Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 godzin temu, nie napisał:

historyjka z netu

Airbus 380 leci przez Atlantyk. Leci ze stałą prędkością 800 km/h na wysokości 30 000 stóp, gdy nagle pojawia się Myśliwiec Eurofighter z prędkością Mach 2.

Pilot myśliwca zwalnia, leci obok Airbusa i przez radio pozdrawia pilota samolotu pasażerskiego: „Airbusie, nudny lot, prawda? A teraz spójrz tutaj!”

Przewraca swój odrzutowiec na grzbiet, przyspiesza, przełamuje barierę dźwięku, wznosi się gwałtownie na zawrotną wysokość, a następnie w zapierającym dech w piersiach nurkowaniu opada niemal do poziomu morza. Wraca do Airbusa i pyta: „No co, jak było?”

Pilot Airbusa odpowiada: „To robi wrażenie, ale spójrz na to!”

Pilot odrzutowca obserwuje Airbusa, ale nic się nie dzieje. Leci nadal prosto, z tą samą prędkością. Po 15 minutach pilot Airbusa przez radio pyta: „No co, jak było?

Zdezorientowany pilot myśliwca  pyta: „Co niby zrobiłeś?”

Pilot AirBusa śmieje się i mówi: „Wstałem, rozprostowałem nogi, podszedłem na tył samolotu, żeby skorzystać z toalety, po czym wypiłem filiżankę kawy i zjadłem ciasto czekoladowe.

Morał z tej historii jest taki: kiedy jesteś młody, prędkość i adrenalina wydają się wspaniałe. Ale gdy dorośniesz i zmądrzejesz, nauczysz się, że wygoda i spokój są ważniejsze. Nazywa się to S.O.S.: Slower, Older, Smarter (Wolniejszy. Starszy. Inteligentniejszy). 

Czas zwolnić i cieszyć się resztą podróży przez życie.

Z przykrością stwierdzam że zwalniam -byle dać rady dojść do tego kibla o kawie i ciastku nawet nie myślę .A prawda może i taka że ulatuje gdzieś motywacja do działania a zamiast tego nasuwa się coraz częściej pytanie PO CO ?

Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Z przykrością stwierdzam że zwalniam -byle dać rady dojść do tego kibla o kawie i ciastku nawet nie myślę .A prawda może i taka że ulatuje gdzieś motywacja do działania a zamiast tego nasuwa się coraz częściej pytanie PO CO ?

po prostu zaczynasz dostrzegać, że ciągła gonitwa za pieniędzmi, żeby mieć co raz więcej i więcej prowadzi do tego, że tracimy to co w życiu najważniejsze, czyli bogactwo duchowe

zamiast kolejnego tysiąca na koncie, ważniejsza jest kolejna rozmowa z bliską osobą

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, nie napisał:

Tomasz Grodzki: Wreszcie niezależna prokuratura doprowadziła do zakończenia politycznej hucpy ludzi Ziobry, której jedynym celem było gnębienie oponentów. Jestem przekonany, że wielu uczciwych ludzi, skrzywdzonych przez tamten system, doczeka się oczyszczenia, a winni nadużyć będą ukarani.

to jest praworządność - 250 świadków potwierdzających przyjęcie łapówki - zamiecione pod dywan, tak jak wcześniej z łapówkarką z po Sawicką

teraz wiadomo skąd takie poparcie w więzieniach 

A najlepsze jest to , że tych 250 o ile ich tulu było przypomniało sobie o wszystkim dopiero po kilkunastu latach tj w 2019 jak Grodzki został marszałkiem. A no i pewnie komisyjnie mu dawali wszyscy razem jedną kopertę.

• Haha 1
Opublikowano
37 minut temu, hubertuss napisał:

A najlepsze jest to , że tych 250 o ile ich tulu było przypomniało sobie o wszystkim dopiero po kilkunastu latach tj w 2019 jak Grodzki został marszałkiem. A no i pewnie komisyjnie mu dawali wszyscy razem jedną kopertę.

Twierdzisz że jest newinny , i nie brał? 

Opublikowano (edytowane)

Brał w łapę, ludzie byli zniesmaczeni, ale mieli swoje problemy zdrowotne, potrzeby, ale gdy zobaczyli że takie cuś ... druga osoba w państwie. Wiadomo że niewinny, przecież całe 4 lata chował się za immunitetem, a teraz swoi umozyli, Adamowicz tak samo przecież dziadkowie przywieźli pełne torby wypchane kasą jak od dobrych niemców z robót przymusowych wrócili, Karpiński z aresztu do europarlamentu, Gawłowski też aniołek i złote dziecko Donalda co to różna rzeczy w nogach od stołu przetrzymywał ...   

Edytowane przez tracker
Opublikowano
nie napisał:

historyjka z netu

Airbus 380 leci przez Atlantyk. Leci ze stałą prędkością 800 km/h na wysokości 30 000 stóp, gdy nagle pojawia się Myśliwiec Eurofighter z prędkością Mach 2.

Pilot myśliwca zwalnia, leci obok Airbusa i przez radio pozdrawia pilota samolotu pasażerskiego: „Airbusie, nudny lot, prawda? A teraz spójrz tutaj!”

Przewraca swój odrzutowiec na grzbiet, przyspiesza, przełamuje barierę dźwięku, wznosi się gwałtownie na zawrotną wysokość, a następnie w zapierającym dech w piersiach nurkowaniu opada niemal do poziomu morza. Wraca do Airbusa i pyta: „No co, jak było?”

Pilot Airbusa odpowiada: „To robi wrażenie, ale spójrz na to!”

