Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szymon09875 napisał:

4 minuty temu, szymon09875 napisał(a):

Sprzedam Autosan d50 

Burty 2*50 cm 

Kilka zawiasów do poprawienia, trochę korozji ale trzyma się kupy 

3000 zł 

Brak dokumentów 

Kurna tu miało być 🤦

500 zł piękny kawalerze

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Noo

A razem ze Sławkiem zbiornik zmieniali

Od tego czasu 

Ładowarka jcb

Przyczepa strautmann 

Rozrzutnik i beczka Jeantil

Siewnik, rozsiewacz i opryskiwacz amazone 

Kosiarka czołowa i zgrabiarka dwukaruzelowa krone

A tym roku ciągnik df ponad 200 koni

Chyba jedyny chłop co się go boją dilerzy, bierze wszystkie dostepne opcje

A Sławek?

Nie możliwe 

no nie mam paszowozu, rozrzutnika, kosiarki, beczki, prasa 20 letnia wstyd i hańba

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano
56 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Szymon kurła 500 km🤦

Jest tu może na forum ktoś kto jeździ po całej PL jakimś większym samochodem?

Dlatego mi z tą przetrzasarka nie po drodze za bardzo 🤷

Wrzuć na cliktrans ogłoszenie z tą przyczepa, nie płacisz nic, odpowiadać na oferty nie musisz a zobaczysz za ile będą chcieli jechać 

• Like 1
Opublikowano
szymon09875 napisał:

5 minut temu, Pomorzanin1222 napisał(a):

500 zł piękny kawalerze

Możemy się mieniac na to co mi wysylałes zdjęcia  1 do 1 😉

41 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

@szymon09875Z kąd dokładnie? Sprawdzę wiele kilometrów jest. 

Głubczyn 

77-430

Nie kuś diable Muszę pomyśleć

Opublikowano
3 godziny temu, Karol6130 napisał(a):

Mój najmłodszy ciągnik ma 25 lat

To dopiero obciach

Mój najmłodszy jest z 1987r. 😅

3 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Wrzuć na cliktrans ogłoszenie z tą przyczepa, nie płacisz nic, odpowiadać na oferty nie musisz a zobaczysz za ile będą chcieli jechać 

Też sprawdziłem - 4h w jedną stronę 😑

Stworzyłem sobie sam problem. Chciałem piłkę ręczną do drewna kupić, już miałem coś tam wrzucone na allegro, ale patrze że jeden sprzedawca ma kilka razy ta sama aukcje. Czytam, a to nie ta sama - tylko ten sam model piły, ale jedna ma 7, druga 9, trzecia 11 zębów na cal. Do cięcia poprzecznego, gdzie niepotrzebna precyzja, to którą wybrać? Ta z najmniejszą ilością zębów? Chodzi o platnice.

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał(a):

Ile czasu jest ważne to ogłoszenie na tym cliktrans? Bardzo Ci pilne że sprzedażą? Na razie wycenili dostawę na 1800 z kawałkiem 🤷Prześlij lepsze zdjęcia. 

Opublikowano
25 minut temu, ZetorMisio napisał(a):

Ile czasu jest ważne to ogłoszenie na tym cliktrans? Bardzo Ci pilne że sprzedażą? Na razie wycenili dostawę na 1800 z kawałkiem 🤷Prześlij lepsze zdjęcia. 

Nie spieszy się, wyślę ci jutro sms

• Thanks 1
Opublikowano

W ciągniku jest uszkodzona instalacja elektryczna tj. wiązka wychodząca z kabiny i biegnącą do alternatora, oświetlenia czujnika temp itd. Oryginalnie była w peszlu, ale ten peszel popękał i tylko gromadzi się w nim brud. 

Jak zabezpieczyć te kable? Kolejnego peszla nie założę bo wtyczki nie przejdą przez niego -chyba żeby go rozciąć na całej długości, ale dalej pozostaje problem szczelności

Np. Taka taśma zdałaby egzamin? Owinąłbym kable bezpośredio i po problemie

https://allegro.pl/oferta/tasma-samowulkanizujaca-scapa-izolacyjna-19mmx10mb-wulkanizujaca-czarna-5049941226

Czy ktoś ma jakieś inne pomysły?

Opublikowano

Właśnie zastanawiam się w czym jest lepsze rozwiązanie z rozcietym peszlem owiniętym taśmą, a samą taśmą którą owijamy kable bezpośrednio. 

Teraz widzę, że wystarczy małe uszkodzenie, nieszczrlność peszla i wchodzi tam wilgoć i kurz. 

Opublikowano
14 minut temu, vat napisał(a):

Właśnie zastanawiam się w czym jest lepsze rozwiązanie z rozcietym peszlem owiniętym taśmą, a samą taśmą którą owijamy kable bezpośrednio. 

Teraz widzę, że wystarczy małe uszkodzenie, nieszczrlność peszla i wchodzi tam wilgoć i kurz. 

ja mam w MTZ wiązki w ciętym peszlu owijanym co kilkanaście cm taśmą i działa już kilkanascie lat

• Like 1
Opublikowano

No właśnie czyli lepiej nawet nie starać sięvowijać szczelnie takiego rozciętego peszla. Bo kusz i wilgoć i tak wejdzie ale już nie wyjdzie bo będzie szczelnie...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v