Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Niestety jak dotąd nikt nie praktykował opcji by trochę stołków zostawić tym co odchodzą. I nie jest to praktykowane w żadnym kraju. Nawet w USA cała administracja jest wymieniana. Tj cała jeśli chodzi o stanowiska nominowane przez nowy rząd. Tusk w 2007 roku zostawił CBA pisowi i co się zaczęło dziać.  Agenta Tomka wszyscy pamiętamy. Fajnie było by oddać służby kontrolne opozycji. Ale pis zamiast pilnować porządku zajmował się wymyślaniem przestępstw w które da się wciągnąć przeciwników politycznych. Pisowi nie można niestety dawać żadnej władzy. Tusk właśnie wtedy próbował zostawić niektóre pchły ale tylko problemy z tego wyszły i skandale.

dużo bym musiał się naklikać aby dla wszystkich zrozumiale było tylko jak dużo to znów nie dla wszystkich bo mało kto przeczyta

zatem skrótami
dlaczego Polsat stanął obok tego wszystkiego?

dlaczego jankesi bronią szlaku handlowego służącego tylko i wyłącznie Europie? gdzie z xujni to dopiero żabojady jakieś tam okręty czy wysyłają czy dopiero zamierzają tam posłać?
https://www.pap.pl/aktualnosci/usa-i-wielka-brytania-rozpoczely-atak-na-rebeliantow-huti-w-jemenie

dlaczego nawet popaprańcy nic nie wspominają o wynikach śledztwa w sprawie wypiżenia NS gdzie czynny udział miały polskie służby przynajmniej w tuszowaniu dowodów?

no i dlaczego Niemcy nie przedłużyli a nawet do końca obiecanego czasu nie trzymali Patriotów w Polsce tylko zabrali zaraz jak PiS utraciło władzę? bo czy przegrało to się dopiero okaże tzn jak popaprańcy podejdą do obietnic zakupów jankeskiego demobilu i umów pisowskich dot energetyki jądrowej w Polsce

tak na prawdę to popaprańcy nie wiedzą dlaczego wygrali ani tego dlaczego i kiedy równie niespodziewanie mogą sami do tych więzień trafić bo demokracja tak na prawdę już nigdzie nie działa i jest tylko atrapą dla zmagań kapitału ;)

jak na moje przewidywania to trwają deliberacje jak popaprańców w Polsce udu.ić aby nie była to jednocześnie wygrana Kaczyńskiego, ale tylko Jego samego bo PiS to tylko nazwa i ...

a w pisdu! i tak dużo wyszło

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

CO mu kupisz to się dorzucę.

No coś za parę groszy. 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

tak na prawdę to popaprańcy nie wiedzą dlaczego wygrali ani tego dlaczego i kiedy równie niespodziewanie mogą sami do tych więzień trafić bo demokracja tak na prawdę już nigdzie nie działa i jest tylko atrapą dla zmagań kapitału ;)

I to też dobre. Pewien Rubicon został przekroczony z Wąsikiem i Kamińskim. Obecni będą musieli mieć z tyłu głowy, że muszą uważać bo jak by co kiedyś nowi nie będą się cackać. A nie jak do tej pory kłócimy się w tv i sejmie a poza tym nie robimy sobie krzywdy. To mi się właśnie teraz podoba.

• Like 2
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Flaszkę mu kup, bo lubi wypić xD

Yhy akurat flaszkę, prędzej denaturat bo tańszy. 🤣

Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

no i dlaczego Niemcy nie przedłużyli a nawet do końca obiecanego czasu nie trzymali Patriotów w Polsce tylko zabrali zaraz jak PiS utraciło władzę?

Z tego samego powodu dla którego nie zestrzelono ostatniej rakiety.

Opublikowano
7 minut temu, hubertuss napisał:

I to też dobre. Pewien Rubicon został przekroczony z Wąsikiem i Kamińskim. Obecni będą musieli mieć z tyłu głowy, że muszą uważać bo jak by co kiedyś nowi nie będą się cackać. A nie jak do tej pory kłócimy się w tv i sejmie a poza tym nie robimy sobie krzywdy. To mi się właśnie teraz podoba.

Też sadzilem że wszystko będzie jak zawszę,pokrzyczą ,postraszą i wszystko ucichnie...

Ale dobrze im tak ,wkoncu może poseł czy tam urzedas będzie się trochę zastanawiał nad swoimi czynami....

