Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał(a):

w sumie to wiekszosc tej dyskusji jest na poziomie komunistycznej propagandy , stonke amerykanie zrzucili,,zupelnie jak za dawnych czasow..

onuce dyskutuja ze swirami-az strach przeszkadzac ..

ja to jest ze im kto ma blizej wschodu tym glupszy  i bardziej j**niety ??

A jak tam gnomie na ukrainie? Byłeś już w waszej enklawie? 

Opublikowano (edytowane)

że niby ten niusłik to Twój @jacus wzorzec rzetelności i bezstronności informacyjnej?

no ja się nie odniosę do artykułu bo ode mnie chcą dziewięć dziewięćziesiąt za cztery tygodnie
a takiego wała i jeszcze mam adblocka to nawet ułamek grosza im nie wpadnie że kliknąłem stronę bo żaden syf reklamowy mi nie wyskoczył, no po za autoreklamą z tą prenumeratą ale z tego mają nic i bardzo dobrze

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dysio -wiem ze dla ciebie ostatnia ostoja prawdy byla trybuna ludu i prawda...no moze zolnierz wolnosci jeszcze  i rude prawo..czy jakos tak.

porzeczka.. a poza tym, u sasiada wszyscy  zdrowi ??

Opublikowano
23 minuty temu, jacus napisał(a):

https://www.newsweek.pl/swiat/rosyjskie-trolle-pisza-o-celowej-prowokacji-nam-pozostaje-gorzka-refleksja/qffdjxm

ktos z was ma watpiwosci ze galan cy racyl sa  j**nieci  a marks czy ulman sa onucami ??

Jeszcze do wczoraj te same media twierdziły że dron ze styropianu i dykty rozwalił dom i zaprzeczały by białoruś ostrzegła o zbliżających sie dronach 😄

Gorsi są ci co wierzą we wszystko co przeczytają i obejrzą 😄

image.jpeg.a33a60cc1cb92f82100af5d3496d969c.jpeg

• Haha 1
Opublikowano

manipulacja jest nadal wielka bo po takiej wtopie sami pewnie nie znacie nazwy miejscowosci gdzie jest ten dom .Same media sie gubią i podają inna nazwę , poziom dziennikarstwo drze po dnie bo podaja że zdarzenie było w Wyrkach a w rzeczywistości chodzi o Wyryki .

Co chodzi o handel uryńców to od początku wojny brali gaz i liczyli sobie za tranzyt do Austrii .ostatnio niby biorą gaz od Węgier i Słowacji którzy ten gaz kupuja od ruskich :) po prostu sen wariata bo wysadzaja rurociag z którego sami pośrednio korzystaja . Uryńce sprzedaja także tytan w postaci gąbki i żuzlów oczywiście ruskim którzy robia z tego rakiety które potem na nich zrzucają :) . ktoś niedawno pisał ze kupią dwa reaktory od ruskich :) itd. to parodia wojny , giną w okopach zwykli ludzie tacy jak my a biznes robią oligarchowie pochodzenia eskimoskiego .Juz kiedyś opisywałem proceder poboru rolników na front , zazwyczaj z tych miejsc gdzie sasiadowali z oligarchami czy koncernami i zawsze trafiali do oddziałów gdzie przeżywalność była najmniejsza , o tym poinformowali w raporci bodajże Irlandzki parlament który to opracował . Ta wojenka to robienie przedpola dla innych jak mówił olszański 

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, jacus napisał(a):

dysio -wiem ze dla ciebie ostatnia ostoja prawdy byla trybuna ludu i prawda...no moze zolnierz wolnosci jeszcze  i rude prawo..czy jakos tak.

porzeczka.. a poza tym, u sasiada wszyscy  zdrowi ??

