Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

najpierw nakazał bodnarowi nasyłanie prokuratorów na żołnierzy a teraz (jak zwykle) udaje głupiego

Image

widać, że ma swoich wyborców za debili

przez takie działania żołnierze mogą się zawahać aby odpowiednio zareagować w danej chwili

Żołnierz zraniony przy białoruskiej granicy nożem jest w stanie śmierci klinicznej - dowiedział się nieoficjalnie reporter RMF FM.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galan99 napisał:

PiS wygrany będzie tym razem .

Jak może być wygrany skoro sam wkleiłeś zestawienie gdzie ma mniej mandatów niż po. A widziałem gorsze dla pisu sondaże.

3 godziny temu, nie napisał:

to jest pokłosie tego zlecenia politycznego, żeby ukarać znienawidzonych pogranicznikow zatrzymujących biednych "uchodźców"

Komunikat o powołaniu zespołu śledczego w Prokuraturze Okręgowej w Siedlcach

W dniu 15 kwietnia 2024 r. Prokuratura Okręgowa w Siedlcach wszczęła śledztwo w sprawie  przekroczenia uprawnień i niedopełnienia obowiązków przy wykonywaniu czynności związanych z ochroną granicy państwa przez funkcjonariuszy Straży Granicznej, Policji i innych służb w okresie od września 2021 r. do marca 2024 r

Śledztwo zainicjowane zostało zawiadomieniem złożonym przez dziennikarza i aktywistę działającego przy granicy polsko – białoruskiej.      

W sprawie tej zarządzeniem Prokuratora Regionalnego Lublinie z dn. 17 kwietnia 2024 r. powołany został zespół śledczy, którego celem będzie zebranie i karnoprawna ocena materiału dowodowego dotyczącego zachowań funkcjonariuszy podejmowanych wobec cudzoziemców, którzy przekroczyli granicę białorusko-polską.

Prokuratorzy zespołu badać będą nie tylko okoliczności dotyczące zdarzeń wynikających z zawiadomienia o popełnieniu przestępstwa, ale dokonają także analizy zakończonych już postępowań przygotowawczych, których przedmiotem były działania podejmowane przez funkcjonariuszy Straży Granicznej, Policji i innych służb we wskazanym wyżej okresie wobec cudzoziemców, którzy przekroczyli granicę białorusko – polską.

Nie męcz się biedaku to Janeczek człowiek Ziobry ich nęka. Tak jak kiedyś pis nękał żołnierzy za Nangar Khel czy jak to tam się pisze tak dzisiaj pis nęka żołnierzy dalej.

2 godziny temu, tomek222 napisał:

Ot taka tam ciekawostka.

278b18ccd21a26fd49ebdcfb7e4fed5e9deb565cf5fd44e90c2e26a056ec77ca.jpg

31 minut temu, nie napisał:

najpierw nakazał bodnarowi nasyłanie prokuratorów na żołnierzy a teraz (jak zwykle) udaje głupiego

Image

widać, że ma swoich wyborców za debili

przez takie działania żołnierze mogą się zawahać aby odpowiednio zareagować w danej chwili

Żołnierz zraniony przy białoruskiej granicy nożem jest w stanie śmierci klinicznej - dowiedział się nieoficjalnie reporter RMF FM.

No i Tusk skończył wam to paliwo polityczne. Znowu was ograli ciamajdy. Wasz człowiek kazał  nękać tych żołnierzy a Tusk ich uratował od kary.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

wydarzyło się to na "wachcie" Tuska i przydupasów
wszystko inne to wykręty

bardziej czcigodne jest wzięcie tego na klatę a nie - "wina tamtych"

Edytowane przez dysydent
  • Thanks 1
Opublikowano
dysydent napisał:

wszystko inne to wykręty

Jeżeli "tamci" to porąbani przełożeni bez jaj i prokuratorzy z ambicjami włażenia w tyłek - to wszystko pasuje

Opublikowano (edytowane)

Bardzo głębokie przemyślenia egzystencjalne, nieuśmiechniętego Schetyny o obecnie już uśmiechniętym murze na granicy i o prawdzie etapu.

