak się robi jak wykorzystuje sie limit z MGR na maxa. Jeśli bierze się tylko jedna maszynę i limitu dużo to niech pisza sobie ile chcą bo i tak przy zakupie będzie się negocjować. 

Opublikowano

Wie ktoś jaka cena na nh t4 75s lub farmall 75a na full opcji i najszerszych kołach? Jeden powiedział mi 130 netto i oferta na 3 miesiące, a mówiłem że biorę MR i jeszcze to potrwa, mógł dać na rok bez problemu?

Opublikowano

U mnie było tak że wycena przez telefon przesłana na maila była dość atrakcyjna( ważna około 2 miesiecy), pojechałem do tego sprzedawcy  byłem zdecydowany na podpisanie umowy ,( mając rozeznanie już wcześniejsze od innych sprzedawców gdyż wyceniałem kilku krotnie traktor )ponownie wyceniłem ten sam traktor z tym samym wyposażeniem i tutaj moje zdziwienie kiedy cena przez telefon była niższa od tej na miejscu - przedstawicielowi nic nie mówiłem o wcześniejszej ofercie, a ten mówił mi że taniej się nie da itp.  że to cena ostateczna i tylko ważna dwa dni - grzecznie mu podziękowałem i odjechałem mądrzejszy o nowe doświadczenia.  Ten przedstawiciel dzwonił do mnie za dwa dni i mówił że ze względu na  duży traktor udało mu się jeszcze załatwić 10 tys upustu i abym przyjechał to omówimy szczegóły i zawrzemy umowę - powiedziałem że odzwonię , Pojechałam do innego,  i udało się  mi wynegocjować jeszcze lepszą ofertę niż kiedykolwiek  miałem wcześniej na ten traktor który mnie interesował  . Więc ich gadka to wielki mit i nie zawsze większy da lepszą ofertę .Więc próbować i grać na kilka frontów taka moja rada .

Opublikowano
1 godzinę temu, lamboEVO100 napisał:

Tak, pod warunkiem że chcą z tobą rozmawiać. Jest ta cwana rejonizacja i w moimi przypadku albo nie chcieli wgl rozmawiać albo mówili że zaraz przekażą koledze z tego terenu

A z jakiego rejonu 

Opublikowano
16 godzin temu, lamboEVO100 napisał:

Tak, pod warunkiem że chcą z tobą rozmawiać. Jest ta cwana rejonizacja i w moimi przypadku albo nie chcieli wgl rozmawiać albo mówili że zaraz przekażą koledze z tego terenu

Jaki problem ze mieszkajacy  na ich  terenie Twoj kolega wycenił dla siebie traktor a Ty juz wiesz co mu oferowali i u siebie na rejonie  masz podgląd na ofertę i zawsze możesz wybrać inna markę,  trzeba walczyć o swoje ,

Opublikowano
Dnia 17.12.2020 o 18:34, 80marcin napisał:

Wedlug katalogu maksymalny moment przy około 1550, z wykresu odczytane.

Skrzynia ma tyle samo przełożeń co w nh

wg danych katalogowych max. moment w Kubocie M6-122 to 549 Nm przy 1500 obr/min.

Skrzynia ma 24 przełożenia, zakresy również zmieniane bez użycia sprzęgła, z możliwością zmiany wszystkich przełożeń w trybie automatycznym. Do tego układ zacieśniania skrętu bi-speed oraz 4 prędkości WOM.

https://kpl.kubota-eu.com/agriculture/wp-content/uploads/sites/2/2020/10/Katalog-M6002_12.2020.pdf

Opublikowano

Co do Kuboty to zobaczcie ze te ciągniki nie mają żadnej ceny na rynku wtórnym, kolega za Kubote 128km z 2011 ledwo wziął 100tys netto, przedni tuz wom 2400godz. 

Za nh t6 z tuz wom i tym przebiegiem wziąłby prawie 2x tyle 

Opublikowano (edytowane)

2017 MARZEC PUMA 150 19X6 TRELLEBORG R42 FULL LED RADAR  JOYSTICK FOTEL SREdNI BEZ SKOR 4 WYJSCIA EKRAN MC  TUZ OBCIAZNIK 1.1T BEZ PRZYGOTOWANIA POD NAVI moze jeszcze pare pierdoł... cena 310-315. DAje to 25-30 tys na rok to niewiem czy odsetki za taki ciagnik nie dogonia podwyzek...

Coraz ciekawiej jak kolejna norma wejdzie to pewnie min 40 tys./rok  Ostatnimi latami wzrost cen maszyn przyspieszył jak nigdy ...

Edytowane przez mtz55
Opublikowano
Dnia 6.01.2021 o 18:58, kamil0qwe napisał:

Wie ktoś jaka cena na nh t4 75s lub farmall 75a na full opcji i najszerszych kołach? Jeden powiedział mi 130 netto i oferta na 3 miesiące, a mówiłem że biorę MR i jeszcze to potrwa, mógł dać na rok bez problemu?

NH T4.75S rocznik 2020 rewers hydrauliczny, fotel pneu, obciążniki przód, klima, opony 480\70\R30, 3 pary hydrauliki, zaczep suwliwy plus dolny, WOM 540/540ECO, wzięty końcem listopada za 112 000 netto 

Opublikowano
8 godzin temu, mtz55 napisał:

2017 MARZEC PUMA 150 19X6 TRELLEBORG R42 FULL LED RADAR  JOYSTICK FOTEL SREdNI BEZ SKOR 4 WYJSCIA EKRAN MC  TUZ OBCIAZNIK 1.1T BEZ PRZYGOTOWANIA POD NAVI moze jeszcze pare pierdoł... cena 310-315. DAje to 25-30 tys na rok to niewiem czy odsetki za taki ciagnik nie dogonia podwyzek...

Coraz ciekawiej jak kolejna norma wejdzie to pewnie min 40 tys./rok  Ostatnimi latami wzrost cen maszyn przyspieszył jak nigdy ...

Właśnie o to chodzi, w dzisiejszych czasach w wielu przypadkach taniej jest wziąć kredyt i zapłacić odsetki niż czekać i liczyć kolejne podwyżki. Jednak jak sprzęt na program to często przez opieszałość agencji trzeba czekać i płacić drożej. 

Opublikowano
Dnia 8.01.2021 o 14:16, zetorr6441 napisał:

Co do Kuboty to zobaczcie ze te ciągniki nie mają żadnej ceny na rynku wtórnym, kolega za Kubote 128km z 2011 ledwo wziął 100tys netto, przedni tuz wom 2400godz. 

Za nh t6 z tuz wom i tym przebiegiem wziąłby prawie 2x tyle 

Nowa Kubota M6 będzie droższa w zakupie niż T5 DCT w podobnym wyposażeniu. Trochę nieporozumienie. Ty chyba masz kilka ciągników NH jak doczytałem? 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v