Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

otóż właśnie tej pierwszej nie znam i to drugi powód zawieszenia mojej dyskusji we wątku bo nie miał bym ... nie mam pojęcia o pełni tematu.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
50 minut temu, Ulman napisał:

Zacznijmy od tego żeby wysłuchać obydwie jego wypowiedzi i na tym dyskutować zamiast bazować na wpisie jakiegos nieznanego człowieka. 

A klasyk "wyrwane z kontekstu" zapomniałeś dodać...

Opublikowano
15 godzin temu, galan99 napisał:

Mariusz Kamiński, PiS.

Tylko on nikt inny .

mkk.jpg

Kto ma choć jedną szarą komórkę mózgową, to nigdy na tą gnidę nie zagłosuje. Więc kto go wybierze?

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

jeśli w Lublinie coś takiego jak Czarnek wybierają to tam pewnie na jedną komórkę mózgową paru przypada i na zmianę noszą i tam wszystko możliwe, nawet gnidy za komórki rozumu mogą uznać.
od południa idzie jednak zmiana bo w Zamościu już inaczej zagłosowali przynajmniej na prezydenta miasta bo reszta bez zmian no ale ...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Ciebie nie rozumiem. Piszesz ze umiesz liczyć i że mamy jedne z najdroższych paliw w Europie a drożej mają  tylko Niemcy. Potem wklejasz link z którego wynika że mamy jedne z tańszych paliw w Europie i sam sobie strzelasz samobója. 

Pewnie pieprzysz tak bez sensu za pisowska propagandą I nawet nie sprawdziłeś mimo że że twierdzisz że umiesz liczyć. Piękne samozaoranie.

sprawdź jeszcze raz za 100l on ostatnia tabela 

Opublikowano
33 minuty temu, dysydent napisał:

jeśli w Lublinie coś takiego jak Czarnek wybierają to tam pewnie na jedną komórkę mózgową paru przypada i na zmianę noszą i tam wszystko możliwe, nawet gnidy za komórki rozumu mogą uznać.
od południa idzie jednak zmiana bo w Zamościu już inaczej zagłosowali przynajmniej na prezydenta miasta bo reszta bez zmian no ale ...

To głosuj na LEWICĘ - 3 drogę i Rudego będzie lepiej tak ?.

Tylko .

Prawo i Sprawiedliwość

Opublikowano (edytowane)

mimo lewicowego światopoglądu jestem antykomunistą, socjalistą tylko nie jestem ale do umiarkowanych bym już nie strzelał co wcale nie znaczy abym takowych do czegokolwiek wybierał a socjaliści to i pisdzielce i te różne co się lewicą nazywają co tak się nimi interesuję że nawet nie wiem jak się akurat teraz ponazywali i która noga, droga czy razem czy osobno

niestety; popaprańce albo konfa co ta druga dla jaj z powodu utraty u mnie resztek szacunku dla tego w co się ta xujnia zmieniła. Mimo że w konfie pełno nacjonalistów, jakich jeszcze pofeudalnych monarchistów i ultrawyznaniowej ciemnoty to na tę brukselską zbieraninę do kompletu w sam raz.
Popaprańce przynajmniej się dogadują w tej Brukseli z resztą i jeśli ktoś wierzy że ten eurosped ma jakąś przyszłość to na nich jeśli w tę przyszłość nie wierzy to konfa albo coś w okolicach. Lewactwo na pewno zamieni xujnię w opresyjny związek sowietów tym razem zachodnioeuropejskich a ultraprawica ale liberalna gospodarczo i tak kiedyś w Europie do władzy dojdzie i tak bo to się wszystko musi zawalić jeśli tym nikt nie potrząśnie i konfiarzy w ramach takiego elektrowstrząsu ... czemu nie? no warto by przewąchać jakie opcje w innych krajach przeważają żeby a dużo tego ultra tam nie napchać

PiS  już pokazał ile potrafi w xujni a potrafi nomen omen xuj cały bo te wszystkie teraz eko termo i jakie tam jeszcze różnych kolorów łady co grożą zdrowemu rozsądkowi i całej xujni to przyzwolenie też i PiSu tak że jeśli mamy tam któreś ofermy wysłać to te bliżej platfusów, przynajmniej się nie pokłócą z każdym tam napotkanym

innych opcji nam nie zaoferowano do wyboru i właśnie też i za to warto by tam jakich wywrotowców wysłać bo i tak niebawem cała ta xujnia nic nie będzie mogła bo ją protesty przeciw te różnoładowe sparaliżują to i wywrotowcy niczego tam nie nawywracają więcej co i tak będzie poprzewracane

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Ulman napisał:

lipną prawdę ciemny lud zawsze kupi.

