Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
28 minut temu, galan99 napisał:

Tłoczony prawdziwy nie ze sklepu .

Przecież w sklepie to sama chemia i do tego jeszcze wszystko oszukane.

A tak w ogóle to najlepiej to wszystko olej

Opublikowano

Dudu leci do USA na 4 samoloty , Siekierski we Lwowie z Hetmanem , Kołodziejczak z lobbystami ustala reguły , Tusk tankuje samolot paliwem po 5,19 bo leci jutro , teraz trzeba jeszcze kotłownie wysłać na front i przejąć państwo :) . Pomażyć możemy a realnie jutro utworzą z Joe Biednym  jakiś ukropolin by mieć pretekst wysłania żołnierzy na nie nasza wojnę , Siekierski wróci postęka i tyle a w środe zamiast konkretów .... na ramię broń .

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Przecież w sklepie to sama chemia i do tego jeszcze wszystko oszukane.

A tak w ogóle to najlepiej to wszystko olej

Weź i olej 🙆‍♂️

Kod jakby nasz a kraj pochodzenia jak widać 🤦‍♂️ sklep z logiem 🐞

Owoce nasze też nie potrzebne jak widać. 

17101650839306060758662121352290.jpg

Opublikowano (edytowane)

@GRZES1545 dlatego borówki czy maliny do mrożenia sobie kupuję od rolników na Broniszach ... Do tego mrożę swoje truskawki i mam zapasy na zimę ;) Wiśnia i porzeczka do mrożenia od kuzyna ... owoców do mrożenia nie kupuję, a tort na wiśniach z nalewki jest przepyszny ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, marks50 napisał:

Dudu leci do USA na 4 samoloty , Siekierski we Lwowie z Hetmanem , Kołodziejczak z lobbystami ustala reguły , Tusk tankuje samolot paliwem po 5,19 bo leci jutro , teraz trzeba jeszcze kotłownie wysłać na front i przejąć państwo :) . Pomażyć możemy a realnie jutro utworzą z Joe Biednym  jakiś ukropolin by mieć pretekst wysłania żołnierzy na nie nasza wojnę , Siekierski wróci postęka i tyle a w środe zamiast konkretów .... na ramię broń .

Sikorski wprost już przyznał że natowscy żołnierze są już na Ukrainie
mi to wygląda na szykowanie gruntu pod ogłoszenie że Ukraina jednak skleciła już sobie jakąś atomówkę
w tej sytuacji i same kacapy by wolały aby ...
prawda?

najciekawsze co papieżyna Franio wyczynia, każe wprost ukrom wywiesić białą flagę, czy mógł by Go kto we wtym Watykanie zagonić do jakiej celi bez okien co by nie miał okazji chlapać publicznie ozorem ?... przynajmniej na razie? no to teraz ukry mają powód rzymskokatoli tępić i to zostanie na pokolenia.

kocioł nastawiony w centralnej Europie i każda qwa nawet wyznaniowa ile może to do ognia podkłada.
Czyje interesy reprezentuje Watykan? bo na pewno nie polskie

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

To najlepsze rozwiazanie biała flaga , wojny i tak nie wygrają ukraińcy chocby na uszach stawali , poczatkowo mogli ilościa dostarczanej broni odeprzeć ruskich i siąść do stołu ale broń sprzedali na lewo , teraz amunicji używaja tylko 20% tego co ruskie , Charków już do oddania ruskim ??? Jedyny argument za tym by wojna trwała to chyba tylko po to by ruskie wiecej zajeli i mniej oligarchów było .Sami ukraińce o tym wiedza u przenoszą biznesy na zachód ukriny a nawet UE .

Edytowane przez marks50
Opublikowano
27 minut temu, GRZES1545 napisał:

Weź i olej 🙆‍♂️

Kod jakby nasz a kraj pochodzenia jak widać 🤦‍♂️ sklep z logiem 🐞

Owoce nasze też nie potrzebne jak widać. 

17101650839306060758662121352290.jpg

co się czepiasz? uczciwy handlarz, pisze jak.. to znaczy prawdę a że prawo polskie nie zabrania to wina tego prawa a nie handlu że przecież zgodnie z prawem chce zarobić. Polskie droższe by było i polski klient wybierze po cenie czy kraju pochodzenia? widocznie wybiera po cenie.

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@GRZES1545 dlatego borówki czy maliny do mrożenia sobie kupuję od rolników na Broniszach ... Do tego mrożę swoje truskawki i mam zapasy na zimę ;) Wiśnia i porzeczka do mrożenia od kuzyna ... owoców do mrożenia nie kupuję, a tort na wiśniach z nalewki jest przepyszny ;) 

Ja też mrożę swoje,  ale w tym roku dzieciaki jakoś więcej jadły🙂

Z ciekawości spojrzałem co w sklepach mamy i szczerze Nie spodziewałem się że takie owoce też z tamtąd 🤦‍♂️

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

co się czepiasz? uczciwy handlarz, pisze jak.. to znaczy prawdę a że prawo polskie nie zabrania to wina tego prawa a nie handlu że przecież zgodnie z prawem chce zarobić. Polskie droższe by było i polski klient wybierze po cenie czy kraju pochodzenia? widocznie wybiera po cenie.

