Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niektórzy tak mają i to ci z miasta jaki ci ze wsi.

2 minuty temu, masa24 napisał:

Ja wogoke nie wiem po co ktoś kto gardzi rolnictwem

Niektórzy tak mają , ci z miasta jak i ci ze wsi

Opublikowano
34 minuty temu, marks50 napisał:

Nie podrzegaj bo to nie moment na taki dowcip we Francji w Piatek była manifestacja bo dziennie samobójstwo pełnia 1 rolnik  , z całym szacunkiem ale ne pokazuj mozliwości bo to nie czas . kazy teraz jest potrzebny do oporu .

Ja o tym nawet nie myślał o podrzeganiu do tego....

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, masa24 napisał:

ty nic nie rozumiesz czlowieku z tego co sie dzieje,  wylacz tv, wyjdz na dwor, pomysl ..... 

myslisz ze czemu te strajki sie rozpoczely ? bo tusk rzadzi i pis steruje strajkiem ?  a no nie ...   chociaz te strajki co raz bardziej mi smierdza bo zwiazki ida na ustepstwa z tuskiem mimo ze nic nie zadeklarowal ani nie zrobil

strajki rozpoczely sie, a przybiora na poteznej sile w zniwa, po zniwach jak nic sie nie zmieni... jakbys byl rolnikiem to bys rozumial sytuacje a ze jestes tu tylko zeby wielbic tuska to nic z tego nie rozumiesz......   trzeba prowadzic produkcje zeby wiedziec czemu nie bylo strajkow wczesniej a czemu teraz sie nasilaja a nie sluchac tv 

co do bialorusi i rosji, zastanawia mnie skad ten towar idzie, ale wg szacunkow z tych krajow zboze przyjezdza w marginalnej ilosci.  myslalem ze granice na te towary byly zamkniete ale jak widac nie ..... a co sie stanie obecnie jezeli tusk zamknie granice?  towar z ukrainy bedzie zalewal nas nadal, ale azoty beda mogly sobie podniesc cene na nawozy bo znacznie spadnie ilosc nawozu tanszego, sprowadzanego,,  ot taka pomoc rolnikom od tuska.....

nie sluchajcie glupot, widzicie ze ten jakis szejna mowi ze rozmowy sa prowadzone ale bez konkretow... ciagle bez konkretow , gra na czas.....   ze przyjdzie wiosna, strajki ucichna, wybory przeleca i jakos to bedzie ..

Tak strajki się zaczęły bo Tusk rządzi. Rolnicy pomimo, że zielony ład już działa od roku i składali na niego dopłaty to im nie przeszkadzało. Czekali do nowego roku na koalicję pis psl. Jak im Morawiecki kitował. Nie wyszło wyszli na ulicę. Zielony ład był takim postulatem na zapchaj dziurę. Bo zboże jest tanie od ponad roku zboże ukraińskie zalewa kraj od ponad roku. I jak pis rządził to było ok. Oczywiście to nie był jedyny powód ale dal wielu był takim.

Bo jak za rządów pis oszukana wieś rzucała jajkami w pisowskiego ministra to wielu tu się śmiało i mruczało z niezadowolenia. Jak to pisiora atakują. Rzepak przed żniwami był po 2 tys i wam nie przeszkadzało. teraz jest prawie po tyle samo i już źle.

Co do granicy to Tusk ma jaz zamknąć czy nie. Bo już piszesz, ze nawozy będą drogie. To jak ma być. Chcesz mieć ciastko i zjeść ciastko? Tusk zamknie granice źle bo nawozy podrożeją bo branża mleczarska ucierpi. Nie zamknie granicy to znowu źle. Jak ma być? Powiedz szczerze chcesz Kaczyńśkiego i wszystko będzie jasne.

19 minut temu, witejus napisał:

Jacuś ze swoimi 3 ha jest większym ,,gospodarzem" od ciebie🤣

Hahaha i co lepiej ci jak to napisałeś? Cieszę się wraz z tobą twoim małym sukcesem. Tylko mnie takie teksty nie ruszają. Są więksi ode mnie są mniejsi mnie to nie rusza.

14 minut temu, masa24 napisał:

Ja wogoke nie wiem po co ktoś kto gardzi rolnictwem , nie rozumie tej branży jest na forum rolniczym ?

Ty człowiek który nie rozumie świata nie rozumie też tego co czyta masz prawo tak myśleć, że gardzę.

Ja nie gardzę rolnictwem. Zawód potrzebny jak wiele innych. Ja się śmieję z głupków co sami nie wiedzą czego chcą i żądają niemożliwego.

Już ci mogę powiedzieć jak to się skończy. Coś tam pozmieniają przy zielonym ładzie jak zamiast ugorowania jakieś  bobowate wymyślili. Sypną kasy do zboża do paliwa do nawozów i będzie po strajkach.