A jak byś nazwał taką " kampanię " , bo wyznawcom Tuska to podpasowało i " łykają to jak pelikany :

Nie od dziś wiadomo ,że zawsze wspólnie  Rosja i  Niemcy  czy wcześniej Prusy  podejmowali działania mające na celu osłabienie pozycji Polski ( rozbiory Polski , pakty o nieagresji czy z ostatnich lat gazociąg  Nord Stream  2 ) .

Zrzut ekranu (172).png

Zrzut ekranu (173).png

Skoro Polska ma być silna i niepodległa to skąd takie parcie na centralizację władzy w UE . Nie należy pomijać faktów ,że zdrajcy działali też na rzecz ówczesnego zachodu , no ale po co.... ?! Skąd się wzięła taka retoryka , że jak się Unii tyłka nie nadstawia to wówczas  Ruskim ... ?

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
dysydent napisał:

Przed chwilą, Agrest napisał:

Co tam zmarzło w lubelskim?

orzechy włoskie; znaczy zawiązki owoców a czy jabłka na jabłonkach to jeszcze nie wiadomo przynajmniej czy wszystkie czereśnie wiśnie u mnie są zawiązki no i winogrona nawet te takie pośledniejsze i jeszcze parę innych w tym chwastów
reszta niby ok a na pewno o trzy tyg z wegetacją do przodu

orzech włoski u mnie drugi raz liście puszcza, czereśni trochu tylko na drzewie jabłoń dokwitła na raty, winorośl bida z nędzą. Tu na środkowym zachodzie wegetacja poszła dużo za szybko.

Opublikowano
2 godziny temu, Roman176 napisał:

sprawdź jeszcze raz za 100l on ostatnia tabela 

To lepiej ty sprawdź gamoniu. Nie za 100l tylko za 100 pln. Skoro jak piszesz umiesz liczyć to cyfry w ostatniej kolumnie oznaczają ile litrów paliwa w danym kraju można kupić za 100 pln. Czym mniej litrów tym paliwo za litr droższe. Możesz na górze tabeli sobie jeszcze kliknąć "sortuj po cenie" i uszereguje ci wartości malejąco. 20 krajów ma droższe paliwo,, 10 tańsze w tym 3 spoza UE.  Tak więc Roman, ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem najprostszych tekstów a co dopiero liczyć.  

Obstawiam że pisząc poniższe kłamałeś jak zwykle albo zamulony propagandą i swoimi urojeniami bełkoczesz bzdury i nawet nie sprawdzasz jak jest w rzeczywistości.

Podtrzymujesz to co poniżej czy przyznasz żeś bałwan? 

16 godzin temu, Roman176 napisał:

to zależy gdyby patrzeć na ciebie  gdy ci przeszkadzał orlen ze cię jak to nazwałeś zarabiali na ciebie i cie ruchają jednocześnie mieliśmy najtańsze paliwo w Eu oprócz Węgry 

srałeś tu onetowską propagandą , a dzisiaj gdy mamy jedne z droższych paliw w Eu jest super tylko Niemcy mają drożej  , moje poglądy są takie ze umiem liczyć .. 

i jeszcze dla ułatwienia Ceny oleju napędowego w Europie (e-petrol.pl)

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, andrzej78 napisał:

Skąd się wzięła taka retoryka , że jak się Unii tyłka nie nadstawia to wówczas  Ruskim ... ?

A jak nie ruskim to na bank Unii.:lol:Ale za PiSu powiększyła się lista, bo nawet Węgry "pchnęły" naszych pod górę.

5 minut temu, Ulman napisał:

Toś mu dał wybór.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
40 minut temu, DTaras napisał:

orzech włoski u mnie drugi raz liście puszcza, czereśni trochu tylko na drzewie jabłoń dokwitła na raty, winorośl bida z nędzą. Tu na środkowym zachodzie wegetacja poszła dużo za szybko.

cos tam podobno obmarzlo, jakas winorosl delikatnie. w sumie raz byl delikatny ,nad samym ranem.

Opublikowano

Wiosna, przed chwilą wracałem się płacić bo poszła gadka z kasjerką i nikt nie pomyślał o pieniądzach... Jurnąłem się przy aucie. Minus sześć miałem najmniej ale cztery dni z rzędu przymrozki. Wszystko co było zielone na orzechach jak po glifosacie... To nie mało. Mamy zdaje się wyż nad sobą i zapowiadają burze - ciekawe co przyleci po odwróceniu cyrkulacji...