a skąd Ty to wiesz? po za trybuną ludu częstą za komuny w sraczach zamiast papieru toaletowego pozostałych tytułów na oczy nie widziałem a z resztą wtedy byłem w wieku czytelników "Świata Młodych" i nawet dużymi literami napisałem za komiksy Papcia Chmiela od Tytusa Romka i Atomka które choć śmierdziały komuszym dydaktyzmem to były jak na tamten czas nośnikiem względnie strawnego humoru a już Kajko i Kokosz Janusza Christy był komiksem niosącym humor uniwersalny i wolny od politycznej poprawności która znów powraca no ale osobowość Twórcy kształtowała się w domu AKowca to musiał mieć szersze horyzonty niż współcześni bo musiał wiedzieć o czym można w domu a o czym po za w tamtej rzeczywistości i akurat ja to doskonale rozumiem bo miałem układ podobny

Gów.o wiesz i tyle Ci powiem i to nawet nie wszystkie gów.a Ci znane a jedynie te z własnej kloaki insynuacji i oczczerstw które wydają Ci się śmieszne a są tylko żałosne tak jak żałosne jest poczucie humoru Twoich idoli germanów austriackich czy niemieckich
nieprzypadkiem reszta planety która miała styczność z niemieckim humorem określa go mianem - kloaczny :P

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
5 minut temu, marks50 napisał(a):

Czorsztyn ? Nidzica ? No raczej austryjak go nie namalował 

mi tam landszaftowato wygląda ale może że nie widać szczegółowiej; ot pocztówkowy widoczek jakich masę na "odkrytkach z wakacji" tylko że teraz to już przeżytek i smartfonami każdy własny kicz produkuje na masę i w cyfrowej formie zapycha serwery różnych szajs-zbuków i podobnych

Opublikowano
9 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

To ile miliardów reparacji Nawrocki załatwił w Berlinie ??

Ty licz co tracimy a nie pytaj co zyskać możemy

Screenshot_20250916_214311_Facebook.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Agrest napisał(a):

Ty licz co tracimy a nie pytaj co zyskać możemy

Ojoj, trzeba ukrywać porażkę Don Alfonsa ?? Przecież tyle kasy od Niemca załatwił to co nas interesują jakieś drobne od Chińczyków ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
14 minut temu, marks50 napisał(a):

Czorsztyn ? Nidzica ? No raczej austryjak go nie namalował 

a zonk

znalazłem
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d6/Carl_Ludwig_Frommel_-_Heidelberg_bei_Sonnenuntergang_-_588_-_Staatliche_Kunsthalle_Karlsruhe.jpg

Carl_Ludwig_Frommel_-_Heidelberg_bei_Son

czyli jednak może i lanszaftowaty ale o wartości dokumentalnej, kronikarsko jednak i artystycznej co nawet z zawiścią muszę przyznać bo germańskiego twórcy to malowidło ;)

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

a może to przodkowie Niemców w odróżnieniu od ludzi którzy od małpy...?

ten jednak landszafciarz Frommel wychował jakiegoś - jeszcze gorzej - teologa a z anglojęzycznej Wikipedii wytłumaczyło mi coś takiego - "

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
jahooo napisał:

AMRAAM:

Długość

3660 mm

Średnica

178 mm

Rozpiętość

526 mm

Masa

152 kg

Napęd

silnik rakietowy na paliwo stałe

Prędkość

4 Ma (4896 km/h)

Zasięg

75 km
AIM-120C-5: ponad 110 km
AIM-120D ponad 160 km

Naprowadzanie

aktywne radiolokacyjne korygowane systemem INS

Masa głowicy

AIM-120A/B: 23 kg
AIM-120C-5: 18 kg

Przy 2Ma rakieta o wadze 150kg zdejmie dach samym podmuchem

resztki po wybuchu też mogą narobić roboty

gdyby wybuchła 20kg głowica, to z tego domu zostałyby tylko fundamenty

Silnik rozpędza rakiecisko do tych czterech macha a po tem gaśnie rakietę niesie jej energia. Tak jak w BM21 - silnik działa coś póltora sekundy a pocisk dalej już z rozpędu te 18 kilometrów leci. Ale fakt - jak przyladowalo w dom mogło być szybciej aaa to czynnik do kwadratu.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Tomasz0611 napisał(a):

To ile miliardów reparacji Nawrocki załatwił w Berlinie ??

jakich miliardów
nawet ten obrazek tego Frommela to Niemcy na tło reprodukcję powiesili bo oryginał w czeluściach muzeum w Karlsruhe i pewnie jak by o ten landszaft poprosił to by i Steinmeier Mu pozwolił zdjąć ze ściany i se wziąć, to by pozwolił

