Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 minuty temu, Bezduszna napisał(a):

Przecież w patrzycie najpierw na wygląd a później to co mają w głowie 🫢 Jak wogulę robicie to drugie 🤣

WYDAJE CI SIE , osoba bardzo słaba intelektualnie z ojcem milionera co ją wypromował 

nie bierz mię jak ten idiota @Ulman który ją popiera a ona , popiera i oddała by wszystko Ukraińcom 

a on ciągle wkleja tu o banderowcach 

nie wszyscy przeżyli zwarcie  inkubatorze jak on  ... uratowali go bo spakowali go do reklamówki i powiesili na grzejniku 

pisali o tym w gazetach ewenement na skalę światową co przeżył  to 

• Haha 1
Opublikowano
nie napisał:

to hitlerowskie pomioty, może jeszcze reparacje im zapłacić?

Czego Ty chcesz? Złoże jest po stronie Niemieckiej częściowo. Jeżeli Niemcy nie będą go eksploatować to trzeba się dogadać. Do tego czasu jednak jeszcze ładnych parę lat badań. A reparacje? Cóż. Polski zarząd nad tym terenem ustanowił się po 1945 roku. Może być różnie.

Opublikowano

Bezduszna napisał:

Przecież w patrzycie najpierw na wygląd a później to co mają w głowie 🫢 Jak wogulę robicie to drugie 🤣

przez łącze...

Roman176 napisał:

on jest tępy jak @Ulman kosa po kamieniu dla niego z dedykacją sweet focia

Roman. Jak chcesz kobicie zrobić dzień to jej dajesz kwiaty albo mówisz że ładnie wygląda. Jak chcesz jej zrobić tydzień to namawiasz na an... W każdym razie możliwości są dwie. Albo Ulman lubi taki dość egzotyczny typ urody albo wskazał jedyną zaletę tej kobiety. Kumasz?

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, DTaras napisał(a):

Czego Ty chcesz? Złoże jest po stronie Niemieckiej częściowo. Jeżeli Niemcy nie będą go eksploatować to trzeba się dogadać. Do tego czasu jednak jeszcze ładnych parę lat badań. A reparacje? Cóż. Polski zarząd nad tym terenem ustanowił się po 1945 roku. Może być różnie.

też nie mieli kiedy tych złóż odkryć tylko w takich czasach jak obecne
jeszcze tylko ruskich brakuje z ofertą jak kiedyś bieszczadzkie nieużytki za Sokalszczyznę to jaki kawałek zalewu wiślanego zaproponują za ten kawałek Bałtyku a teraz Trump u jankesów to i za bardzo nie będzie protestował bo to jakaś d..pa wołowa jest co kacapów się jawnie boi a nawet podziwia to rzeczywiście tyle opcji że czort wie co z tego wyniknie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, DTaras napisał(a):

Do tego czasu jednak jeszcze ładnych parę lat badań

dokładnie i jeszcze może się okazać, że nic nie będzie wydobywane

6 minut temu, DTaras napisał(a):

Czego Ty chcesz?

dlaczego bronisz niemców? zniszczyli polskę, nic za to nie zapłacili, a teraz chcą na krzywy niemiecki ryj, pieniądze z polskiego odkrycia, choć jeszcze nie wiadomo czy cokolwiek z niego będzie

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, nie napisał(a):

dokładnie i jeszcze może się okazać, że nic nie będzie wydobywane

e może Tuskowe rządy wieczne nie będą i skończy się torpedowanie wszystkiego co Polsce daje przewagi na niekorzyść Niemiec

wiem - nadzieja matka "mądrych inaczej" ale czy mamy jakieś inne opcje?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

zaden mi nie odpowiedzial na pytanie czemu boi sie niemiec i czemu im dalej mieszka to tym bardziej ??

daje wam cos do myslenia ze ci co mieszkaj blisko nie maja zadnych problemow z niemcami ??

czemu obroncow granic musieli sciagac ze wschodu ??

7 godzin temu, dysydent napisał(a):

ja tam wolę ludzi rozumu a na ten przypadek nic nie trzeba robić; delikwent ma gen samozniszczenia i najlepiej utylizuje siebie on sam bo - jak później napisałeś

nawet jeśli i nawet jest pewne że wiele fałszowali to ten braunowy triumfalizm jako to znalazł skazę na obrazie niemieckiej machiny zagłady i radośnie pokrzykuje że jakiś fejk bo on prawdy szuka jak by miało to coś zmienić czy niemieckie dewianty mordowały w komorach gazowych czy dusiły własnymi kończynami czy dowolnymi innymi sposobami a uczepił się tych sześciu milionów jak wesz co przecież i ta komuna prosowiecka mnie uczyła że tyle zginęło w całej wojnie obywateli polskich a w obozach śmierci ylko część tej liczby bo przecież i pola bitew i powstania i partyzanci i mordowanie cywilnej ludności przez niemieckich oprawców sowieckich też w terenie w zemście za tych partyzantów etc.

NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA ILE OFIAR I CZY W OGÓLE ZGINĘŁO W KOMORACH GAZOWYCH czy inaczej, BO FAKTEM JEST ŻE OBŁĘD NIEMIECKIEGO RASIZMU SAM W SOBIE JEST BESTIALSTWEM I TO BESTIALSTWEM KTÓRE MA NARODOWOŚĆ - NIEMIECKĄ i jakieś czepianie się szczegółów w szukaniu prawdy? a czy niemcy zasłużyli sobie na prawdę? jak dla mnie jedyną prawdą historyczną jest fakt że za rozpętanie piekła pierwszej i drugiej wojen światowych zostali potraktowani niesprawiedliwie łagodnie bo winien ich spotkać taki los jaki gotowali swoim ofiarom
i spotka tylko innymi metodami - sami się eksterminują wymierając w swoim własnym kraju i choć to już inna historia to czy nie jest pokłosiem tamtej?

plucie zaś braunowi w twarz nie jest miarą żadnego honoru a tylko "zbraunienia" do jego poziomu czyli czymś zgoła odwrotnym

jeśli świnia na Ciebie kwiczy też chcesz jej kwikiem odpowiadać? tylko jeszcze głośniejszym?

Braunowi się wydaje że rzeczywistość to jedna z jego fikcji filmowych i jest niczym więcej jak nieistotnym komediantem cyrkowym i coraz więcej wskazuje że skończy tragicznie jako ofiara własnych urojeń.

rasizm mial tez inna narodowosc-polowa zalogi auschwitz-birkenau to byli austriacy a 25 % ukraincy.

z ofiarami wojny jeste ten problem ze trudno je policzyc.

kiedys mowilo sie ze w auschwit zginelo ponad 4 miliony .

te 6 milionow to albo liczba polakow ktorzy zgineli -takze na syberii-albo liczba europejskich zydow zamordowanych ..

znajac szalenca to mu raczej o zydow chodzilo..chco nie wyjasnill gdzie ci co ich nie  zagazowano sie podziali.

moze-cytujac klasyka - wyjechali do mandzurii ?

trzeba tak zewziac pod uwage naturalne procesy.pradziadek w 41 zostal pochowany-nawet zdjecie jest z pogrzebu -a jako ofiare wojny nie mozna go liczyc .

7 godzin temu, nie napisał(a):

czekam

skoro jestem największy, to bez problemu podasz kilka przykładów

------------------------------------------------------------------------------

Image

to hitlerowskie pomioty, może jeszcze reparacje im zapłacić?

nawet taki swir powinien troche myslec ..

Opublikowano
7 godzin temu, Ulman napisał(a):

Atrakcyjna kobieta.

zależy kto co lubi , mi ona  się nie podoba .

a z tym odkryciem gazu i ropy to nic nie znaczący epizod , pokłady ropy 5 mln ton a katar każdego dnia wydobywa 2 mln . ton 

Opublikowano
nie napisał:

dlaczego bronisz niemców? zniszczyli polskę,

Ruskie coś zapłacili? Dobrze wiesz, że sprawa jest skomplikowana bo w tej sprawie wydarzyły się wydarzenia. Teraz można powiedzieć w temacie wszystko włącznie z tym, że gdyby żydzi Hitlera od głodowej śmierci nie ocalili to ruscy przez prawie 50 lat by w swoim bloku Polski nie mieli. Taki jest nasz sąsiad i takie są prawa. Jak Ci od sąsiada drzewo z galęzi zrzuca przez płot owoce to masz prawo albo te gałęzie od granicy do nieba przyciąć albo się z sąsiadem co do tych owoców dogadać.

Opublikowano

No i niby masz rację - pod warunkiem, że niby "niezawisłe unijne sądy" nie będą stać murem po stronie tego sąsiada, a obawiam się, że w sprawie wydobycia ropy tak będzie

Gdyby tę ropę chciały wydobywac Niemcy - a to wtedy byłaby inna gadka

Opublikowano
jarecki napisał:

7 godzin temu, Ulman napisał(a):

Atrakcyjna kobieta.

zależy kto co lubi , mi ona  się nie podoba .

a z tym odkryciem gazu i ropy to nic nie znaczący epizod , pokłady ropy 5 mln ton a katar każdego dnia wydobywa 2 mln . ton 

Nie jest nic niezbaczący ale też kuchnia tego nie da się ot tak po prostu wszystkiego wyjąć. Gaz to temat dla Dolnej Odry na kanwie której można część tego wprowadzić do systemu.