Opublikowano
4 godziny temu, Ulman napisał:

To lepiej ty sprawdź gamoniu. Nie za 100l tylko za 100 pln. Skoro jak piszesz umiesz liczyć to cyfry w ostatniej kolumnie oznaczają ile litrów paliwa w danym kraju można kupić za 100 pln. Czym mniej litrów tym paliwo za litr droższe. Możesz na górze tabeli sobie jeszcze kliknąć "sortuj po cenie" i uszereguje ci wartości malejąco. 20 krajów ma droższe paliwo,, 10 tańsze w tym 3 spoza UE.  Tak więc Roman, ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem najprostszych tekstów a co dopiero liczyć.  

Obstawiam że pisząc poniższe kłamałeś jak zwykle albo zamulony propagandą i swoimi urojeniami bełkoczesz bzdury i nawet nie sprawdzasz jak jest w rzeczywistości.

masz racje 9 krajów ma tańsze z tym po za unii  jesteśmy w czołówce najdroższych paliw   taniej mają kraje te które nawet nie mają swojej rafinerii  odjąć pastw po za uni 4 najdroższe w EU teraz pasi ? a byliśmy na miejscu ? 2 to było zle teraz jest dobrze ? 

Opublikowano
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

masz racje 9 krajów ma tańsze z tym po za unii  jesteśmy w czołówce najdroższych paliw   taniej mają kraje te które nawet nie mają swojej rafinerii  odjąć pastw po za uni 4 najdroższe w EU teraz pasi ? a byliśmy na miejscu ? 2 to było zle teraz jest dobrze ? 

Możesz po polsku napisać o co ci chodzi? Jakie 4 najdroższe w EU? Na jakim 2 miejscu byliśmy? Kiedy? 

Jak to się ma do tego co PISałeś że tylko Niemcy mają drożej?

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

Możesz po polsku napisać o co ci chodzi? Jakie 4 najdroższe w EU? Na jakim 2 miejscu byliśmy? Kiedy? 

Jak to się ma do tego co PISałeś że tylko Niemcy mają drożej?

pacan jarzy jaskinia myśli ..  teraz gdy jesteśmy w 9 to nie dopłacasz a jak byliśmy na 2 miejscu najtańszym paliwem kwiczałeś ze dopłacasz ? 

konfederacie 🤣

Konfederacja_WiN_Konferencja_09032022_Cover_FHD_1-1250x703.jpg

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „www.wiocha.pl TO GDZIE LECISZ w TYM ROKU NA WAKACJE? NO TAM GDZIE WSZYSCY! DO TVP! TYLE GOWNA co TAM, To NIGDZIE NE ZNAJDZIESZ! Hario”

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Roman176 napisał:

pacan jarzy jaskinia myśli ..  teraz gdy jesteśmy w 9 to nie dopłacasz a jak byliśmy na 2 miejscu najtańszym paliwem kwiczałeś ze dopłacasz ? 

konfederacie 🤣

Konfederacja_WiN_Konferencja_09032022_Cover_FHD_1-1250x703.jpg

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „www.wiocha.pl TO GDZIE LECISZ w TYM ROKU NA WAKACJE? NO TAM GDZIE WSZYSCY! DO TVP! TYLE GOWNA co TAM, To NIGDZIE NE ZNAJDZIESZ! Hario”

Zacytuj jak kwiczalem ze dopłacam kłamco. 

Prawda jest taka że zrobiłeś z siebie głupka roku i teraz żadne piruety pseudointelektualne nie cofną samozaorania które sobie zafundowałeś. Miało być tak że drożej mają tylko Niemcy a się okazało że oprócz nich ma jeszcze drożej 19 krajów a taniej mają poza UE oraz w Rumuni, Bułgarii, Chorwacji i jeszcze 2 czy 3  krajach.  

Dobitnie udowodniłeś żeś głąb co nie umie przeanalizować najprostszych liczb i nie rozumie co one mówią. O czym można z tobą dyskutować skoro Ty się gubisz w banalnie prostych danych?

Tak jeszcze na koniec zapytam - czy nadal  podtrzymujesz że tak jak napisałeś - "umiem liczyć I tylko Niemcy mają droższe paliwo"?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Tak jeszcze na koniec zapytam - czy nadal  podtrzymujesz że tak jak napisałeś - "umiem liczyć I tylko Niemcy mają droższe paliwo"?

I tak ma być. Już raz Niemcy wykupili tanie polskie paliwo i mieliśmy problem.:brawo:

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v