Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz to natychmiast gdzieś zgłosić 🤔

1 minutę temu, jahooo napisał:

może chodzi o to, aby kraj utrzymywać w stanie permanentnego chaosu i paraliżu, może tego wymagają sponsorzy Tuska ?

Opublikowano

no i na to wychodzi ze tak jest , pewnie ma to pomoc zeby bruksela nabrala wiekszych kompetencji

no bo zastanowcie sie , czy inteligentny czlowiek na poziomie , niezaleznie czy z lewa czy prawa, ktoremu lezy na sercu dobro kraju , przejmujac wladze ( zalozmy ze jest burdel po pisie o ktorym tak piszecie  , chociaz ja uwazam ze teraz rudy w miesiac narobil wiecej niz oni )  robi wszystko zeby jeszcze ten kraj oslabic?    wojna za miedza , trudne glosowania w brukseli  o uchodzcach, kryzys w rolnictwie a tu jeden wyrok wazdny drugi nie ....   inteligentny czlowiek wzial by sie za spelnianie obietnic wyborczych, powiedzial sluchajcie, mamy burdel ale poradzimy sobie z tym i zaczal dzialac ,  a nie wyzywac od psychicznych kaczynskiego i co gorsza dude

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, masa24 napisał:

inteligentny czlowiek wzial by sie za spelnianie obietnic wyborczych, powiedzial sluchajcie, mamy burdel ale poradzimy sobie z tym i zaczal dzialac ,  a nie wyzywac od psychicznych kaczynskiego i co gorsza dude

A widzisz i właśnie działa. Dzisiaj np, wrócił raport komisji Millera na strony internetowe. PiS wywalił go do kosza, przez co jedynym oficjalnym dla świata dokumentem był przez ostatnie lata raport Anodiny. Maciarewicza sprowadzili do parteru i powoli rozwiąże się jeden z problemów.

A teraz powinni mu się dobrać do d*py za rozpiżdżenie tego drugiego samolotu , który z Mińska Mazowieckiego już nigdzie nie poleci, bo mu rozjebali płatowiec.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

nie znam tego raportu,  a obejrzales chociaz z ciekawosci reset ,  jak tusk morde wydzieral w jakim trybie ma byc badana ta katastrofa ??  to jest zastanawiajace .....

nie mowie ze byl zamach, ale tutaj znowu, odlozyc trzeba na bok sympatie polityczne i pomyslec...   czy teraz , jak widzimy jak dziala panstwo rosyjskie, taki zamach byl prawdopodobny czy nie ???  czemu zostal wykryty trotyl a co ciekawszse czemu byla tak wysmiewana teoria o zamachu ?? ( te slynne slychac strzaly itp .... )

Opublikowano
10 minut temu, masa24 napisał:

nie znam tego raportu,  a obejrzales chociaz z ciekawosci reset ,  jak tusk morde wydzieral w jakim trybie ma byc badana ta katastrofa ??  to jest zastanawiajace .....

nie mowie ze byl zamach, ale tutaj znowu, odlozyc trzeba na bok sympatie polityczne i pomyslec...   czy teraz , jak widzimy jak dziala panstwo rosyjskie, taki zamach byl prawdopodobny czy nie ???  czemu zostal wykryty trotyl a co ciekawszse czemu byla tak wysmiewana teoria o zamachu ?? ( te slynne slychac strzaly itp .... )

Z jaką prędkością autem jedziesz jak jest mgła?

Opublikowano
7 minut temu, masa24 napisał:

czy teraz , jak widzimy jak dziala panstwo rosyjskie, taki zamach byl prawdopodobny czy nie ???