Jankesom śmiertelnie zagraża konsolidacja Europy i Azji gospodarcza i mieszanie prowojenne jest im na rękę i im wsio ryba czy nowy jedwabny szlak storpeduje wojna na polsko białoruskiej granicy czy polsko niemieckiej byle była jakakolwiek to oni będą węzłem gospodarczym planety nadal a EurAzja będzie się kolejny raz trzaskać
natrafiłem taki propagandowy sondaż
https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-czy-nato-pomoze-polsce-w-razie-ataku-rosji-nowy-sondaz,nId,22418949

pytanie niepełne bo należało dopisać na końcu słowo - "skutecznie" choć i tak jakoś mało wiarygodnie wygląda wynik tego sondażu z którego wynika że Polskę zamieszkuje 67% permanentnych głupców którzy nie znają Historii

ani nam nikt pomoże skutecznie przeciwko kacapom a tym bardziej przeciwko szkopom a i tym kacapom i szkopom zdało by się wytłumaczyć że jedziemy tu wszyscy na jednym wózku który lada moment uda się jankesom wykoleić i to kolejny już raz tylko że tego ani Tusk ni Nawrocki nie mają żadnych predyspozycji na takiego tłumacza

Godzinę temu, marks50 napisał(a):

No raczej austryjak go nie namalował 

po dwóch godzinach dopiero załapałem o którego austriaka Ci chodziło i wiesz co?
ten zamek między Nawrockim a tym .... zapomniałem (wyżej jest tylko mi z kadru wyszło i nie chce mi się przewijać dla jakiegoś szkopskiego....) niemieckim kacykiem to jak najbardziej w konwencji "adolkowych" landszaftów i czyżby jakaś niemiecka aluzja
no czy nie w podonej konwencji?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Malarstwo_Adolfa_Hitlera#/media/Plik:Adolf_Hitler_-_Schloss_Neuschwanstein.jpg

800px-Adolf_Hitler_-_Schloss_Neuschwanst

;)

no dobra; ten hitlerowy to już esencjalny kicz i prymityw bo tamto ma swój klimat i nawet urokliwy jakiś realizm no ale cały czas te zamki i pejzażowe tło

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

kukurydza ma męskie organy rozrodcze na szczytowym kwiatostanie? no ma
no to patrz że głupie zielsko wzięło i Tej Żukowskiej posłuchało

W dniu 13.08.2025 o 19:20, dysydent napisał(a):

z tym transseksuksualizmem to już jakaś plaga; nawet na rośliny już przeszło

20250813_125317.jpg

20250813_125258.jpg

w razie by jaki komitet protestacyjny obrony moralności był zainteresowany pikietę protestacyjną czy jakie misjonarstwo ku nawróceniu tam stosownego misjonarza chciał posłać ku nauczaniu tej kukurydzy że tak nie uchodzi to służę lokalizacją bo zdjęcia dzisiejsze i na pewno ten "zbereźny proceder" się tam nadal eksponuje i to przy samej szosie i do kukurydzianych żniw gotów siać zgorszenie :P xD

tylko tych fotek nie pokazujcie Tej ... no jak Jej? co twierdzi że i mężczyzna może urodzić dziecko bo zaraz będzie krzyczeć - a nie mówiłam? męski kwiatostan a na nim żeńska kolba :D
i to jaka bezwstydna bo żadnym listkiem nawet figowym nie okryta :o i nawet tam takich jest więcej zatem dewiacja grupowa xD

nie wiem czy gugiel to usunie/zablokuje czy nie ale istnieje wysokie tego prawdopodoibieństwo
zatem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

ONZ: międzynarodowa komisja śledcza orzekła, że Izrael dokonuje ludobójstwa w Strefie Gazy

i co? ......i jajco

rosja zajęła 20% terytorium ukraini

i co? ..... i jajco

ale za wszystko przyjdzie czas zapłaty

----------------------------------------------------------

Image

zwalczają drożyznę większymi cenami - nowoczesna ekonomia peowskich debili

• Like 1