Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

czemu przestales brac tabletki ??? do galana chcesz dolaczyc ??

zapisz się do tego lekarza z pewnością nie będziesz musiał czekać w kolejce zrobi ci dobrze na cito

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

A ta unia czasem nie dała ci jone deera ?

Po pierwsze jone deer to amerykanska firma. Po drugie, unia nic nie może dać, bo nic nie ma. A żeby miał musi zabrać, chyba że ma firmy które są jej własnością i przynoszą wymierne zyski. Po trzecie, jak polski rząd "daje" to krzyczycie to samo co napisałem w 2 punkcie. A po czwarte, gdyby nie subwencje , ten ciagnik kosztowal by o 1/3  mniej, a doplaty sa tylko do netto, vat trzeba zaplacic. Reasumujac, to za taki ciagnik zdrowie i część życia trzeba oddać.

• Like 1
Opublikowano

Siedzacybyk napisał:

1 godzinę temu, racyl napisał:

A ta unia czasem nie dała ci jone deera ?

Po pierwsze jone deer to amerykanska firma. Po drugie, unia nic nie może dać, bo nic nie ma. A żeby miał musi zabrać, chyba że ma firmy które są jej własnością i przynoszą wymierne zyski. Po trzecie, jak polski rząd "daje" to krzyczycie to samo co napisałem w 2 punkcie. A po czwarte, gdyby nie subwencje , ten ciagnik kosztowal by o 1/3  mniej, a doplaty sa tylko do netto, vat trzeba zaplacic. Reasumujac, to za taki ciagnik zdrowie i część życia trzeba oddać.

1/3 to przesada. Ale nie o tym. Jest diametralna różnica w owym dawaniu. Aby dostać z unijnej sakiewki musisz się jednak podłożyć. Dla naszych specjalnistów wystarczyło prawo do głosowania.

Opublikowano (edytowane)

ale wiekszosc ciagnikow na rynek europejski produkuja w niemczech...

1 godzinę temu, tracker napisał:

Kogo najłatwiej operować ... faktycznie to prawda:D

wyborcow pis-u nawet operowac nie trzeba -wystarczy ze krawiec uszyje kaftan..

sluzba zdrowia jest  w takim stanie ze jest szczesliwa ze nie musi sie zbytnio zajmowac wyborcami pis-u,wystarczy rekawy zawiazac..

1 godzinę temu, v11 napisał:

zapisz się do tego lekarza z pewnością nie będziesz musiał czekać w kolejce zrobi ci dobrze na cito

nie kazdy ma takie szczescie jak ty ze ma taki zestaw chorob ,jam ma zupelnie inny . u ortopedy trzeba pol roku czekac ...chodzisz  prywatnie ? ze cie tak na cito przyjmuja ??

Edytowane przez jacus
Opublikowano
8 minut temu, jacus napisał:

nie kazdy ma takie szczescie jak ty ze ma taki zestaw chorob ,jam ma zupelnie inny . u ortopedy trzeba pol roku czekac ...chodzisz  prywatnie ? ze cie tak na cito przyjmuja ??

w końcu zdałeś sobie sprawę z tego że jesteś chory a twoja choroba to brak logiki myślenia -a mnie nie można nazwać wyborcą pis bo nie głosowałem na pis ani ostatnio ani wcześniej .Dla mnie wcześniej była szczujnia i teraz jest szczujnia wcześniej rządzili  złodzieje i teraz rządzą  złodzieje .Krytykowałem pis i krytykuję po i w odróżnieniu od ciebie widzę i poprzednie chamstwo i obecne 

Opublikowano (edytowane)

A co były jakieś wątpliwości co to będzie, bo  u mnie żadnych.

