Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ten młody  lekarz z SORu,  z tego sławnego szpitala to jednak pracowity jest. Nawet będąc na wakacjach na Cyprze miał wpisane że jest na dyżurze i kasa szła. Pewnie leczył zdalnie.🤣

Jakim to trzeba być debilem żeby jeszcze wrzucać na FB zdjęcia z wakacji mając w tym samym czasie wpisany dyżur i brac za to kase.🤦‍♂️

Ciekawe jakby zwykły szary człowiek tak taki jak my oszukał skarb państwa na milion złotych ile by chodzili po tym wolnym świecie? Czy szybko by go zamknęli czy nie? Czy wpadliby na chatę na przeszukanie? Czy nie? No ciekawe. 

U nas w niedalekiej miejscowości gościu na rowerze w kominiarce opierdolił Bank i odjechał tym rowerem gdzieś pojechał do lasu rower zostawił i uciekł, ch*ja go złapali 😁 to na zjeżdżało się radiowozów helikopterów ale jaja na całą Polskę 😁 tylko to było z pięć lat temu teraz mi się jakoś przypomniało

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, tracker napisał(a):

Zgodnie z orzeczeniami Trybunału Konstytucyjnego:

• wyrokiem z dnia 17 lipca 2018 r. sygn. akt K 9/17 (Dz.U. z 2018 r. poz. 1387);
  • wyrokiem z dnia 26 czerwca 2019 r. sygn. akt K 8/17  (Dz.U. z 2019 r. poz. 1255);
  • postanowieniem z dnia 2 czerwca 2023 r. sygn. akt Kpt 1/17 (M.P. z 2023 r. poz. 549)

prerogatywa Prezydenta RP wykonywana na podstawie art. 139 Konstytucji RP obejmuje zastosowanie prawa łaski bezpośrednio na podstawie Konstytucji w postaci aktu abolicji indywidualnej. Prawo łaski jest wyłączną i niepodlegającą kontroli kompetencją Prezydenta RP wywołującą ostateczne skutki prawne.

:D

Zara,zara. Czyli jak chłopaków za Nangar Khel ciągali po sądach , to Pan Prezydent Kaczyński nie wiedział o swojej prerogatywie i nie zastosował prawa łaski zaraz po ich zatrzymaniu? 

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, Bogdan_ja napisał(a):

ja korneluk i jego nieudacznicy czuja juz ze musza sie pakować...smrod juz czuc w ich portkach ...bedzie cyrk jak kon wejdzie na jego miejsce 🤣🤣🤣🤣 ...dopiero pisdzielce zawyja 🤪

jak to, peowski uzurpator na stanowisku prokuratora krajowego jest nieudacznikiem 

🤣🤣

rewolucja zjada swoje dzieci 🤣

Opublikowano
2 godziny temu, arnoldino napisał(a):

Co tam u 🐴 słychać? Już silniczkiem przekaz dnia zrobił? A na to ile która partia zyskała na tej czy innej aferze patrzą tylko fanatycy danego ugrupowania. I tak w sekrecie Ci jeszcze powiem że jak dobrze zapłacisz to zrobią taki sądaż w którym będziesz miał tysiąc procent poparcia na króla wszechświata 😉

Widzisz tylko troling ci został. Sondaże jakoś tam jednak mierzą nastroje społeczne i pokazują, że w pis już nikt nowy nie uwierzy.

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Ten młody  lekarz z SORu,  z tego sławnego szpitala to jednak pracowity jest. Nawet będąc na wakacjach na Cyprze miał wpisane że jest na dyżurze i kasa szła. Pewnie leczył zdalnie.🤣

Jakim to trzeba być debilem żeby jeszcze wrzucać na FB zdjęcia z wakacji mając w tym samym czasie wpisany dyżur i brac za to kase.🤦‍♂️

Lekarze nie wszyscy ale i nie on jeden Jędrzejewski też się sądzi o kasę za godziny w których go w szpitalu nie było a takich jak oni są jeszcze setki. Jak szpital dawał to brali w szpitalach też nikt się tym nie przejmował. W d*pie to wszyscy mają na czele z dyrektorami bankrutujących szpitali biorącymi setki tys jak nie miliony zł poborów rocznie. Szpital państwowy to znaczy kasa niczyja można brać i dawać ile tam komu pasuje. 

Godzinę temu, Paolo8 napisał(a):

Ciekawe jakby zwykły szary człowiek tak taki jak my oszukał skarb państwa na milion złotych ile by chodzili po tym wolnym świecie? Czy szybko by go zamknęli czy nie? Czy wpadliby na chatę na przeszukanie? Czy nie? No ciekawe. 

