Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 minut temu, dysydent napisał:

nie byłem nigdy w tamtych okolicach i nie znam ... nigdy nic nie słyszałem o tym "zjawisku" choć wydaje się wysoce prawdopodobne i przyjmuję do wiadomości ale żeby coś z tego wynikało? Japończykom wywaliło Fukushimę to stadem odeszli od energetyki jądrowej całym krajem aż im gospodarka siadła
no powoli wracają
i w zasadzie tylko tyle
no może jeszcze jedno ale to już groteskowe - katastrofa Czarnobyla największą panikę wywołała u odległych o tysiąc kilometrów Niemców że do dziś jeszcze ich trzyma xD

a tu już całkiem pojęcia nie mam o co chodzi i kto to Bustowski
tak że żeby nie było że nie odpowiedziałem bo właśnie odpowiadam że nie odpowiem :P

Gość od walki z truciem ludzi w sklepach i glifosatu...głośo krzyczy, nawet Geslerowej dostało się jobów od niego 😁

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Gość od walki z truciem ludzi w sklepach i glifosatu...głośo krzyczy, nawet Geslerowej dostało się jobów od niego 😁

a już wiem, @gregor1284 mi wyjaśnił że to jakiś ekoliturgiczny poeb.
no ta liturgia coraz mniej zakaźna nawet już i na zachodzie a jeszcze bida przyciśnie gdy żarcie wróci do cenowego trendu wzrostowego i moda się skończy.
a to że to ohydne tłuste babsko sponiewierał to akurat i dobrze

Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał:

Miało być lepiej i jest lepiej. Choćby dlatego że gonią złodziei z państwowych posad. Serio nie widzisz jak pisowcy łupili państwo i dorabiali się milionów po roku pracy.

Zastepujac tych złodziei innymi złodziejami. Żukowska z tytułu piastowania funkcji w organizacji której nie uznawała 12 tysi wzięła bez mrugnięcia okiem i teraz ta instytucja jest ok 

7 minut temu, dysydent napisał:

a już wiem, @gregor1284 mi wyjaśnił że to jakiś ekoliturgiczny poeb.
no ta liturgia coraz mniej zakaźna nawet już i na zachodzie a jeszcze bida przyciśnie gdy żarcie wróci do cenowego trendu wzrostowego i moda się skończy.
a to że to ohydne tłuste babsko sponiewierał to akurat i dobrze

Widziałeś co się działo jak szarpnęła gorzały u Palikota?

Opublikowano

w krakowie zadnej elektrowni atomowej nie bedzie- nikt w zarzadzie huty nic o tym nie wie...

druga miala byc pod oswiecimiem w zakladach chemicznych, trzecia w jaworznie ,ale chyba powstanie jak fabryka samochodow..

1 godzinę temu, masa24 napisał:

dzieki , duzo mi wyjasniles , mysle ze nie jeden dobry prawnik obronilby swoj , przeciwny do twojego poglad

a wedlug ciebie ?? jak myslisz ??

Opublikowano
25 minut temu, hubertuss napisał:

Miało być lepiej i jest lepiej. Choćby dlatego że gonią złodziei z państwowych posad. Serio nie widzisz jak pisowcy łupili państwo i dorabiali się milionów po roku pracy.

Oczywiście są to fakty ,nawet Gortat był zszokowany wielkością zarobków w TVP,😆 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

...i było by dobrze...

Ustawa hiszpańska i było by dobrze, no proszę cię ... To jest najgorsze co możemy wprowadzić, i mówię to jako rolnik a nie przetwórca żywności ... 

Np taka truskawka, ustalą cenę przemysłowej przykładowo na 4zł za kg, nikt nie będzie chciał kupić drożej niż po 3,5zł za kg bo drożej im się nie opłaca kupować bo w tej cenie jest np egipska albo marokańska. W tej sytuacji wolisz sprzedać po 3,5zł za kg a po sezonie stalerzować i kończyć produkcję czy zmarnować owoce ?

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
1 godzinę temu, masa24 napisał:

dzieki , duzo mi wyjasniles , mysle ze nie jeden dobry prawnik obronilby swoj , przeciwny do twojego poglad

tu nie ma co udowadniać. wystarczy zapytać ile osób ułaskawił duda w ten sam sposób co wąsika i kamińskiego i zdaje się dwóch jeszcze z cba

Opublikowano

Ironizuje.

