Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No może, ale w którym miejscu ?   W jaki sposob zostaje zassane to powietrze??  i czemu nie slysze tego powietrza nigdzie tylko tur ładnie podnosi (bez zadnych skoków, przerywań, a po 2min totalnie stop). Nie wystarczy wymienić uszczelnień w pompie ? te oringi i pierscienie gumowe ? 

Powiedzcie mi prosze   czy w tym ukladzie hydraulicznym są dwa filtry olejowe czy jeden ? za co jest  odpowiedzialny ten drugi ??

Edytowane przez wiki868
Opublikowano

Witam

A ja mam taki oto problem:

Mój znajomy kupił nowy podnośnik hydrauliczny podstawowy do C-385. Dzisiaj go założyliśmy i przy montażu okazało się, że w miejscu jednej ze śrub montażowych M10 jest jakiś dziwny otwór do którego nie pasuje ani śruba M8 ani M10, Złożyliśmy więc tylko na 2 śruby i po podłączeniu z tego otworu cieknie olej. 

Do czego może służyć ten otwór? Dodam, że w mojej 80 mam w tym miejscu wkręconą śrubę M10.

Opublikowano

Witam, mam taki problem z podnośnikiem, gdy ramiona podniose do połowy i jadę na pole to nagle zaczyna sobie sam podnosić w górę mimo że nie ruszam dźwignią, problem jest tylko gdy ramiona nie są podniesione na max. wysokość. Wszystko działa, nic nie szarpie, hydraulika działa, podnośnik podnosi maszyny bez problemów. Co może być przyczyną?

Opublikowano (edytowane)

nie wiem czy dobrze kojarze, ale jest jakiś zawór który podnosi podnośnik jeśli trochę opadnie np. przez nieszczelności na tłoku. jak podnośnik zaczyna opadać to się załącza i podnosi do tego poziomu zanim opadł. Nie wiem czy to nie będzie przyczyną, tylko nie jestem pewien i nie wiem na co tam mam patrzeć? sprężyny były całe bo w zeszłym roku ściągałem podnośnik i były ok, a problem występuje o wiele dłużej

Edytowane przez ursus219
edycja
Opublikowano

Witam, mam taki problem, ciągnik ma problemy z podnoszeniem, jak olej jest zimny to jeszcze w miarę podnosi, po rozgrzaniu jest problem.Pompa nowa, olej świeży, filtry wymienione, dodam też że gdy zaczepię pług to w regulacji pozycyjnej, pług stale podnosi i opada, siłowa podniesie i trzyma.Słyszałem że może to być zawór bezpieczeństwa który przepuszcza.

Opublikowano

Mam to samo Podobno to wina zaworu odcinającego dopływ oleju do którego jest dostęp od tyłu przez dziurę zaślepiona dużym korkiem  Jeszcze nie patrzyłem do niego ale coś musi być na rzeczy bo jak przełożę zawór i skieruje olej na dodatkowy rozdzielacz to falowania niema 

Opublikowano

mam problem z moja 912 a mianowicie podnosi normalnie natomiast opuszczanie trwa do 1-4 min na pelnym obciazeniu.. co moze byc przyczyną? dodam ze  w kabinie  slysze  caly czas taki podzwiek jakby  pompa caly czas  pompowala.

Opublikowano

Witam mam pytanie, ponieważ dziś jak pojechałem w pole z kultywatorem to po zjechaniu z góry nie mógł już podnieść, odpiąłem kultywator pojechałem na podwórko nic nie podnosiło sprawdzałem zawór itd. i nic, później wyczytałem, żeby postawić ciągnik przodem w dół i chwilę zostawić i wtedy próbować i faktycznie zaczął działać.
Zacząłem się zastanawiać teraz czy to wina pompy czy poziomu oleju, bo mam bagnet jakiś w zasadzie nie mogę go wkręcić i według niego poziom oleju jest ponad normą tylko, że bagnet jest długi a kreski są dość nisko i czy mógłby mi ktoś zmierzyć, na jakiej wysokości znajdują się kreski? (mierząc od góry oczywiście, bo nie wiem  czy dolewać oleju. Proszę o szybką pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

hmm, po prostu poszedł mi olej z tego cienkiego węzyka który nie był przypięty żadną opaską (powrót). Założyłem opaskę i dokończyłem orkę ale zastanawiam się teraz go rozebrać, tylko pytanie czy warto?
Czy jest mi potrzebny? Talerzówka 2,7metra unii, V&N 4skiby zagonowy swoje ważą a głównie tego do niego używam.

Opublikowano

Ma ktoś może jakieś namiary na sklep gdzie można zakupić komplet uszczelnień tłoka podnośnika. Chodzi mi o jakieś dobre nie o jakieś zamienniki z piątego gatunku.

Opublikowano (edytowane)

Czesc. Próbuje uszczelnic moja c-385. Niestety nie mam katalogu(mam jedynie do 912) a nie wiem co prawidłowo powinno byc włozone pod zawór przepływu oleju. dokładne miejsce zaznaczyłem na zdjęciu strzałka. Wcześniej podłozyłem podkładkę miedziana, niestety po pewnym czasie  z powrotem zaczyna sączyć. Czy tam nie powinien być oring?  Może dać ta podkładke z oringiem/gumka w środku?  Co dajecie pod kruciec wkręcany w pompę hydrauliczną? Zwykła miedzianą podkładkę? Czy może podkładkę i oring? Prosze o szybką poradę. 

https://www.fotosik.pl/zdjecie/3bf828d15415af7a

Może ktoś ma katalog do c-385  i podeśle fotkę strony z tym zaworem

Edytowane przez ursus1991
Opublikowano

Ja u siebie (zetor 8111) dawałem podkładkę miedzianą i tez ciekło zmniejszyłem ciśnienie na zaworze na 170 i poszły nowe króćce i podkładki miedziane i teraz jest sucho

Opublikowano

Więc tak ostatnio rozebrałem cały podnośnik, wymieniłem cały tłok + uszczelniacze, cylinder gładki, ładny.Dodatkowo wymieniłem zawór bezpieczeństwa cylindra od hylmetu.Dzisiaj gruberowałem i  było ok, podnośnik ładnie podnosił ale tylko na pozycji siłowa.Po zrobieniu 3ha zaczął mi cieknąc olej z wałka wom, tam na uszczelniaczu, po zrobieniu jeszcze 2ha pompa zaczęła wyć i nie chciał podnosić.Cała obudowa skrzyni była gorąca.Jedyne co mi tak zostało do zrobienia to rozdzielacz, czy to może być to?

Opublikowano
3 minuty temu, michal666 napisał:

Po zrobieniu 3ha zaczął mi cieknąc olej z wałka wom, tam na uszczelniaczu

Moim skromnym zdaniem ten wyciek nie ma związku z podnoszeniem Wyła pompa bo uciekł olej ze skrzyni i dlatego tez sie grzała A olej mógł uciec przez rurki doprowadzajace olej do sprzegła wom Tam olej tłoczy mikropompa