Pilot odrzutowca obserwuje Airbusa, ale nic się nie dzieje. Leci nadal prosto, z tą samą prędkością. Po 15 minutach pilot Airbusa przez radio pyta: „No co, jak było?

Zdezorientowany pilot myśliwca  pyta: „Co niby zrobiłeś?”

Pilot AirBusa śmieje się i mówi: „Wstałem, rozprostowałem nogi, podszedłem na tył samolotu, żeby skorzystać z toalety, po czym wypiłem filiżankę kawy i zjadłem ciasto czekoladowe.

Morał z tej historii jest taki: kiedy jesteś młody, prędkość i adrenalina wydają się wspaniałe. Ale gdy dorośniesz i zmądrzejesz, nauczysz się, że wygoda i spokój są ważniejsze. Nazywa się to S.O.S.: Slower, Older, Smarter (Wolniejszy. Starszy. Inteligentniejszy). 

Czas zwolnić i cieszyć się resztą podróży przez życie.

To po wuja się tak spinasz w związku z PiS i niePiS? No chyba że jesteś młody, masz żyłkę hazardzisty i tam ulokowałeś przyszłość...

Opublikowano
54 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Twierdzisz że jest newinny , i nie brał? 

Jest domniemanie niewinności może i brał ale dowodów nie ma. kwitów nie wystawiał nagrywać go nie nagrywali. Nagle po iluś latach grupa ludzi przypomniała sobie, że mu dała. Nie pamiętali po 2015 roku jak pis wygrał a Grodzki był zwykłym senatorem ale przypomnieli sobie jak pis się wkurzył, ze senat stracił w 2019 roku i próbowali go odzyskać.

Problemem wszystkich ruchów pisu związanych z oskarżaniem ludzi PO tak jak z Karpińskim był głównie brak dowodów. Karpińskiemu po trzymaniu w pierdlu ponad 280 dni nie umieli przedstawić aktu oskarżenia i wysłać go do sądu. Chciał byś kiblować za nic tyle jak on?

Opublikowano

Kamiński z Wąsikiem fabrykowali dowody, podrabiali podpisy i sa na to dowody ale dla wyznawców sa niewinni. Na Grodzkiego nie ma żadnych dowodów oprócz zeznań - dla PIS jest winny. Ot zaprzaństwo.

Żeby nie było - uważam za wielce prawdopodobne że brał i wcale by mnie to nie zdziwiło ale póki nie ma twardych dowodów to nie ma o czym gadać. Ot takie prawo - kazdy jest niewinny aż do momentu prawomocnego wyroku. U nas się to wykoślawiło bo lud ciemny i nie rozumie czym się różni dochodzenie, wszczęcie śledztwa, oskarżenie,  rozprawa sądowa albo że aresztowanie a więzienie dwie różne rzeczy. 

Opublikowano

nie uważam żeby był złoty środek i idealny rząd, ale wszyscy narzekali na pisiorów, przyszedł wybawiciel który miał to ocalić, a jest dużo gorzej niż było, i nie ma co tłumaczyć ich że dopiero zaczęli rządzić, bo już wielokrotnie sprzedali kraj, a czasu na wprowadzenie odpowiednich zmian mieli dosyć.

• Like 3
Opublikowano
2 godziny temu, nie napisał:

zamiast kolejnego tysiąca na koncie, ważniejsza jest kolejna rozmowa z bliską osobą

Pod warunkiem że macie o czym rozmawiać.:lol:

Opublikowano

kto poważnie nie chorował ten łapówy nie dawał prosty jasny i prawdziwy przekaz z nielicznymi wyjątkami .Nawet na mając świadomość że nie ma ratunku  w stanie krytycznym biorą jak ryby w stawie hodowlanym w porze karmienia .Im wyższa szycha tym głębsza kieszeń - 

Opublikowano
34 minuty temu, Ulman napisał:

Kamiński z Wąsikiem fabrykowali dowody, podrabiali podpisy i sa na to dowody ale dla wyznawców sa niewinni. Na Grodzkiego nie ma żadnych dowodów oprócz zeznań - dla PIS jest winny. Ot zaprzaństwo.

Żeby nie było - uważam za wielce prawdopodobne że brał i wcale by mnie to nie zdziwiło ale póki nie ma twardych dowodów to nie ma o czym gadać. Ot takie prawo - kazdy jest niewinny aż do momentu prawomocnego wyroku. U nas się to wykoślawiło bo lud ciemny i nie rozumie czym się różni dochodzenie, wszczęcie śledztwa, oskarżenie,  rozprawa sądowa albo że aresztowanie a więzienie dwie różne rzeczy. 

Lekarz jak lekarz zwłaszcza ci starsi za komuny sami ludzie pchali nawet nie by coś przyspieszyć w podzięce. Myślicie, że taki Karczewski za młodego nie brał. Każdy brał. Trzeba tylko udowodnić a na Grodzkiego nie  mają żadnych dowodów. Gdyby nie miał immunitetu is by go zamknął jak Karpińskiego potrzymali by ileś dni pokazywali w tv i mówili, że brał a potem by wypuścili z braku dowodów. Przecież pis w latach 2015 - 2019 miał większość w senacie mógł odebrać mu immunitet i posadzić. No ale wtedy jeszcze świadkowie nie pamiętali, ze mu dawali łapówki.

Po wystrzale z granatnika na komendzie przez Szymczyka jego i kogoś jeszcze zabrały dwie karetki. Szymczyka wzięli do szpitala MSWiA a tamtego odprawili z kwitkiem karetka szukała innego szpitala.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v