Nawet nie czytałem. Domyślam się że to bzdety 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Ustawa hiszpańska i było by dobrze, no proszę cię ... To jest najgorsze co możemy wprowadzić, i mówię to jako rolnik a nie przetwórca żywności ...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ironizuje.

Nawet nie czytałem. Domyślam się że to bzdety 

Ustawa hiszpańska, zakaz pasz GMO (czyli to czego chce eurokołchoz), lokalna półka(który to już raz ...), rolnik usługodawca na KRUS ( jak dużo usług świadczy to jest firmą a nie rolnikiem chyba ?? ).

Sens mają tylko ustawa o szkodach spowodowanych przez ptactwo i nowelizacja prawa celnego ws importu z UA. O ile ktoś mądry napisze te ustawy a nie nieudaczniki z PiSu na czele z strażakiem Samem ...

Opublikowano
36 minut temu, gregor1284 napisał:

Zastepujac tych złodziei innymi złodziejami. Żukowska z tytułu piastowania funkcji w organizacji której nie uznawała 12 tysi wzięła bez mrugnięcia okiem i teraz ta instytucja jest ok 

Widziałeś co się działo jak szarpnęła gorzały u Palikota?

Żukowską Mazurek kiedyś dojeżdżał o tą kasę. Lubię go słuchać jak jestem w robocie 

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Np taka truskawka, ustalą cenę przemysłowej przykładowo na 4zł za kg, nikt nie będzie chciał kupić drożej niż po 3,5zł za kg bo drożej im się nie opłaca kupować bo w tej cenie jest np egipska albo marokańska. W tej sytuacji wolisz sprzedać po 3,5zł za kg a po sezonie stalerzować i kończyć produkcję czy zmarnować owoce ?

34zł kg truskawek...

Przed chwilą, Tomasz0611 napisał:

Ustawa hiszpańska, zakaz pasz GMO (czyli to czego chce eurokołchoz), lokalna półka(który to już raz ...), rolnik usługodawca na KRUS ( jak dużo usług świadczy to jest firmą a nie rolnikiem chyba ?? ).

Sens mają tylko ustawa o szkodach spowodowanych przez ptactwo i nowelizacja prawa celnego ws importu z UA. O ile ktoś mądry napisze te ustawy a nie nieudaczniki z PiSu na czele z strażakiem Samem ...

Te non GMO nie pyķło

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

34zł kg truskawek...

A nie wiem, po tyle może i jest teraz deserowa importowana z południa, ja podałem ceny towaru przeznaczonego do mrożenia. Jeżeli egipską zamrożoną można kupić po 5zł za kg obecnie w Gdyni, to kto kupi naszą po tyle samo wiedząc że jeszcze trzeba ją przesortować i puścić przez tunel mroźniczy ??

Ja owoców które są dostępne w Polsce nie kupuję poza sezonem. Truskawki swoje mam w czerwcu, maliny i borówki jem od połowy lipca do połowy września, wiśnie, śliwki, czereśnie też w czasie gdy są zbierane z drzew w Polsce, jabłka od października do końca marca, potem już mi nie smakują.

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, galan99 napisał:

To w końcu ludzie powiedzą że jest tania jak będzie po 3 zł .

To znaczy, że trzeba kasować uprawę i szukać czegoś innego, a nie płakać, że się nie opłaca i oczekiwać dopłat od rządu ... Już dawno wyleczyłem się z truskawki na przemysł i staram się jak najmniej jej im sprzedawać ...

Tym sposobem wypadnie Polska Produkcja .

No to wypadnie, nic na to nie poradzimy, sztuczna regulacja cen nie pomoże bo i tak nikt od nas towaru nie kupi, jak gdzieś znajdzie go taniej ...

Opublikowano (edytowane)

Trzeba wiedzieć że wszyscy co uprawiają, nie sprzedadzą na rynek bo cena też się zawali .

Dlatego trzeba robić dobry jakościowo produkt który sprzedasz. Te czasy, że byle jakie owoce ludzie kupią już się skończyły ...

Proste rzeczy, choćby nie ukrywanie gorszego towaru na dnie łubianki sprawiają że klient wraca ... A jak raz, drugi tak zrobisz to za trzecim razem będziesz jadł sam te owoce ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v