Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Sankcje nie działają z kilku powodów. Po pierwsze europa nie jest pępkiem świata by rozłożyć ruskich. Po drugie europa Rosji potrzebuje, a po  trzecie , sankcje wprowadzają durnie którzy kierują się emocjami a nie rozumem. Mianownik wspólny dla europy i usa jest jeden - wszystkim znudziło się dawać kasę złodziejom. 

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1
Opublikowano

https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-usa-wstrzymaly-pomoc-ukrainy-zelenski-z-zadaniem,nId,7924577#google_vignette

Jeszcze komik nie dawno w gabinecie owalnym twierdził ze nikt mu nie pomaga , że jest sam a teraz żebrze o odblokowanie pomocy której jak sam twierdzi nie otrzymywał :) . Kompromituje sie krok za krokiem - moze było mniej koksu wciagać to by lepiej jarzył - teraz na miejscu trampka to bym zarzyczył sobie testu narkotykowego przed negocjacjami i by było wszystko jasnne :)  - oj zaraz znów ktoś po mnie pojedzie ze sie nabijam z ludzi z problemami narkotykowymi :)  

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Ulman napisał(a):

Sankcje nie działają z kilku powodów. Po pierwsze europa nie jest pępkiem świata by rozłożyć ruskich. 

Resztę pominę bo nieistotna. Sankcje są dla zwykłych zjadaczy chleba, prostych ludzi, myślących prosto o świecie by opinia publiczna myślała tak jak ma myśleć według trzymających władzę.

Nie ma przykładu w historii by jakieś sankcje doprowadziły do upadku kraju, oczywiście zdażały się przejściowe chwilowe, ale dla żywotności państw jako takich nie działa. KRLD  ma się dobrze i straszy atomówkami, albo głodnymi na zmianę. Iran tak samo, Wenezuela, Afganistan itd

Sankcje podziałały na plus ale USA, gdzie im wzrósł wolumen sprzedaży ropy i gazu bo zajęli część rosyjskiego rynku. dodatkowo na obchodzeniu sankcji dorabiają się ci co mają się dorabiać...

2 godziny temu, DTaras napisał(a):

Problem jest taki, że wygenerowano klasę średnią poprzez minimalną pensję a ta pensja przestała wystarczać na to co wcześniej by wystarczyła. 

A widzę ty fan pisowskich teorii Patkowskiego od ilu to się zaczyna klasa średnia. Od lat na świecie zwłaszcza starym zachodnim następuje pauperyzacja klasy średniej jej stopniowy zanik w Polsce tak naprawdę nigdy nie zdążyła się wytworzyć w ilości i jakości decydującej o rozwoju kraju, na to było już za późno w krajach postkomunistycznych.

Nie pisiory nie wygenerowały klasy średniej to propaganda którą polacy łyknęli jak zwykle, bo lubimy sr** wyżej d*py

Edytowane przez Takeda
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Ulman napisał(a):

Po pierwsze europa nie jest pępkiem świata

Tylko tumany w kołchozie tego nie wiedzą a potem płaczą jak niemcy nad rozlanym mlekiem i opierpapier od Vance ale nadal nie wyciagaja wniosków i mamy to :

https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-j-d-vance-znow-dyktuje-ukrainie-warunki-wtedy-przywroca-pomo,nId,7924551#google_vignette

USA uważaja że Europa ich obraziła knując z komikiem , Europa doskonale wiedziała w jakim położeniu jest Komik i zamiast mu wyjaśnić sytuacje to w niedziele zrobiła hepening o swojej sile - której nie ma . Tak więc porówwnując do kart o których mówił trampek to USA ma kolor ( bo pokera już przejeli więksi gracze ) Europa ma parę waletów a ukraina same blotki i jak by z tych wszystkich kart nie układał to trampka nie przebije więc to co zrobiła w niedziele to był blef niby mocnych kart tylko trampek doskonale widzi jakie to były karty ( zawsze nieuczciwie podgladają)  więc powiedzial sprawdzam i zagrał kartą wstrzymania pomocy i teraz nie dość że komik został w skarpetkach to i Europa sie zacznyna pozbywać atutów . Śmieliśmy się że Usa chce zająć klonojadów i nachosy a jeszcze parę takich wyskoków jewropejskich polityków i grenlandia będzie tylko przystawka do Europy . Niech dalej pajacują .