Ja wybieram po kraju pochodzenia. Destrukcja naszego przemysłu idzie jak widać bez oporów,  jak piszesz za przyzwoleniem rządzących.  Tak nie powinno być, nasze produkty czesto zostają nie zebrane. 

Opublikowano
3 minuty temu, marks50 napisał:

To najlepsze rozwiazanie biała flaga , wojny i tak nie wygrają ukraińcy

tylko kacapy bez Kijowa i Odessy kapitulacji nie przyjmą, w sumie to chcieli by jak najbardziej oflankować Białoruś bo tak na prawdę Białorusinom nie wierzą no i sprawa się komplikuje, a sami Ukraińcy dobrze wiedzą co ich czeka czy to pod kacapskim butem czy na wycugu choćby i u nas. Sam nie deklaruję się przecież za ichniego przyjaciela równie im jak i kacapom nieufny.
Ruski to też świnia, daj mu palec.. ile lat dajesz że po tej białej fladze nie zechce laźć dalej na zachód? ja siedem góra dziesięć. Teraz jest ostatnia okazja na trwałe rozłupać warunek potęgi rosji a tym warunkiem jest Ukraina pod ruskim butem, bez Ukrainy rosja sama siebie nie utrzyma i doskonale to wiedzą w moskwie ale i w zachodnich stolicach a zapewne i w Pekinie.

czy Ukraina to przetrwa czy nie mniejsze znaczenie byle nie powiększyła potęgi rosji swoją padliną bo wtedy poligon będzie nad Wisłą a nie jak teraz nad Dnieprem

Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał:

Ja wybieram po kraju pochodzenia

a ja nie będę kłamał i powiem że rzadziej sprawdzałem kraj pochodzenia niż nie a cenę zawsze a i tak najbardziej decydująca jest jakość i w produktach nieprzetworzonych większe szanse mam trafić szajs polski niż importowy bo dużo więcej ma do stracenia importer w przypadku wpadki niż lokalny dostawca i prędzej ukraińskie owoce zaszkodzą Polakowi na Ukrainie niż w Polsce tak jak polska galareta Ukraińcom tylko na odwrót.

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Znajdziesz różnice?

inbound3548108052917941935.jpg

Ten z prawej u góry nie ma ucha :) 

16 minut temu, dysydent napisał:

byle nie powiększyła potęgi rosji swoją padliną

I w tym problem ze cały czas powiękasza . Sam dwa lata temu myslałem ze bedzie to wojna pozycyjna a tu ruski krok po kroku do przodu - no moze nie w Polskich mediach :) tam to dalej ukraina wygrywa rzucając słoikami ogórków  w drony :) a realni to ruski na pewno lądem zechce mieć dostęp do Krymu ale jak ukraińce flagi białej  nie wywieszą to bedzie miał dostęp do Rumuni lądem . Całości nie weźmie bo musi gdzieś tych ban der owce upchać , nie zechce ich na zajetych terenach bo mu będą dywersje cały czas robić . 

Edytowane przez marks50
Opublikowano
galan99 napisał:

Pozostały olej będzie żydowski uprawiany na Ukrainie i wystarczy , Polski nie będzie potrzebny .

Kufa. Toć to smalec jakoby a nie roślinny.

marks50 napisał:

To najlepsze rozwiazanie biała flaga , wojny i tak nie wygrają ukraińcy chocby na uszach stawali , poczatkowo mogli ilościa dostarczanej broni odeprzeć ruskich i siąść do stołu ale broń sprzedali na lewo , teraz amunicji używaja tylko 20% tego co ruskie , Charków już do oddania ruskim ??? Jedyny argument za tym by wojna trwała to chyba tylko po to by ruskie wiecej zajeli i mniej oligarchów było .Sami ukraińce o tym wiedza u przenoszą biznesy na zachód ukriny a nawet UE .

Kupa prawdy alboć gówno prawdy. Tyle co biznesów zaczyna na odbudowie wypływać to niech każdy sam wyważy co do oceny wybrać...

• Haha 1
Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

Podziękuj PISowi - upadlina nie zasypała nas w 2 miesiące.

a dzieki komu to w ogole sie wydarzylo ??

kto jest winien temu zamieszaniu ?

19 godzin temu, v11 napisał:

A ja myślę że ukry dostaną wp***dol i ruski się zatrzyma gdzieś pod Lwowem i skończą się tysiące ton przyjaznego zboża i innego rozwiązania nie widzę dla rolnictwa 

twoje horyzonty sa bardzo szerokie.. jak stepy pod opolem....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v