Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, jahooo napisał(a):

pytanie jest z innej beczki - po co komuś w kontaktach z Bogiem ośrednik ?

jak wiadomo, pośrednik dba w pierwszej kolejności o własne interesy

Wiara w Boga jest nieodzownie związana z Jezusem z Nazaretu i powołaniem kościoła , pasterza który naucza , można wierzyć w Boga słońca lub inne bustwa.  Pytanie czy logiczne jest wybieranie sobie co mi się podoba to biorę a co nie odpowiada ,jeśli wierzymy w Boga to przyjmujemy go wraz z jego iwentarzem , jeśli kupujemy samochód to nie wszystko nam się w nim podoba ale akceptuje wady w przeciwnym razie bysmy się męczyli jazda tak samo partner ma wady i zalety jeśli nam nie odpowiada to rozwód i tyle 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

Wiara w Boga jest nieodzownie związana z Jezusem z Nazaretu i powołaniem kościoła , pasterza który naucza , można wierzyć w Boga słońca lub inne bustwa.  Pytanie czy logiczne jest wybieranie sobie co mi się podoba to biorę a co nie odpowiada ,jeśli wierzymy w Boga to przyjmujemy go wraz z jego iwentarzem , jeśli kupujemy samochód to nie wszystko nam się w nim podoba ale akceptuje wady w przeciwnym razie bysmy się męczyli jazda tak samo partner ma wady i zalety jeśli nam nie odpowiada to rozwód i tyle 

Powiedz to muzułmanom, buddystm, czy nawet żydom...

Opublikowano

Ale tych których wymieniłeś też mają ,, nauczycieli w terenie  "  imam , rabin , Anglikalizm też ma nauczyciela , więc może zamiast mówić że jestem katolikiem a nie toleruje księży to warto się zastanowić , może ktoś bardziej pasuje Religi żydowskiej i taki Rabin nie nosi sukni a też umożliwia wiarę w Boga 😁🤦

Opublikowano
Godzinę temu, jahooo napisał(a):

pytanie jest z innej beczki - po co komuś w kontaktach z Bogiem ośrednik ?

Yyyyyyyyy pytanie brzmi. Po co Bogu pośrednik? Przecież to nie człowiek ustanowił stan kapłański.

• Like 1
Opublikowano
34 minuty temu, jarecki napisał(a):

świadomość człowieka, który został jako niemowlę włączony do wsólnoty kścioła, rośnie wraz z wiekiem i poznawaniem przez niego zarówno Pisma Swiętego, jak i historii kościoła

nijt nikomu nie nakazuje studiować Pisma Świętego, ale dla dobrostanu kapłanów idealne jest, jak rządzą tłumem ciemnej masy i ignorantów

to, że kościół jest taki, jaki jest, to zasługa przede wszytskim tych, którzy w swoim lenistwie wola sie nie odzywac i nie próbiwać nic zmieniać

Opublikowano

Kropiwnicki: Prezydent stanął po stronie oszustów i złodziei.
Fogiel: Nie, prezydent w żaden sposób nie popiera Platformy Obywatelskiej.

🤣

-----------------------------------------------------------

Dariusz Joński (KO) stwierdził w Radiu ZET, że ustawa wdrażająca DSA (zawetowana przez Karola Nawrockiego). miała służyć m. in. temu, by politycy PiS-u nie mogli wrzucać do internetu „fejkowych informacji” stworzonych przy wykorzystaniu AI i siać dezinformacji, by wygrać wybory.

Czy Pan Poseł Joński przedstawił nieprawdziwą informację? Chciałbym wiedzieć. Bo on, bądź co bądź wpływowy polityk władzy, de facto powiedział, że ustawa miała służyć cenzurowaniu opozycji.

peowski idiota się wsypał 🤣

Opublikowano
1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

Nie to że...ale zbyt często muszę szukać wyrazów w Wikipedii..to nie zachęca....