Co do paliwa to najpierw było by nie kupować na Orlenie, a potem gdy pozostał tydzień do wyborów to wszyscy kupujta na Orlenie :)

Edytowane przez tracker
Opublikowano
1 godzinę temu, Siedzacybyk napisał:

Już nie pajacuj poleciałeś po przelew na traktor a nie po markę 😄 jakie zyski na wsi jak ciągle biadolą że bida i nie ma z czego żyć a nowiutkie samochody na podwórku

Naucz się zapracowywać na swój sprzęt a nie ciągle wyciągać łapy. Byle jaki program naboru ogłoszą to od zaraz  jest komplet wniosków. 😄

Przez to życie to takich ciągników w tym tempie to 10 przerzucą

Do roboty próżniastwo a jak się nie podoba to zmienić zawód

Przed chwilą, Siedzacybyk napisał:

Niestety wszędzie drogo

To trzeba się zlikwidować a nie szantażować pozostałych przedsiębiorców 😄

Dostanie zwrot akcyzy i ciĄgle mało i mało 😄

Opublikowano

dofinansowania są po to by z nich korzystać -czy za wszelką cenę -raczej nie jak można pisać wniosek na rozsiewacz za 150 tyś na 20 ha swojego bo to warunek i brak punktacji jak się kasa pleśnieje ok ale na kredyt ? -to się kłuci z wszelką ekonomią -marzenia trzeba spełniać ale nie za wszelką cenę i wkrótce nie jeden się przekona jak to boli .jak się przeinwestuje a zysk wystarczy na spłatę odsetek a nie kapitału a sprzedaż sprzątu z dofinansowania przed upływem 5 lat to nie tak prosta sprawa 

Opublikowano

Nie brakuje chętnych 😄 nikt nie narzeka że drogo bo przecież sami nie płacą .. 😄

12 minut temu, v11 napisał:

dofinansowania są po to by z nich korzystać -czy za wszelką cenę -raczej nie jak można pisać wniosek na rozsiewacz za 150 tyś na 20 ha swojego bo to warunek i brak punktacji jak się kasa pleśnieje ok ale na kredyt ? -to się kłuci z wszelką ekonomią -marzenia trzeba spełniać ale nie za wszelką cenę i wkrótce nie jeden się przekona jak to boli .jak się przeinwestuje a zysk wystarczy na spłatę odsetek a nie kapitału a sprzedaż sprzątu z dofinansowania przed upływem 5 lat to nie tak prosta sprawa 

3/4 nie byłoby na wsi tego sprzętu na wsi gdyby nie dofinansowania i dopłaty 😄

Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

Kolejna akcja z ta tabletką dzień po. No kurczę tu nie trzeba być fachowcem tylko myśleć. Dzień po stosunku a on, że sie nie zgadza by dziewczyna w pierwszym lub drugim miesiącu ciąży wzięła tabletkę dzień po. Noż kuźwa co to jest. 

nie widziałem/słyszałem co i jak powiedział ale ja też nie chcę aby jakaś durna nawet niekoniecznie nastolatka zażywała tabletki tzw dzień po czy nawet wczesnoporonne w drugim miesiącu ciąży bo i ciąży nie przerwie i może jeszcze coś głupszego od siebie po takiej kuracji urodzić tak że nie wiem kto tu na większego głupca wychodzi; czy Mentzen który zapewne nie dość precyzyjnie coś chlapnął zapewne by wprost owych nastolatek nie obrażać czy... ? no właśnie

a i z Petru też nie widziałem dysputy i tu już wiele nie chcę się wypowiadać ponad to że zus albo będzie urealniony świadomie i planowo albo państwa pobankrutują co zwykle przejawia/kończy się wojną z utratą przez te państwa suwerenności a jako że praktycznie niemożliwe jest dobrowolne zniesienie zusu to...
system emerytalny oparty na zusie takim jaki go znamy jest jawnym oszustwem z elementami loterii czyli wręcz szulerstwem i nie wiem co tam Petru sądzi o uzdrowieniu tego systemu jeśli go bronił ale to jest nie do obrony i pewnie tak samo propaganda okrzyczała zaoranie Mentzena przez Petru jak teraz Dudę przez Tuska myląc zamianę/pomylenie tematu z argumentacją i w przypadku Tuska wiem że świadome i celowe a w przypadku Petru tylko się domyślam bo nie zamierzam nawet wyszukiwać w necie tej dysputy pamiętając jak Petru prorokował dwa lata temu na ile to rosję  sankcje zawalą w pół roku góra rok no i mamy dwa lata później i co? to taki sam ekspert jakich większość co zawsze potrafią wytłumaczyć przyczyny kryzysów tylko nigdy te kryzysy przewidzieć kiedy nastąpią :P

