Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, DTaras napisał:

ale wiesz, że prezydent jest od wykonywania decyzji rady, sejmiku czy co tam jest?

To samo tyczy się Warszawy. Trzaskowski może się cieszyć na razie że wygrał i to wszystko. U mnie na przykład wiadomo tylko, że frekwencja była 50 na 50%. Cienko widzę wybory za 2 miesiące. Czyli bez zmian.

Opublikowano
26 minut temu, jacus napisał:

czego prezydenta ?? bo nie miasta ?

krupa ma poparcie pisu i konfederacji  PiS nie wystawiło kandydata na urząd prezydenta Katowic. Prezes Jarosław Kaczyński oficjalnie poparł Krupę. Ten uzyskał reelekcję w pierwszej turze, otrzymując 55,41 proc. głosów. Drugi rezultat osiągnął Jarosław Makowski z Koalicji Obywatelskiej (24,11 proc.). 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

dlaczego niedobra? Ściągają forsę fo jewropy za pomocą czegoś co militarnie i tak łatwo rozpirzyć a czym rozpirzać się nie da. To jest bądź co bądź dobra wiadomość...

to że Niemcy z kacapami się dogadują lepiej niż my z kimkolwiek innym oraz to że w razie by w Polsce do poligonu doszło wojny zachodu ze wschodem to takim samym wrogiem będą i kacapy jak i szkopy dla Polski czyli po trzecie - Polska nie ma żadnych przyjaciół ani też nie ma z nikim dla tego drugiego istotnych interesów których bez cienia żalu by się nie wyrzekł w przetargach ponad Polski głowa do których niechybnie dojdzie i to szybciej niż nam się wydaje.

co się tak ekscytujecie tymi wyborami? nie dalej jak przedwczoraj pisałem że stary układ wygra że nawet szkoda fatygi po komisjach się szlajać.
Wybory niczego w Polsce nie zmienią bo jeszcze nie uwidoczniły się skutki degeneracji systemu i wszystkim żyje się względnie komfortowo a statystycznie najlepiej od kiedykolwiek i nikt nie ma odwagi ryzykować zmian. No jeśli ktoś miał swojego - nazwę - "prywatnego" kandydata czy to z kręgu bezpośrednich znajomych czy rodziny to miał motywację głosować reszta utraciła wiarę w szansę na zmianę po przez wybory i po pierwszych szacunkach widać że miała rację.
Mamy zabetonowany układ/system etatystyczno partyjny a tego bez jakiegoś dramatycznego impulsu tak łatwo rozwalić się nie uda.
Tylko ładnej pogodzie wynik frekwencyjny nie był rekordowo niski a tylko niski
tak po prawdzie to te wybory powinny odbyć się pół roku temu no ale skoro PiS sobie tak wymyślił to teraz przegrał nawet bardziej niżby w legalny czas

bo przegrał i koalicja obecnie rządzaca wyjdzie z jeszcze lepszym sumarycznym wynikiem niż w parlamentarnych; przynajmniej tk wynika z pierwszych szczątkowych na razie wyników

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

to że Niemcy z kacapami się dogadują lepiej niż my z kimkolwiek innym oraz to że w razie by w Polsce do poligonu doszło wojny zachodu ze wschodem to takim samym

Łooo takie rzeczy to i bez odbudowy Mariupola były przewidywalne. Geografia jest nieubłagana.

Opublikowano

az ogladnolem filmik romusia- to o tobie ta panna mowila na koncu ??

niemcy tak kochaja rosje ze toczyly z nia  2 wojny swiatowe i pare mniejszych....

pamietajcie chlopcy ze wschodu-ci co nigdzie nie byli i nic nie widzieli-tych niemiec juz dawno nie ma.. tych z waszych rojen..brud ,smrod,ubustwo,,, bylem wszoku gdy po ponad 20 latach znowu tam pojechalem.

Opublikowano
jacus napisał:

az ogladnolem filmik romusia- to o tobie ta panna mowila na koncu ??

niemcy tak kochaja rosje ze toczyly z nia  2 wojny swiatowe i pare mniejszych....

pamietajcie chlopcy ze wschodu-ci co nigdzie nie byli i nic nie widzieli-tych niemiec juz dawno nie ma.. tych z waszych rojen..brud ,smrod,ubustwo,,, bylem wszoku gdy po ponad 20 latach znowu tam pojechalem.

Zależy gdzieś wlazł ja pamiętam brud smród i ubóstwo z lat wielkiej yumy.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jacus napisał:

niemcy tak kochaja rosje ze toczyly z nia  2 wojny swiatowe i pare mniejszych...

wojny domowe nie są czymś nadzwyczajnym

jaskółki przyleciały
przynajmniej u mnie

a pył? na razie jeszcze niebo niebieskie choć z godziny na godzinę bliżej rudego się robi ale słońce jest ok, nawet za bardzo przygrzewa i miałem orać pod kartofle ale se odpuściłem, może wieczorem i na noc

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
dysydent napisał:

co się tak ekscytujecie tymi wyborami? nie dalej jak przedwczoraj pisałem że stary układ wygra że nawet szkoda fatygi po komisjach się szlajać.

Pisać pisałeś ale przy odsuniętej wierchuszce PiS to są jedyne miejsca gdzie państwo z tylnych siedzeń mogą zostać wykarmieni - to dla niektórych być albo nie być.

dysydent napisał:

wiatr u mnie z zachodu czyli jutro i tu rudo się zrobi

też nic nadzwyczajnego z resztą stąd wzięły się gleby gliniaste

No. Pioch na pustyni niech go uj spali - to nie plaża...

Opublikowano (edytowane)

noż q.. !
https://www.tokfm.pl/Tokfm/7,189654,30866874,pis-rozgromil-konkurencje-na-lubelszczyznie-utrzyma-wladze.html

no ja się chyba stąd wyprowadzę

trudno im się będzie wykarmić z centrali bo kto inny klucze do garkuchni trzyma to będą żerować na miejscowych. no i jak tu nie być Polską B jak się ma teraz już dwa pasożyty?! Pasożyty Ogólnokrajowe i Plaga inna - Samorządowa

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

Wspaniale u mnie zachodnia Polska prawie 49 % PiS :D

KO prawie 18 :DDDDD

w okolicznych okręgach trochę mniej PiS ok 35%,  KO też 18%,

tak głosuje wieś :D

Edytowane przez tracker
Opublikowano (edytowane)

acha
czyli nie ma gdzie się wyprowadzić bo miasto jest dla proletariatu  ja nie lubię być najemnym sługą etatowym i towarzystwo takowych jest bardzo nudne

19 minut temu, DTaras napisał:

Ludzie tam u Was silnie tradycyjni..

o! jakie dyplomatyczne określenie prostactwa
no w imieniu rzeczonych aż czuję się zobowiązany podziękować xD

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v