A granicę z UA zamknie albo teraz Tusk albo być może już za kilka miesięcy Putin.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)

https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-pilny-komunikat-dowodztwa-generalnego-uwazajcie,nId,7367394

nawet media przygotowane by nie za bardzo informować co się dzieje , to tylko ćwiczenia polegające na tym ze wojsko , jedzie i jedzie i jedzie na wschód , co to za typ ćwiczeń ? ??? mierzenie wytrzymałośc maszyn ie ujada w lini prostej ???? Najlepszy był opis działań francuskiego wojska bo Macaron powiedział że działania ich wojsk beda odbywać sie na granicy ukraińskiej ??? ale nie zakładałem po Polskiej stronie . W każdym razie jeśli by francuzi chcieli sie zatrzymać przed granica to rolnicy mobilizujmy się i przepchnijmy ich poza granicę , za Bug byle by u nas nie zostali .

Edytowane przez marks50
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Zdajesz sobie sprawę że szkodzisz rolnikom i rolnictwu w Polsce?

Taki kolaborant jesteś.

Szkodzę bo nie zżyję złudzeniami, że zniknie zielony ład? Interesy rolników już się rozjeżdżają. Mleczarze vs producenci zbóż. Moje pisanie to jest pikuś. Rząd i unia zasypie to kasą robota w polu się zacznie i tyle na temat.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, hubertuss napisał:

co sami nie wiedzą czego chcą i żądają niemożliwego.

A kto określa co jest mozliwe a co nie ??? Rolnicy nie chca gwiazdki z nieba a normalnych zsad czyli zamknięcia granic jak było kiedys . Nie wszyscy podlegaja tresurze że wyznacza sie im granice i wystarczy że powiedzą - dalej ne można . Tylko ludzie bez ambicji i naturalnego buntu dadzą sobie zaożyć kaganiec ze smyczą . 

Edytowane przez marks50
Opublikowano

Tak strajki zaczęły się bo Tusk rządzi , dobry jesteś agent … jak latem rzadzilby Kaczyński Rez wyjechałby na taczkach . Granica z Ukraina ma być zamknięta , to jest podstawowy problem a nie Jakis zielony ład i poprawki do niego . Jezeli w żniwa 2022 cena pszenicy 1200 , w 2023 900 a teraz 700 netto ( mówimy o pszenicy konsumpcyjnej bo paszowa to już poziom dna } to widzisz czemu te protesty zaczęły się teraz ????  Pewnie nie widzisz bo jak mówię nie masz żadnego pojęcia o rolnictwie . Wszędzie tylko Tusk Tusk a logicznego myślenia brak , to jak ludzie potrafią mieć zboze w magazynie z 2 lat bo nie sprzedali po 1200 w 2022 bo liczyli na lepsza cenę a obecnie mogą sprzedac po 700 gdzie ceny nawozów dochodziły do 4000 to co maja nie strajkować ? Może maja powiedzieć ej teraz jest Tusk nie strajkujmy bo to nie jego wina ?? Sytuacja latem jesienią będzie tragiczna to co wtedy powiesz ? 

• Thanks 1
Opublikowano
12 minut temu, witejus napisał:

Założę się że wszyscy posłowie są za rolnikami, no może op0rócz Jachiry😆

Przed wyborami. Bo po to już im koło pióra lata 😂

Opublikowano

Teraz przekaz rzadu mediów i takich gości jak ty to jest ze zielony ład jest problemem ….. a nawet kompletna rezygnacja z zielonego ładu nie poprawi sytuacji finansowej rolników..,, ktoś specjalnie zmienia narracje . Granica musi zostać zamknięta , w przeciwnym razie grozi nam likwidacja i trzeba powiedzieć to wprost 

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Szkodzę bo nie zżyję złudzeniami

W czasie gdy rolnicy się jednoczą, a większość społeczeństwa popiera i rozumie, ty mało nie pekniesz by szukać dziury w całym.

Takich to.....może lepiej zakończę na tym etapie pisanie.

Jedynie powiem że wstyd przynosisz braci rolniczej.

• Like 4
Opublikowano
14 minut temu, witejus napisał:

Założę się że wszyscy posłowie są za rolnikami, no może op0rócz Jachiry😆

Noo ona raczej woli być przed 😁

3 minuty temu, masa24 napisał:

Teraz przekaz rzadu mediów i takich gości jak ty to jest ze zielony ład jest problemem ….. a nawet kompletna rezygnacja z zielonego ładu nie poprawi sytuacji finansowej rolników..,, ktoś specjalnie zmienia narracje . Granica musi zostać zamknięta , w przeciwnym razie grozi nam likwidacja i trzeba powiedzieć to wprost 

Dokładnie 👍👍

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, marks50 napisał:

A kto określa co jest mozliwe a co nie ??? Rolnicy nie chca gwiazdki z nieba a normalnych zsad czyli zamknięcia granic jak było kiedys . Nie wszyscy podlegaja tresurze że wyznacza sie im granice i wystarczy że powiedzą - dalej ne można . Tylko ludzie bez ambicji i naturalnego buntu dadzą sobie zaożyć kaganiec ze smyczą . 