Opublikowano

bo to wszystko jest chore Świat dzieli się na miliarderów i biedaków a średniaków starają się wepchać do grupy biedaków zamiast biedaków kierować w stronę średniaków .Ten który przespał złoty czas już nie nadgoni aby znacząco polepszyć byt .Oczywiście będą ewenementy typu łobajtek ale coraz rzadziej bo ukrywanie układów jest coraz trudniejsze 

Opublikowano

Rozważacie o mało ważnych sprawach nie mających żadnego znaczenia .

Zapadają bardzo ważne decyzje wobec Ukrainy świat się jednoczy w obronie Ukrainy .

Dziś odbyło się , Spotkanie Ministra Obrony w siedzibie NATO z udziałem szefa Władysława Kosiniaka Kamysza .

Kto słuchał  to będzie wiedział co było powiadane .

Jutro wielkie posiedzenie w Niemczech z Prezydentem ,Wołodymyrem  Zełenskim .

Będzie rozmowa Polskich władz , Premiera i Radosław Sikorski .

Wiec Panowie świat stoi murem za Ukrainą .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, galan99 napisał:

Organizator rozwiązał strajk a chłopy nadal pozostali tak podała stacja TVN .

Tak było rozwiązał bo zaczęli rozpierduche robić i się pewnie organizator odpowiedzialności przestraszył.

2 godziny temu, Siedzacybyk napisał:

Może dać bo ma kasę ze składek więc nie wymyślaj bzdur. A póki co płacimy mniej niż dostajemy więc unia dała i przynajmniej trzeba mieć na tyle honoru by potrafić to przyznać. reszta twoich wywodów to kompletne głupoty. 

9 minut temu, dysydent napisał:

nie widziałem/słyszałem co i jak powiedział ale ja też nie chcę aby jakaś durna nawet niekoniecznie nastolatka zażywała tabletki tzw dzień po czy nawet wczesnoporonne w drugim miesiącu ciąży bo i ciąży nie przerwie i może jeszcze coś głupszego od siebie po takiej kuracji urodzić tak że nie wiem kto tu na większego głupca wychodzi; czy Mentzen który zapewne nie dość precyzyjnie coś chlapnął zapewne by wprost owych nastolatek nie obrażać czy... ? no właśnie

a i z Petru też nie widziałem dysputy i tu już wiele nie chcę się wypowiadać ponad to że zus albo będzie urealniony świadomie i planowo albo państwa pobankrutują co zwykle przejawia/kończy się wojną z utratą przez te państwa suwerenności a jako że praktycznie niemożliwe jest dobrowolne zniesienie zusu to...
system emerytalny oparty na zusie takim jaki go znamy jest jawnym oszustwem z elementami loterii czyli wręcz szulerstwem i nie wiem co tam Petru sądzi o uzdrowieniu tego systemu jeśli go bronił ale to jest nie do obrony i pewnie tak samo propaganda okrzyczała zaoranie Mentzena przez Petru jak teraz Dudę przez Tuska myląc zamianę/pomylenie tematu z argumentacją i w przypadku Tuska wiem że świadome i celowe a w przypadku Petru tylko się domyślam bo nie zamierzam nawet wyszukiwać w necie tej dysputy pamiętając jak Petru prorokował dwa lata temu na ile to rosję  sankcje zawalą w pół roku góra rok no i mamy dwa lata później i co? to taki sam ekspert jakich większość co zawsze potrafią wytłumaczyć przyczyny kryzysów tylko nigdy te kryzysy przewidzieć kiedy nastąpią :P

Nie da ssę wykluczyć, że może znajdzie się jakaś nastolatka głupia jak Mentzen chcąc brać tabletkę dzień po w 2 miesiącu ciąży. Nikt tego nie wie. Ale dorosły chłop który myśli powinien rozumieć że dzień po to dzień po a nie w 2 miesiącu. No chyba, że on myśli, ze do zapłodnienia dochodzi w drugim miesiącu. NO ale to jednak nie nastolatek.

