Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
27 minut temu, Krzysiek3110 napisał:

saletra kędzierzyńska 1170zł/t

polifoska 8 1530zł/t

wap-mag 480 zł/t 

rajpol olesno

Ale droga polifoska żałuje że nie kupiłem w 2017

• Like 1
Opublikowano

Panowie pisałem w przeliczeniu na czysty składnik. W tym roku postanowiłem sobie, że takie cuda drogawe jak kizeryt trzeba zastąpić czym innym. Wapno albo magnezowe albo defekacyjne. A dalmag daje również dobry efekt

Opublikowano
13 godzin temu, ekozar napisał:

stary co ty Dolomag czy siarkopol do kizerytu porównujesz

Z siarkpolu ma 21 MgO i 36 S03 z czego 16MgO rozpuszczalnego w wodzie a siarka w całości 

Kizeryt z 25 MgO i 50 SO3 w całości wszystko rozpuszczalne. 
Przeliczając na zawartość magnezu rozpuszczalnego Siarkopol wychodzi podobnie co i kizeryt (20zł taniej (25/16)*820=1281 ) i mamy więcej siarki (56%). Gdy weźmiemy całość magnezu to siarkopol jeszcze lepiej wychodzi.

Opublikowano

A u mnie (podkarpackie):

Polifoska 8 - 1600zł

Polifoska 6 - 1550zł

Ultra 8 - 1500zł

Saletrzak 27 - 1000zł

Saletra amonowa - 1200zł

Saletra wapniowa - 1250zł

Saletrosan 26 - 1150zł

Mocznik 46 - 1350zł

Unifoska 02 - 880zł

Wap-Mag - 450zł

Ceny za tonę nie wiem czy drogo czy tanio.?

Opublikowano

Ekozar rozwiń myśl dotyczącą korn kali, bo ciekawi mnie Twoja opinia na temat stosowania tego nawozu w burakach, qq i pszenicy. Dajesz pogłównie czy przedsiewnie?

Płd opolskiego, polidap 1750, Sól potasowa 1290, korn kali 1180. Ceny brutto

Opublikowano
1 godzinę temu, MalyRolnik18 napisał:

A u mnie (podkarpackie):

Polifoska 8 - 1600zł

Polifoska 6 - 1550zł

Ultra 8 - 1500zł

Saletrzak 27 - 1000zł

Saletra amonowa - 1200zł

Saletra wapniowa - 1250zł

Saletrosan 26 - 1150zł

Mocznik 46 - 1350zł

Unifoska 02 - 880zł

Wap-Mag - 450zł

Ceny za tonę nie wiem czy drogo czy tanio.?

no drogo, ceny jak u mnie, szukaj gdzieś taniej, jak nie to dzwoń gdzieś np do agroloku bo moze byc nawet taniej z dowozem po kilka ton niz tutaj gdzie podajesz. A jak nie bedzie taniej to radziłbym brać bo ceny pojda w góre

Opublikowano
1 minutę temu, Matey napisał:

no drogo, ceny jak u mnie, szukaj gdzieś taniej, jak nie to dzwoń gdzieś np do agroloku bo moze byc nawet taniej z dowozem po kilka ton niz tutaj gdzie podajesz. A jak nie bedzie taniej to radziłbym brać bo ceny pojda w góre

Bez żartów Agrolok ma tanio ???

Opublikowano

no jak ja Wam zazdroszcze, u mnie na 11.12 zaksan był po 1180 brutto w małym składzie

@RafaKdziela ja tam nie wnikam bo nie handlowałem z nimi ale nie zdziwilbym sie gdyby ceny u nich były pare zł tansze niz u kolegi wyzej. Niektorzy w wojewodztwie maja kilka skladów i teraz tak, ci mniejsi zeby zyc musza miec wyzsze ceny niz wieksi jak np agrolok czy osadkowski, ci wieksi wiedzac o tym robia ceny ultry 8 na poziomie 1500 brutto gdzie w innych rejonach wezmiesz po ~1350 przy malej ilosci. Jak ktos bierze cale auta to pal licho, ale te maluszki jak ja to przepłacaja momentami i to dużo

Opublikowano
13 minut temu, RafaKdziela napisał:

Bez żartów Agrolok ma tanio ???

Agrolok to w cenach numer 1 ;)

24 minuty temu, JozB napisał:

Ekozar rozwiń myśl dotyczącą korn kali, bo ciekawi mnie Twoja opinia na temat stosowania tego nawozu w burakach, qq i pszenicy. Dajesz pogłównie czy przedsiewnie?

Płd opolskiego, polidap 1750, Sól potasowa 1290, korn kali 1180. Ceny brutto

Myślę że taniej wyjdzie sól i Kizeryt dać

Opublikowano (edytowane)

@Matey Nawozy juz zakupione zostało jeszcze 1500kg Wap-Mag(u) kupić. Przy ilosci 4-5 ton to tam wielkiej różnicy nie robi a mam na miejscu.

Dobrze mówisz jak ktoś bierze ilości cało samochodowe ma taniej a mniejsi zawsze drożej.

Edytowane przez MalyRolnik18
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez tomek15h
      Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
    • Przez sumek666
      Witam, 
      Czy ktoś użytkuje lub planuje używać płynny nawóz ASL? Co sądzicie na ten temat? 
      http://agrotrader.pl/oferta/asl-plynny-nawoz-organiczno-mineralny-ID244225.html
      Pozdrawiam 
      Sumek
    • Przez gosciu506
      Witam 
      Czy używa ktoś nawozu Alzon neo 46 czy wart jest swojej ceny  i czy zeczywiscie sa niższe straty azotu czy to tylko dobry bajer wymyslony przez handlowców?
      Cena na tą chwilę 1720-1740zł brutto  gdzi emocznik mozna kupić po 1620zł 
    • Przez Ramzes1987x
      Witam panowie co sądzicie to tym nawozie?producent niby Yara i jest to ponoć import z Norwegi czy Niemiec i sprowadzany luzem a u nas przesiewany (bo przywożony jest nie do końca dobrze zgranulowany a ten odsiew osobno sprzedawany głównie sadownikom) i pakowany w BigBagi.Cena okazyjna bo 1300zł netto.Sprzedawca się zarzeka że skład w 100% prawdziwy i z wysoką przyswajalnością i że musi być wszystko byc prawdziwe bo już nie jedną kontrolę miał dzięki uprzejmości konkurencji i bez problemu może dać próbki nawozu

• Przez hesus37
      Witam nie wiem czy było już na forum, ale chciałbym rozpocząć temat dotyczący melasy buraczanej jako nawozu dolistnego. Może ma ktoś doświadczenie w tyn temacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v