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, mirro napisał:

No tak się pozycjonował już dużo wcześniej. 

ale zaraz jak popaprańcy przegrali osiem lat temu to Solorz celowo puścił plotkę publiczną iż ma nadzieję że PiS nie będzie przeszkadzać w interesach
czy jakoś tak czyli wtedy taki bezstronny nie był

a popaprańcami nazywam wszystkich którzy jakieś LGBT nazywają normą a nie schorzeniem, hołdują jakimś celibatom małmężeństwom na równi z małżeństwami i żeńżeństwami bo jest to niezgodne z prawami samej Natury gdzie zaburzenia mechanizmów prokreacji to cechy letalne a nie normalne i nawet jeśli nieuleczalne to trzeba je właściwie bodaj nazywać tak jak wszelkie inne np albinizm, daltonizm i wiele podobnych co oczywiście nie musi dyskryminować totalnie ale przeciwwskazaniem dla albinosa są zawody wystawione na UV a daltonisty poruszanie się pojazdami po drogach z wielobarwną regulacją ruchu i parę jeszcze
zatem rownie dobrze i poszczańców mógł bym popaprańcami nazywać bo ci z kolei głoszą że gdzieś tam w kosmicznej próżni sobie krzyżówki człowieka z kaczką fruwają itd z tymi kopytnymi ale już się kolejny raz z tym powtarzam tak że łgarz który we własne łgarstwo wierzy też jakiś popaprany  ale jakoś trzeba rozróżnić a na przeważająco anglojęzycznej planecie .... samo się napatoczyło :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Jak KAMIŃSKI komentuje ułaskawienie Sobotki 2005r przez kwaśniewskiego

To nagranie źle się zestarzało. W 2005 r. Mariusz Kamiński na antenie Radia ZET komentował plany prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego dotyczące ułaskawienia Zbigniewa Sobotki. Padły zaskakujące słowa. — Nie sądzę, że politycy powinni być traktowani właśnie w sposób szczególny i ułaskawiani w jakimś szczególnym trybie — oznajmił Kamiński.

Polityk przyznał także, że procedura ułaskawieniowa to forma nierówności wobec prawa. - Dlatego nie sądzę, że politycy powinni być traktowani właśnie w sposób szczególny i ułaskawiani w jakimś szczególnym trybie. Jeśli są skazani, to takie są decyzje sądu i należy to przyjąć do wiadomości, a wyborcy powinni to oceniać - dodał.
Więcej: https://wiadomosci.radiozet.pl/polska/polityka/tak-kaminski-ocenial-w-radiu-zet-ulaskawienie-sobotki-bezwstyd-kwasniewski-jak-prezio

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, dysydent napisał:

a nie mylisz przyczyny ze skutkiem?

Może, trzeba by zajrzeć w samo umocowanie baterii  niemieckich w systemie OPL. Odpowiadasz za odcinek i decydujesz do czego strzelasz. Przy takim podejściu jakie było, to se mogli stać na tym polu i liczyć gołębie siadające na radarach.

Edytowane przez mirro
Opublikowano
5 godzin temu, Leszy napisał:

Co wy macie z tym wycofaniem za linię Wisły? Chcielibyście, by politycy rozważali jedynie opcje rzucenia wszystkiego na granicę w pierwszych dniach konfliktu i w razie przegranej, zostałaby już tylko pełna kapitulacja? 

O jakim wycofywaniu mowa ,wówczas nie było czego wycofywać , po wschodniej stronie Wisły jednostki były wyczyszczone ,albo niezdolne do działania,  łącznie z rejonem strategicznym " Przesmykiem Suwalskim ". Dlatego można było jedynie mówić o improwizowania obrony. Ponadto żeby się bronić to trzeba mieć czym , a przy ówczesnym stanie zasobów bez pomocy zachodu niewiele można byłoby  zdziałać. Niestety wojna w Ukrainie pokazała jak to taka pomoc się odbywa.

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, mirro napisał:

Może, trzeba by zajrzeć w samo umocowanie baterii  niemieckich w systemie OPL. Odpowiadasz za odcinek i decydujesz do czego strzelasz. Przy takim podejściu jakie było, to se mogli stać na tym polu i liczyć gołębie siadające na radarach.

ale że co?
za paszczaka to z góry wiedzieli że rozkaz strzelania nie padnie nawet w takiej sytuacji a że za ... który tam teraz? za tygryska jednak może ten rozkaz paść i woleli ...?

bo że ta rakieta znalazła by się w zasięgu tych Patriotów (gdyby stały tam gdzie właśnie stać przestały) to tyle nawet ja wiem

ps
nie wiem czy ksywy też trzeba z dużej a tych akurat to z dużej mi się nie chce :P
i w żadnym wypadku to jest moja prośba o doinformowanie w tej kwestii :D

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

ale że co?
za paszczaka to z góry wiedzieli że rozkaz strzelania nie padnie nawet w takiej sytuacji a że za ... który tam teraz?

Kombinuj, kombinuj bo dobrze Ci idzie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v