Opublikowano
witejus napisał:

23 minuty temu, DTaras napisał(a):

albo się z sąsiadem co do tych owoców dogadać.

Co tu się dogadywać, spadły na mój teren to moje, skoro mam prawo gałęzie obciąć.

Masz też prawo nakazać sąsiadowi posprzątać jak Ci mirabelka szczaw obsyfi. Wyobraź sobie, że skoro masz prawo gałęzie obciąć, a tego nie zrobiłeś, to takie zaniechanie powoduje iż owoce są nadal sąsiada... Kuźwa. Co za ludzie. Tylko moje, moje i moje. Pies sąsiada obsra Twój trawnik? Twoje.

• Haha 3
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał(a):

zaden mi nie odpowiedzial na pytanie czemu boi sie niemiec i czemu im dalej mieszka to tym bardziej ??

daje wam cos do myslenia ze ci co mieszkaj blisko nie maja zadnych problemow z niemcami ??

czemu obroncow granic musieli sciagac ze wschodu ??

rasizm mial tez inna narodowosc-polowa zalogi auschwitz-birkenau to byli austriacy a 25 % ukraincy.

z ofiarami wojny jeste ten problem ze trudno je policzyc.

kiedys mowilo sie ze w auschwit zginelo ponad 4 miliony .

te 6 milionow to albo liczba polakow ktorzy zgineli -takze na syberii-albo liczba europejskich zydow zamordowanych ..

znajac szalenca to mu raczej o zydow chodzilo..chco nie wyjasnill gdzie ci co ich nie  zagazowano sie podziali.

moze-cytujac klasyka - wyjechali do mandzurii ?

trzeba tak zewziac pod uwage naturalne procesy.pradziadek w 41 zostal pochowany-nawet zdjecie jest z pogrzebu -a jako ofiare wojny nie mozna go liczyc .

nawet taki swir powinien troche myslec ..

Przecież oni nie chronią granicy przed Niemcami, a tymi, których ci Niemcy do nas chcą przepchnąć. 

Opublikowano
1 minutę temu, DTaras napisał(a):

Tylko moje, moje i moje.

Jak wykopiesz czy wywiercisz studnię w pobliżu granicy działki i dowiercisz się do wody , to lecisz do sąsiada pytać czy możesz wody zaczerpnąć? Skończ z tą pedagogiką wstydu, poddaństwa, Niemcy nas o nic nie pytają , niczego nie dogadują, kilka kilometrów od granicy , stoi niemiecka rafineria która zionie dymem i smrodem na polską stronę, pytał się który Helmut czy można ją tam postawić? robią co chcą w Polsce, wtrącają się we wszystko a ty każesz się dogadywać o tym co jest nasze.

• Like 2
Opublikowano
Godzinę temu, witejus napisał(a):

Co tu się dogadywać, spadły na mój teren to moje, skoro mam prawo gałęzie obciąć.

a czy na pewno masz prawo , czy najpierw musisz poinformować sąsiada ? 

Opublikowano
27 minut temu, witejus napisał(a):

Jak wykopiesz czy wywiercisz studnię w pobliżu granicy działki i dowiercisz się do wody , to lecisz do sąsiada pytać czy możesz wody zaczerpnąć? Skończ z tą pedagogiką wstydu, poddaństwa, Niemcy nas o nic nie pytają , niczego nie dogadują, kilka kilometrów od granicy , stoi niemiecka rafineria która zionie dymem i smrodem na polską stronę, pytał się który Helmut czy można ją tam postawić? robią co chcą w Polsce, wtrącają się we wszystko a ty każesz się dogadywać o tym co jest nasze.

Niemiec to jest naród który zawsze będzie się wszędzie wtrącał a tym bardziej tam gdzie widzi możliwości zbogacenia się innego państwa niż jego własne. Tym bardziej że on chce zniszczyć gospodarkę Polski aby samemu być kimś. Nawet jeśli to jest znikoma ilość ale jednak to coś tam jest. 

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

czy to nie za piękne słowo w tym zdaniu?

ma nadal

a czy hasło "MAGA" nie jest łudząco podobne do hasła innego

2 godziny temu, jacus napisał(a):

szalenca

o budowie "tysiącletniej rzeszy"? tam też zaczyna się od walki z imigrantami, jakieś postulaty "anszlusu" Kanady, Grenlandii
Kacapy też sfaszyziały i co z tego że rzeczywiście z Ukrainą nie idzie im tak jak planowali bo sprowokowały (te kacapy) instynkt samoobronny pobanderowskiego faszyzmu/

Historia zawsze się powtarza choć nigdy tak samo ale najpodobniejsze obecne czasy do międzywojnia 1918-1939

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v