Opublikowano
13 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Serio wierzysz w te brednie? To chyba on sam je wydawał.

pożyjemy zobaczymy , wszystkim wierze oprócz tej qurwie złodziejskiej rudej , propo podobno dokumenty są utajnione co sie stało Przytkowice tam gdzie bobka spadła mamy sie prawdy dowiedzieć ...   

• Haha 1
Opublikowano

jakby tak się na wszystkich obrażac o nie podawać ręki, to Francja, Anglia, Niemcy, Austria, Wegry, Rosja, Ukraina, Szwecja, Finladia (była częścią Rosji), Czechy i Słowacja

ze wszystkimi kiedyś mieliśmy na pieńku i doświadczyliśmy od nich krzywd, nic, tylko usiąść i się pałować

na szczęście polityka polega na trochę innych wyliczeniach, niż niektórzy z was tu robią, bo naczej nie został by po Polsce kamień na kamieniu

wy się z własnymi babami nie potraficie dogadać, żeby ich codziennie głowa nie bolała, to wylewacie żale na forum

• Like 1
  • Haha 2
Opublikowano

Powaga sytuacji wymaga by ludzi uswiadomić bo jak nas na wojenke nie wyśla to OK , mam co robić :) i mało kiedy w politykę uderzam ale sytuacja jest poważna bo jak to sie zacznie to wszystkie tematy rolnicze , polityczne bedą tak mało istotne a tu na forum sa miłośnicy banderlandu którzy chętnie by nas na wojnę wysłali 

Musimy stanowczo mówić że to nie nasza wojna , ukraińce walcza o swój kraj nie o nas i precz z banderlandem .

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Ulman napisał(a):

wszystkim znudziło się dawać kasę złodziejom. 

chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem, tu na forum większość uważa, że trump to agent putina, który zdradził ukrainę bo nie chce dawać pieniędzy; i wyzywają go od najgorszych :D 

dzisiaj trump ma wystąpienie w kongresie o 3.00, pewnie powie coś ciekawego :D 

nowa umowa z ua 

Edytowane przez nie
  • Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

@jacus tak przypadkiem zobaczyłem...

Zobacz...nawet dwie wioski by znalazło zatrudnienie...

Twój durny podział dawno nieaktualny...

Powinieneś się obudzić ...

https://www.dziennikwschodni.pl/lubartow/w-lubartowie-rosnie-park-targowa-zatrudnia-nawet-400-osob,n,1000358028.html

wiesz jaki jest prawdziwy probem ??

mimo milairdow inwestowanych  w polske wschodnia ten podzial sie poglebia.tak pokazuja dane i zadne slowne przekomarzania tego nie zmienia..

galeria handlowa w miescie powiatowym .to chyba nie pierwsza ?? bo znam pare malych miasteczek gdzie sa .

39 minut temu, Roman176 napisał(a):

najbardziej zagorzali fanatycy bab nie mają ... prawda @hubertuss

a inni jak ty jej zaniedbuja.

24 minuty temu, bezbarwny napisał(a):

@marks50, rozumiem, że wolność słowa, ale ów, to nie to samo, co słowotok z przejawami mitomanii

on bredzi za judaszowe rubelki.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał(a):

mimo milairdow inwestowanych  w polske wschodnia ten podzial sie poglebia.tak pokazuja dane i zadne slowne przekomarzania tego nie zmienia..

Tak sobie wmawiasz.

Jednak z tego co widać, czy też że słów Piotra.....no widać jak jest naprawdę...

I twoje wypieranie tej prawdy...niczego nie zmieni..