Co do zusu ok ma różne wady i można o tym dyskutować. Ale walenie hasła likwidujemy zus i nie potrafienie powiedzieć skąd w takim razie wziąć kasę ludziom którzy na niego płacą i płacili to tez idiotę z siebie zrobił. Jeśli się za taki postulat brał to powinien jako myślący człowiek przygotować się na naj oczywistsze pytanie typu skąd emerytury. A on totalnie nie umiał na to odpowiedzieć. Lub bał się odpowiedzieć, że znikąd. Bo pojawiała się polityczna kalkulacja, że ludzie nie zagłosują na emerytury znikąd.

Podobnie poległ zresztą drugi intelektualista konfy Wawer z bonem zdrowotnym. Który przy obecnym poziomie składek wynosił by 4 tys na głowę Polaka. A za 4 tys to wiesz co dzisiaj można w służbie zdrowia zrobić. parę podstawowych badań a potem albo płacisz sam albo zdychasz. Petru go też w debacie rozniósł na drobne. Bo się Wawer tak zapętlił, że wyszło, ze podatki by musiał podnosić ot i cała kondfa. Fajnie było krytykować pis rynkowymi postulatami ale jak co do czego przyszło to nie wiedzą jak to co postulują robić. I dlatego przed wyborami nie tylko przez JKM stracili. 

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 godziny temu, nie napisał:

domorosły psycholog :D 

z takimi bredniami to nawet ciężko polemizować; tak niemcom wszystko jedno? to dlaczego są w nato a nie w sojuszu wojskowym z rosją? dlaczego korzystają z ochrony marynarki usa a nie chińskiej?

od kiedy logika prostych zależności historycznych jest psychologią?

dlatego Niemcy są w NATO bo nie są w układzie warszawskim a przecież byli kawałkiem

czy przynależność akurat Niemców do któregokolwiek z tych paktów była ich wyborem czy ... ? są bo muszą i teraz dopiero mają szansę zawłaszczyć owo NATO jeśli by Trump słowa dotrzymał i porzucił twór jego poprzedników i wtedy to my będziemy mieli zagwozdkę czy w takim NATO pozostać ? ale to temat na dysputy z kimś poważniejszym co dyscyplin naukowych przynajmniej nie myli :P

9 minut temu, hubertuss napisał:
12 minut temu, dysydent napisał:

Nie da ssę wykluczyć, że może znajdzie się jakaś nastolatka głupia jak Mentzen chcąc brać tabletkę dzień po w 2 miesiącu ciąży.

to że Mentzen nie nazwał wprost poczynań takiej nastolatki głupotą i Ty się tego czepiasz że to dowód jego głupoty świadczy o merytoryce Twego czepialstwa czy tylko retoryce?
Przecież z daleka widać Twoją zamierzoną celową nierzetelność oceny tylko aby wykazać co Ci nakazano nawet jeśli wyjdziesz przy tym sam na głupka

bo wychodzisz i to jeszcze tendencyjnego świadomie, czyli na coś jeszcze gorszego niż głupka a tak to nikomu nie zaszkodzisz a wręcz przeciwnie

nie bój żaby, Mentzenowi tabletka dzień po zażyta dwa miesiące później na pewno nie zaszkodzi i Mentzen na pewno to wie i nawet nie będzie próbował jej zażywać xD

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

od kiedy logika prostych zależności historycznych jest psychologią?

może od wtedy?

5 godzin temu, dysydent napisał:

a na dodatek masz kompleks niższości wobec amerykańskiej dominacji

tak, że 

17 minut temu, dysydent napisał:

ale to temat na dysputy z kimś poważniejszym co dyscyplin naukowych przynajmniej nie myli :P

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v