Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Jak zdjąłem przewód przelewowy i pompowałem pompką to normalnie leciało paliwo, w weekend zamontuje nowy zaworek i napisze jak się sprawy mają

Edytowane przez dominik6616
Opublikowano

Gdzie najlepiej regeneruja pompy w Mazowieckim i jaki jest tego koszt? Efekt regeneracji bedzie zadowalajacy czy lepiej kupic nowa za 1,5 tys?   

Jak chcesz mieć dobrze zrobione to kupujesz takie sekcje

http://hurtowniarolnicza.pl/czesci-do-ciagnikow/c-330/uklad-paliwowy-c-330/element-pompy-c-330-wzm.html

takie zaworki

http://allegro.pl/zawor-zaworek-tloczacy-pompy-wtryskowej-c330-dv84g-i5122262909.html

i do pompiarza

Opublikowano (edytowane)

A gdzie znajde dobrego pompiarza?

Wystarczy kupić tylko 2 sekcję i ile tych zaworków?

Czy to wszystko co trzeba wymienić żeby pompa dostała nowe życie?

A co z regulatorem obrotów i pompką zasilania?

Edytowane przez tomn95
Opublikowano

Kupilem pompe po regeneracji za 220 zl z 12 miesieczna gwarancja zalozylem ale jeszcze nie odpalalem. Mam pytanie czy w pompie powinno cos latac po potrzasnieciu? Czy ta dzwignia od gazu na popie powinna miec taki poczatkowy luz?

Opublikowano

Jaka moze byc przyczyna ze zimny ciagnik chodzi na jednym a po jakims czasie na dwoch cylindrach?

Nieszczelne lub żle ustawione zawory.

Zyżyte zestawy naprawcze

Końcówki wtrysków do wymiany lub żle ustawiony kont wtrysku

Wypracowana pompa wtryskowa

żle ustawiony zapłon.

A gdzie znajde dobrego pompiarza?

Wystarczy kupić tylko 2 sekcję i ile tych zaworków?

Czy to wszystko co trzeba wymienić żeby pompa dostała nowe życie?

A co z regulatorem obrotów i pompką zasilania?

ja zawsze pompy wtryskowe worze tutaj i jestem zadowolony.http://zawiercie.cylex.pl/firmy/autoserwis-diesel--naprawa-uk%C5%82ad%C3%B3w-zasilania-silnik%C3%B3w-10907163.html

gość pompę ustawia perfekcyjnie.Gdzieś na youtube zamieściłem filmik jak c-330 pracuje po regeneracji pompy wtryskowej.

Gdzie najlepiej regeneruja pompy w Mazowieckim i jaki jest tego koszt? Efekt regeneracji bedzie zadowalajacy czy lepiej kupic nowa za 1,5 tys?

nowa to chińczyk, na pewno nie bedzie pracować tak jak stara po regeneracji w dobrym zakładzie .Dobre elementy tłoczace wstawić i bedzie LUX

Opublikowano

Krótkie pytanie - krótka odpowiedź !
Sytuacja: C-330 na niskich obrotach chodzi równo i nie kopci ale przy zimnym silniku i w przypadku wciśnięciu pedału nawet na rozgrzanym do dechy czyli 2200obr/min z komina leci przerywanie tak jakby z jednego gara lekko siwo-biały dymek
Pytanie: Czy może to być że właśnie jeden wtryskiwacz leje i zamiast dobrze przepalać wygania resztę w komin ?

Opublikowano

Jakby był opóźniony kąt to by kopcił napewno mocniej i cały czas a tu sytuacja jest właśnie że kopci tylko jakby na jeden gar a ten dym jest siwobiały tak jakby nie przepalał całej dawki. Ja myślę że to wtryskiwacz ale stwierdziłem że zapytam bo może coś innego

Opublikowano

Miałem podobnie.Powodem była pęknieta sprężyna w wtryskiwaczu, pomimo nowej końcówki i ustawienia  na 135 na max obrotach przerywał z jednego cylindra.Po rozebraniu wtryskiwacza i wymianie sprężyny wszystko wróciło do normy.

Opublikowano

W końcu udało się naprawić układ paliwowy, wadliwa okazała się pompa, rzekomo zregenerowana, którą kupiłem na Allegro, pompę ponownie regenerowałem w Zieleniewie koło Kołobrzegu,

Opublikowano

Witam,jestem zmuszony do wymiany/regeneracji pompy w swojej c 330

na portalu allegro znalazłem ogłoszenie gdzie skorzystało już 14 osób z usług tego sprzedawcy

http://allegro.pl/pompa-wtryskowa-po-regeneracji-do-ursus-c-330-i5048826685.html

czy ktoś z forum korzystał i może polecić taka regenerację?

ewentualnie czy lepszym rozwiązaniem będzie oddanie pompy do zakładu(woj,lubelskie)