Opublikowano
Godzinę temu, bezbarwny napisał(a):

że wolność słowa, ale ów, to nie to samo

Nie po to walczyłeś o wolność słowa by mógł każdy pisać co chce :)(klasycznie :)  )  a ja tam jednak potraktuje tą wolność słowa na maksa i jak ktoś daje jakieś argumenty to zawsze można podyskutować ale jak ktoś używa argumentu że jak nie piszesz po naszemu to ruska onuca, bo za taka narracje przyjeli ludzie którzy chca nas wepchać do wojny to niech wytłumacza po co chcą iść na ukrainę ? Rodzine bronić ? Szukaja przygód ? Połaszą sie na kasę ? Może udawac jak ze szczepionkami że były potrzebne ale fakty sa takie że na wojnie  Francuskie Miraże już tam są , maja atakować ruskie cele i jak będzie szedł odwet to szybciutko żabojady znajda się daleko a nas to wtedy będą choćby patykiem nas popychać . Dlatego jako kraj frontowy powinniśmy być neutralni by nawet dla tych żabojadów stanowić neutralny bufor którego nie powinni przekraczać żadne wojska a tu wychodzi ze żabojady włączyły się do wojny , za chwile przełamią barierę po której nie będzie odwrotu ( i może o to chodzi kołchożnikom z UE) i otworzą pełnoskalową wojnę choć jest światełko że żebrzeński podpisze wszysćiutko , trampek zadzwoni do kacapów że koniec z obstrzałem i byc może krok po kroku da się to załagodzić ale jak wtedy wytłumaczyć żabojadów ??? że niby pełniły misje rozjemczą ????? dlatego tak ważna jest wstrzemięźliwość w takim momencie ale jak widać France ( a i pewnie Europa chce tej wojny) 

Opublikowano
Strongman napisał:

Wiesz że czołg też się da obezwładnić krótko bronią strzelając w te szklane wizjery i wtedy w środku nikt nic nie widzi Jakby to był jakiś stary czołg a nie nowoczesny a najlepsza to by była na niego benzyna

To jak będziesz pbexwładniał to zawołaj - może czegoś się nauczymy.

mirro napisał:

Nasze kocisko też przywlokło się niedawno ze śrutem.

Pacz. A gdyby go po prostu rozjechać to nie będzie awantury... Niestety. Weźmie Ci taki podwórko w posiadanie i mozesz sobie gonić. Koty drzwi obszczywają i srają gdzie popadnie. Pies ze wsi przylazł zęby mi pokazać a ja durny mu od razu kopa sprzedałem. Teraz nie mogę sukinsyna złapać bo już mam chęć go dostarczyć do rąk własnych właścicielowi. Kunę chyba widziałem. Można na to przywieźć z Czech konkretną wiatrówkę ale taki AR w konwersji jest fajniejszy...

marks50 napisał:

https://wydarzenia.interia.pl/ukraina-rosja/news-usa-wstrzymaly-pomoc-ukrainy-zelenski-z-zadaniem,nId,7924577#google_vignette

Jeszcze komik nie dawno w gabinecie owalnym twierdził ze nikt mu nie pomaga , że jest sam a teraz żebrze o odblokowanie pomocy której jak sam twierdzi nie otrzymywał :) . Kompromituje sie krok za krokiem - moze było mniej koksu wciagać to by lepiej jarzył - teraz na miejscu trampka to bym zarzyczył sobie testu narkotykowego przed negocjacjami i by było wszystko jasnne :)  - oj zaraz znów ktoś po mnie pojedzie ze sie nabijam z ludzi z problemami narkotykowymi :)  

Jprd ale te ruskie zegarki pokrętne. Wszystko co obiecane dojechało na czas? A ruscy ten czas zmarnowany dobrze wykorzystali... Ale Ty to wiesz, conie?