U nas w niedalekiej miejscowości gościu na rowerze w kominiarce opierdolił Bank i odjechał tym rowerem gdzieś pojechał do lasu rower zostawił i uciekł, ch*ja go złapali 😁 to na zjeżdżało się radiowozów helikopterów ale jaja na całą Polskę 😁 tylko to było z pięć lat temu teraz mi się jakoś przypomniało

Popytaj tych z pisu Matecki brał za robotę w której go nie było ksiądz od salcesonu brał Oni brali jak ten lekarz za nic miliony,

Opublikowano
Godzinę temu, Paolo8 napisał(a):

U mnie w pracy kilka lat temu przyszła dziewczyna/brygadzistka i mówi, że ją plecy bolą i idzie do lekarza. Ja,że ok, nie ma sprawy. Baśka na zwolnienie na 2 tygodnie i za 3 dni wrzuca na FB zdjęcie jak skacze na bungee.🤷‍♂️

Inna taka co roku w wakacje 2 tygodnie L4 i oczywiscie relacja na FB z gór albo znad morza.

Poziom zidiowacenia społeczeństwa jest niesamowity.

Opublikowano

Ale tłuki pisowskie się zdziwią...po wyborach...🤭

1 minutę temu, Krzysztof81 napisał(a):

U mnie w pracy kilka lat temu przyszła dziewczyna/brygadzistka i mówi, że ją plecy bolą i idzie do lekarza. Ja,że ok, nie ma sprawy. Baśka na zwolnienie na 2 tygodnie i za 3 dni wrzuca na FB zdjęcie jak skacze na bungee.🤷‍♂️

Inna taka co roku w wakacje 2 tygodnie L4 i oczywiscie relacja na FB z gór albo znad morza.

No ale co?.

Ludzie się potrafią bawić ..

Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał(a):

Widzisz tylko troling ci został. Sondaże jakoś tam jednak mierzą nastroje społeczne i pokazują, że w pis już nikt nowy nie uwierzy.

Jaki trolling? Prawda boli? Nikt poza fanatykami w sondaże nie wierzy że bardzo prostego powodu, są one robione zgodnie z wytycznymi zamawiającego czyli "płacę i wymagam". Tylko silniczki danych ugrupowań wierzą że te wirtualne słupki mają jakieś realne  znaczenie.

Każdy zdrowo rozsądkowi wyborca ma jedną zasadę: polityka się nie lubi, polityka się rozlicza z tego co robi.

• Haha 1
Opublikowano

No jakoś tak a reszta wierzy w te bajki polityków  co złote góry obiecują przed wyborami a po nich udawaja że nic nie pamiętają. 

4 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Zwłaszcza za cudze.🤣

Przykład idzie z góry. Mentzen parówa nawet to tłumaczy:

https://www.facebook.com/share/r/14kYdt8UNNW/

Zwykli ludzie mają się przejmować?

Polityk prawdę powie tylko wtedy kiedy się pomyli, w nagraniu książkowy przykład "każdy poseł, (poprawka) prawie każdy poseł"

Opublikowano

Źle to nie wygląda. Rekordowe poparcie dla prezydenta. 

Najnowszy sondaż zaufania IBRiS dla Onetu przynosi bardzo poważne zmiany. Prezydent Karol Nawrocki notuje ogromny wzrost zaufania, osiągając najwyższy wynik w historii. Spory przyrost pozytywnych odpowiedzi widać też u Grzegorza Brauna, który podnosi się z długo zajmowanego ostatniego miejsca. Krach notowań zalicza z kolei prezydent Warszawy Rafał Trzaskowski.

Opublikowano

braun jest przeszacowany zarówno poziom zaufania jak i jego partia , a PIS jak zwykle nie doszacowany 

chyba w stolicy zbieraja podpisy o referendum , według mnie referendum nie ma szans zresztą ja Trzaskowskiego nie obwiniam za szpital południowy , to nie jego afera a afera PO 

Opublikowano
31 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

a ty nie skumales ze to takie cwiczenia zalecone przez rehabilitanta na rozciąganie kręgosłupa....🤪 

moja sąsiadka byla to ja wieszali na linach na rehabilitacji...3 dni nie mogla po tym sie ruszyc  🤣

4 minuty temu, jarecki napisał(a):

przypominam ze ostatnie wybory parlamentarne wygrał PIS , tym razem nie wygra wygra PO ale wątpie czy uzyska z koalicjantami wiekszość 

raczej żadnej większości nikt nie zmontuje 

Opublikowano
4 minuty temu, jarecki napisał(a):

przypominam ze ostatnie wybory parlamentarne wygrał PIS , tym razem nie wygra wygra PO ale wątpie czy uzyska z koalicjantami wiekszość 

Nowy sondaż pokazuje że różnica między po-pis to już nie całe 4% tak że wszystko możliwe.

• Like 1
  • Haha 1