No ok być może Tusk zamknie granicę. Ale już jest pisanie, że nawozy podrożeją. Że branża mleczarska ucierpi. Dla mnie niech zamyka ok. Gwiazdka z nieba to zlikwidowanie zielonego ładu, który może i ma w sobie wiele głupot ale nie zniknie. A w kagańcu to już chodzisz od lat. Założę się, że ani dnia z wnioskiem o dopłaty się nie spóźniasz.

7 minut temu, masa24 napisał:

Tak strajki zaczęły się bo Tusk rządzi , dobry jesteś agent … jak latem rzadzilby Kaczyński Rez wyjechałby na taczkach . Granica z Ukraina ma być zamknięta , to jest podstawowy problem a nie Jakis zielony ład i poprawki do niego . Jezeli w żniwa 2022 cena pszenicy 1200 , w 2023 900 a teraz 700 netto ( mówimy o pszenicy konsumpcyjnej bo paszowa to już poziom dna } to widzisz czemu te protesty zaczęły się teraz ????  Pewnie nie widzisz bo jak mówię nie masz żadnego pojęcia o rolnictwie . Wszędzie tylko Tusk Tusk a logicznego myślenia brak , to jak ludzie potrafią mieć zboze w magazynie z 2 lat bo nie sprzedali po 1200 w 2022 bo liczyli na lepsza cenę a obecnie mogą sprzedac po 700 gdzie ceny nawozów dochodziły do 4000 to co maja nie strajkować ? Może maja powiedzieć ej teraz jest Tusk nie strajkujmy bo to nie jego wina ?? Sytuacja latem jesienią będzie tragiczna to co wtedy powiesz ? 

Przed wyborami strajkowali nieliczni. Wielu zwolenników pisu na tym forum to krytykowało. Teraz popierają. Tak było i tyle. Nie mówię że jak jest Tusk to nie należy strajkować strajkować każdy może.

A to, ze nawozy były po 4 tys a teraz zboże sprzedajesz po 700 to normalne ryzyko każdego przedsiębiorcy. Mogłeś sprzedawać wcześniej.  A na nawozach po 4 tys to pis dymał rolnika. I wtedy też było dobrze.

5 minut temu, 12Pafnucy napisał:

W czasie gdy rolnicy się jednoczą, a większość społeczeństwa popiera i rozumie, ty mało nie pekniesz by szukać dziury w całym.

Takich to.....może lepiej zakończę na tym etapie pisanie.

Jedynie powiem że wstyd przynosisz braci rolniczej.

Ja w niczym dziury nie szukam. Nie moja wina, że nie żyję złudzeniami jak ty. Zielony ład nie zniknie. Jak pisałem dosypią kasy i po sprawie. czego ty jeszcze nie rozumiesz. Czy ja piszę by rząd nie dawał pieniędzy czy jak?

Opublikowano

Właśnie żyjesz.

Tłumaczyłem już.

Jak sobie wyobrażasz Polskę?

Bez przemysłu, bez swego zdania, bez rolnictwa?

Napiszesz że tak musi być, bo silniejsi po prostu nas przejmą?

Dureń jesteś , delikatnie mówiąc.

Opublikowano

Nic nie rozumiesz albo nie chcesz rozumieć . Jezeli Tusk wprowadza embargo na produktu z Rosji i Białorusi ,  nie polepszy to sytuacji na rynku zbóż a pogorszy na rynku nawozów . To jest zmiana pod publikę i do tego na niekorzyść . Ja mówię o zamknięciu granicy z Ukraina a branża mleczarska za 2-3 lata będzie zalana mlekiem z Ukrainy 

1 minutę temu, 12Pafnucy napisał:

Właśnie żyjesz.

Tłumaczyłem już.

Jak sobie wyobrażasz Polskę?

Bez przemysłu, bez swego zdania, bez rolnictwa?

Napiszesz że tak musi być, bo silniejsi po prostu nas przejmą?

Dureń jesteś , delikatnie mówiąc.

Dokładnie tak sobie to wyobraża jak i większość rządzących w Polsce 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, hubertuss napisał:

Założę się, że ani dnia z wnioskiem o dopłaty się nie spóźniasz.

Zdziwisz się że jedyny wniosek jaki złożyłem to o dopłaty bespośrednie bez eko oszołomstwa - tak więc gdybac to sobie mozesz . Na każdym strajku kazdy solidarnie mówi że nie dopłaty a zamknięciee granicy . Teraz to trzeba poszerzyć STOP POŁĄCZENIA POLSKI Z URYNĄ 

• Like 1
Opublikowano

Weźcie tego debila hub i drugiego jacusia zbanujcie bo są sprawy w których moxna mieć odmienne zdanie i dyskutować ale jak widzę tych 2 przygłupów którzy są przeciw rolnikom to odechciewa się tu wchodzić 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, masa24 napisał:

Weźcie tego debila hub i drugiego jacusia zbanujcie bo są sprawy w których moxna mieć odmienne zdanie i dyskutować ale jak widzę tych 2 przygłupów którzy są przeciw rolnikom to odechciewa się tu wchodzić 

a co jeśli się okaże, że mają racje????  Bo na razie to wszelkie embarga się na rolnictwie odbiły raczej negatywnie. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v