Opublikowano
Takeda napisał:

Nie pisiory nie wygenerowały klasy średniej to propaganda którą polacy łyknęli jak zwykle, bo lubimy sr** wyżej d*py

Nie wygenerowały ale próbowały i wyszło tak, że teraz nie wiadomo czy to dobra ta pensja czy już ujowa. Tak, że żaden tam ze mnie fan ale jak chciałeś to zrozumiałeś.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, nie napisał(a):

tu na forum większość uważa, że trump to agent putina,

no ja tylko zadaję pytanie - po czym poznać czy jest czy nie?

można zrozumieć że w czas negocjacji pokojowych nie może być jako negocjator przesadnie stronniczy wobec którejś ze stron, już nawet się nie czepiam że reprezentuje kraj który przecież jest jedną ze stron tej wojny bo nam tu kalambur logiczny wyjdzie przerastający większość tu z nas w samym jego zrozumieniu a co mówić o rozwiązaniu.

Tak się jednak złożyło iż obecny nasz Premier pozwolił sobie kiedyś tak Trumpa nazwać (co z resztą chyba Ty tu ... aż sprawdzę; no tak, siedem postów temu wrzuciłeś ) i tylko to rozważamy na zasadzie - "a co jeśli?" no i jak już wyzej... po czym poznać czy?
Póki co oceniając podobieństwa i różnice w celach do których dąży jak i sposobach osiagania tych celów to nawet jeśli nie jest agentem rosji zachowuje się tak jak by był

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Rafał Trzaskowski nie przyjedzie do Wrocławia do końca marca, choć niebawem Dolny Śląsk odwiedzi już drugi raz. Dlaczego? To oczywiste: we Wrocławiu mógłby stracić więcej, niż zyskać. Wszak w stolicy regionu afera goni aferę, a w tle są politycy związani z Platformą Obywatelską. Renata Granowska, szefowa PO we Wrocławiu, ma zostać wyrzucona z partii. Władze regionu chcą ją wykluczyć za nieetyczne zachowania, kumoterstwo i konflikt interesów. Takie są oficjalne powody, jednak słyszymy również, że PO boi się, że klika Sutryka zatopi szanse Trzaskowskiego we Wrocławiu i dlatego zaczynają ją demontować - pisze Marcin Torz.

po-tologia wrocławska

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, nie napisał(a):

po-tologia wrocławska

A słyszałem że tam patoligia konkretna , nawet policja ściga tych co zbierają podpisy za odwołaniem Sutryka , a ja tam myślę że w duzym stopniu ludzie maja w tym mieście dość małego Kijowa .

Opublikowano

Trzaskowski2025
Znacie historię Huty Stalowa Wola? PiS-owcy wprowadzili do niej swoich aparatczyków, którzy prawie doprowadzili ją do upadku. Dzięki decyzjom rządu Donalda Tuska ludzie, którzy na niej wyrośli wrócili i budują dziś jej sukces.

drugich, tak zakłamanych k........ to chyba nie ma

to po, za rządów tuska doprowadziła do upadłości i sprzedaży części cywilnej hsw

pis odkupił część cywilną i 2023r. hsw miała 370mln zysku

idioci, nie rozumieją, że każde ich kłamstwo będzie obnażone

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, marks50 napisał(a):

ludzie maja w tym mieście dość małego Kijowa

obawiam się że już za późno na "odkijowienie" tego Wrocławia
nawet gdyby jutro tego Sutryka i kijami stamtąd pogonili.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
16 minut temu, dysydent napisał(a):

"a co jeśli?"

A to że jak opłacali KODy itd, to teraz opłacaja cenzurę że jeśli ktoś nie zgadza się ze "słuszna linia partii" to jest ruska onucą , ktoś te pieniadze z od lewactwa amerykańskiego musiał brać , gdzieś te 5,4 mld na gnębienie rolników musiało trafić to i tym biedakom coś na tym forum skapło :) ale tak do brzegu to znając mściwość trampka to Tfusk  zapewne beknie za te słowa i chodzi w tym wszystkim by osobiście beknął a nie przełozyło sie to na nas Polaków . Cos trzasło 

• Like 1
  • Thanks 1