Edytowane przez tracker
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

wszystko inne to wykręty

Rząd się zmienia, ale nie procedury. Praktycznie służby, sądy itd. działają tak samo niezależnie kto rządzi. Za poprzedników prokuratura by działała tak samo. Sprawy głośne i personalne docierają tylko na górę, i wtedy minister naciska w odpowiednim kierunku. Tak to nie ma możliwości fizycznie się tym zajmować. Tu by sprawy w ogóle mogło nie być, ale SG zdaje się przekazała info do prokuratury. Czyżby służby się tam nie dogadywały ze sobą? 

Opublikowano
4 godziny temu, DTaras napisał:

"Zatrzymanie żołnierzy oddających strzały alarmowe w kierunku atakujących migrantów jest nie do przyjęcia." Jak, żem to przeczytoł to wim że lepij ni byndzie...

Ja pierdzielę. Kto to napisał? Strzał może być ustalonym sygnałem. Strzały adresowane do imigrantów są zaś strzałami ostrzegawczymi. A że tak przypomnę słynne zdanie. "trzy czerwone serię tamę i puszczaj Szarika":lanie:

Faktycznie jak tak piszą, to zdolność pojmowania rzeczy, musi być niska. Lepiej nie ma szans być.

Opublikowano (edytowane)

mazurek jak zawsze, świetny (chyba przeczytał mój post :) )

@mirro zadowolony ze zmiany władzy, najważniejsze to ***** *** 👍,

Edytowane przez nie
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

ale SG zdaje się przekazała info do prokuratury. Czyżby służby się tam nie dogadywały ze sobą? 

W ubiegłym roku pisaliśmy tu o tym i widać jest dalej tak samo.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

to jest najbardziej podły, zakłamany polski polityk, kłamie prosto w oczy bez mrugnięcia, myśli, że wszyscy są idiotami tak jak jego beton wyborczy i sprzedajni dziennikarze

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, nie napisał:

mirro zadowolony ze zmiany władzy, najważniejsze to ***** *** 👍,

Oczywiście że zadowolony.

@nie powiem tyle. Kto nie miał okazji i przyjemności do spotkania z ŻW albo prokuratorem wojskowym, ten nie jest w stanie wyobrazić sobie o co tam kaman. Kiedyś przytaczałem tu uzasadnienie o umorzeniu postępowania w sprawie pobicia żołnierza przez żołnierza a prowadzonego na podstawie donosu innego żołnierza, który był ich informatorem. A sprawa wyglądała tak. Podczas powodzi wywaliłem gościowi w ryło, bo w nocy ze strażakami OSP nawalił się na wałach wiślanych , gdzie do ich przerwania brakowało niewiele. Szukaliśmy go parę godzin bo istniało niebezpieczeństwo że popłynął do morza.  Znaleziony pod plandeką pompy strażackiej. Po wszystkim usłyszałem od Pana chorążego ŻW. Słuchaj kapitan. Wiemy że to Ty i wiemy kto oberwał. Ale nikt, nawet pokrzywdzony nie chce nic powiedzieć, Ale gdyby pojawił się cień nadziei, to chętnie widzielibyśmy cię na ławie oskarżonych. 

Edytowane przez mirro
  • Thanks 1
Opublikowano
39 minut temu, tracker napisał:

Gdy ktoś nie rozumie dlaczego Węgry w 1939 roku walczyły przy boku Niemiec:

https://historia.dorzeczy.pl/pierwsza-wojna-swiatowa/594813/pogrzeb-wegier-traktat-w-trianon-to-niezablizniona-rana.html

Po pierwsze to w tym linku nic o 1939 więc chyba coś pomyliłeś albo jakieś pokrętną logikę stosujesz.

Po drugie  -   90% o tym nie wie a kolejne 9,9% wie ale ma to w d*pie albowiem burzliwe i zawiłe są dzieje każdego narodu.

Po trzecie -  jako kraj ponieśli bardzo niewielkie straty wojenne. Budapeszt jest przepiękny, pomniejsze miasta też zachowały większość zabytków. Co jednak najważniejsze  - nie dali się bezsensownie wybić w z góry przegranych zrywach i powstaniach.

Ot i temat cały.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v