Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym to jest niby spowodowane że nie można dostać nawozów teraz? Według mnie to wszystko jest dobrze zaplanowaną grą. Ceny są sztucznie nabijane aby odzyskać jak najwięcej kasy z suszowego. Ja również czekam do wiosny i jak cena będzie na podobnym poziomie to się coś kupi z zagranicy typu ultra. 

Opublikowano

Przy 30 zł różnicy raczej nikt nie kupi wschodnich nawozów. U mnie w okolicy bynajmniej na polifosce jest 50-80 zł taniej a nawet i do 100 zł można coś znaleźć.  

Orientuje się ktoś jakby to wyglądało sprowadzenie nawozów z zagranicy osobiście? Np z Litwy 

Opublikowano

Chyba bym musiał z kilka wsi  zaopatrzyć tym 1000 ton. Raczej chodzi o skład 24 t. W firmie wiadomo, że muszą zarobić  na transporcie i marży. Znajomy by mi przywiózł po kosztach paliwa. Jak ktoś mieszka blisko wschodniej granicy mógłby się podzielić informacją jak przedstawiają się ceny nawozów za granicą.  100 km dalej od mojego miejsca zamieszkania cena na tonie czasami różni się 100 zł a czasami i więcej jak się czyta komentarze. Więc przy całym składzie można zaoszczędzić sporą sumę 

Opublikowano
10 godzin temu, Mich9 napisał:

Hehe zamawialem rsm z agroloku poczatek wrzesnia cos cisza z ta dostawa, telefonow nie odbieraja :D

do mie po 2 razy w tygodniu dzwonią  :D wydaje misie ze na 1 strzał na zboza i rzepak azoty nieoptanieją co najwyzej moze cena sie ustabilizuje  a dalej bedzie zalezało od zimy jak przezimują zboza , jak bedą wymarzniecia 

Opublikowano

maniek20 napisał:

hahah czekaj czekaj i jeszcze wspomnisz moje słowa a trzeba było kupować saletra w styczniu będzie po 1300 ,mocznik 1600  polifoska  6 1800  na moim terenie teraz mocznik dostać graniczy z cudem 

to poczekam do lutego teraz jest bum na nowoz bo ludzie maja kasę i większość chce kupić bo kasa sie rozejdzie . a jak do lutego podrozeje cóż mówi sie trudno . musze jeszcze oddzwonić 2 male składy może tam maja coś z wczesniejszej dostawy lecz szczerze w to wątpię bo wczoraj byłem w takim malym składzie to saletra przeszlo 1300

Opublikowano

W jakim ty świecie żyjesz, myślisz że jak dostanie suszowe to pójdzie na nawozy a rolnicy śpią na pieniądzach jak była susza.

Po drugie ilu dostało suszowe jak już pieniędzy nie ma, a o kredycie można pomarzyć.

Opublikowano

saletra 1250 , ale powyżej 10 ton po 1205 Agrolok , a litewska 30-40 zł mniej 

Ampol-Merol 1210 saletra litewska 30-40 zł mniej

Już stosowałem litewską , ale jak wy oceniacie tą saletrę wg polskiej ??

Opublikowano
Dnia 11.11.2018 o 09:30, kulczer napisał:

To ty dealer jesteś jak po tyle kupujesz saletrę

miałem zaksan złożony na skłąd i wykupiłem go początek czerwca bodajże a reszta 4 auta kupione z net ogród. Słabo to wyglądało ale transakcja zakończyła się sukcesem I tylko siwych włosów przybyło) ,  W tej chwili saletra 60 procent droższa więc pogratulować sprzedawcom

Opublikowano

dzis dojechaly do mnie nawozy z netogrodu w ilosci 23,5 t bo kierowca twierdzil ze ma ciezsze auto niz inne w firmie i tylko tyle mogli mu na azotach zaladowac, takze czekam az jeszcze jeden worek dowioza. Przypomne ze nawozy zamowilem w czerwcu na przedplate, mialy byc we wrzesniu, dojechaly dzis po 50 telefonach i zalozeniu im sprawy na policji. Mimo ze cena byla atrakcyjna w czerwcu to w przyszlym roku nie kupie nawozu w tej firmie, bo to co nie przespalem i co osiwlem przez nich to moje, takze ja nie polecam z ta firma interesow.

Opublikowano

u mojego dilera też dopiero zjeżdżają  nawozy zamawiane w czerwcu ...przynajmniej tak twierdzi :D

polifoska 6 -1640 

mocznik - 1420 

saletrzak - 1060 

zamówione po 5 ton ... ma dojechać w ciągu 7 dni 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v