... tak tylko...ja...

zalecam nie szukać a walić w ryja winowajcę
czasem nawet podziękują ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał(a):

zalecam nie szukać a walić w ryja winowajcę
czasem nawet podziękują ;) 

No gdziez by...

Lubię poczytać jasny punkt widzenia, tylko zrozumieć czasami....🤭

...no ja prosty człek...😄

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, mirro napisał(a):

Yyyyyyyyy pytanie brzmi. Po co Bogu pośrednik? Przecież to nie człowiek ustanowił stan kapłański.

człowiek człowiek

bo oblejesz test ;) 

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
17 minut temu, racyl napisał(a):

No jest tak przy dużym mrozie, wczoraj z 300km zasięgu, zrobiłem 210 i zostało zasięgu na 60km, czyli skraca się. Było -11*C. Zdaje sobie z tego sprawe, tak jak mowiłem, to auto sie nadaje do jazdy w promieniu 100km od domu ładując go tylko w domu. 

Objechałem te dziure @jacus, stolice Polski A😂 I trzeba było ładować😅

Opublikowano
32 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

No gdziez by...

Lubię poczytać jasny punkt widzenia, tylko zrozumieć czasami....🤭

...no ja prosty człek...😄

no ale to ja dupeńki dałem nie dość że onkologią językową to jeszcze z literówką i ... prostuj prostuj; póki co częściej masz rację niż nie a nawet nie przypominam sobie przypadku bodaj jednego gdy nie

Opublikowano

NO i znowu przypał. Batyr na Jasnej Górze podczas pielgrzymki kiboli witał się z bandytą który czeka na uprawomocnienie wyroku w tym za propagowanie nazizmu. A wcześniej był wielokrotnie karany.

A tu kwintesencja inteligencji pisowskiego ciemnego ludu. Mistrz normalnie.

1767809354_ds4vhe_600.jpg

1767856525_zcsrx7_600.jpg

• Haha 1
Opublikowano
5 godzin temu, binek napisał(a):

Lepiej takich niż pedofila z Targówka

Patologia imponuje patologii...

Najśmieszniejsze jest to w chwili podawania ręki nikt nie wiedział, że gość jest PDF'em.

Tutaj wszyscy w raz z Nawrockim wiedzą z kim się spotyka.

8b3b6266f1d6d687e4e14583ad29d1317d53db61e64e0350afa58317966b3222.png

Opublikowano
6 minut temu, mirro napisał(a):

Aaaaa na co ten test?

no ten

3 godziny temu, dysydent napisał(a):

każda epoka ma swoich celebrytów (kapłani to wprost esencjalni celebryci wręcz nomen omen bo skąd termin "celebra" się wywodzi)
"celebryta" - termin z gruntu pejoratywny bo oczekuje czci za nic i tę cześć otrzymuje
Tłuszcza oczekuje błyskotek imitujących coś wartościowego i jeszcze za to gotowa podzielić się resztką czegokolwiek co ma naprawdę coś wartego

religie to tylko główny i fundamentalny dowód na to że człowiek nie jest (jeszcze) istotą w pełni rozumną.

zatem po co Bogu religie skoro na nie pozwala? Może właśnie jako ten test na rozumność (*lub jeszcze nie) istot testowanych ;) 

aaa, nie czyta się wszystkiego na forum? ;) 
i dobrze; ja też wszystkiego nie czytam bo szło by zwariować 

Opublikowano
21 minut temu, hubertuss napisał(a):

....

A tu kwintesencja inteligencji pisowskiego ciemnego ludu. Mistrz normalnie.

1767809354_ds4vhe_600.jpg

On naprawdę coś takiego napisał; czy powiedział? xD

niby wiadomo o co mu chodzi tylko pewnie sam tego nie wie
nie dać Brukseli tych pieniędzy a tylko przemianować podatek na zbrojeniowy i tylko słowo "znieśmy" nie zamienił na "przemianujmy"

ot czasy - tylko to w czym się głupek pomyli ma jakiś sens