Wszystko może być prawdopodobne. Ale za długo siedziałem w MONie żeby nie szukać przyczyn bliżej nas samych. Ta katastrofa była pokłosiem katastrofy Casy w Mirosławcu. I w tej katastrofie zginął Pan, który miał wdrażać program naprawczy w lotnictwie, aby drugi raz się to nie powtórzyło. Jak to zrobił, ano lepiej nie pytaj, 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

tam wyżej ktoś wspomniał żeby rządzić państwem można tylko zgodnie z zastanym prawem... czy tam przepisami

a co jeśli te przepisy są złe? no tak; można je zmienić, tylko czy w obecnym układzie politycznym w Polsce można zmienić złe przepisy trybem przepisowym? dodać należy że i te przepisy i ten tryb wprowadzali ci sami ludzie
to trochę tak - możesz naprawić ten traktor ale nic ci w nim wymienić na nowe nie wolno a jeśli spróbujesz to naruszysz prawa autorskie poprzedniego mechanika nie ważne czy dobrze poskładał czy spartolił.

co do "przepisowości" pisowskiej władzy to nawet własnych przepisów nie przestrzegali
https://wiadomosci.onet.pl/kraj/major-sop-jezdzil-samochodem-bez-prawa-jazdy/396xvnl

i znów kryminalista Kamiński jest w tle
"Major Radosław Sz. był zaufanym człowiekiem komendanta Służby Ochrony Państwa gen. Radosława Jaworskiego, który powołany został na to stanowisko kilka miesięcy wcześniej przez ówczesnego szefa MSWiA Mariusza Kamińskiego"

zatem czy ja wierzę w dobre intencje Tuska czy nie wierzę to jeśli nie dowali kary temu trepowi za brak prawa jazdy i nie zleci ustalenia "łańcuszka ludzi dobrej woli" których decyzje dożywotnio ustawiły sqrwiela będzie ofermą ze zbyt dobrymi intencjami. I g.. mnie obchodzi czy zrobi to zgodnie z przepisami czy nie bo tu żadne przepisy niepotrzebne a zwykłe poczucie sprawiedliwości

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Kiedyś sędzia na rozprawie upomniał oskarżonego, który się notorycznie zwracał do sądu "wysoka sprawiedliwosci"

Proszę pana, tu nie ma żadnej sprawiedliwości, tu jest sąd!

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, andrzej78 napisał:

Zauważ, że miało być lepiej ,a tej normalności nie widać,coraz większa rozpierduwa. W takiej sytuacji każdy może powiedzieć, że Polacy to rządzić nie umieją i trzeba im tą władze ustanowić w Brukseli - a może o to chodzi ?

Tylko jak coś zmienić zgodnie z prawem, jak nic nie można zrobić bez podpisu PAD, a ten nie podpisze niczego co by porządkowało bałagan którego narobił razem z PiSowskim rządem ... KRRiT nikomu nie przeszkadzała do 2015, kiedy to PiS narobił bałaganu jakąś RMN...

Narobiono bałaganu a klucz do szafki z szczotkami na PAD, tak wygląda sytuacja...

Nie podoba mi się jak Tusk przejął TVP, ale jeszcze bardziej nie podobała mi się tępa propaganda w publicznej telewizji...

Przestępcy idą do więzienia, a Jarek krzyczy o jakiś więźniach politycznych i bezprawiu, serio ??

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Dlatego cierpliwość jest cnotą - idą wybory, ktoś tego prezydenta zastąpi. Jak do tego czasu Tusk narobi bagna - może to nie być kandydat "z ich opcji" - i co wtedy, dalsza część wojny ??

Opublikowano

Wiesz teraz na dogadanie się z Duda są nikłe szansę....

Mogli pierw choć spróbować....

No ale tuski wybrał drogie wojenna...

5 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko jak coś zmienić zgodnie z prawem, jak nic nie można zrobić bez podpisu PAD, a ten nie podpisze niczego co by porządkowało bałagan którego narobił razem z PiSowskim rządem ... KRRiT nikomu nie przeszkadzała do 2015, kiedy to PiS narobił bałaganu jakąś RMN...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, masa24 napisał:

a teraz propagandy pro po  nie ma tak ??

Coś jest na pewno, tego się nie da uniknąć, ale w porównaniu z PiSowskim szambem propagandowym jest znacząca różnica ... Kurski widza TVP traktował jak jakiegoś totalnego bezmózgowca ... Goebbels XXIw i jego gwiazda Danka-Koreanka ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, PRZMAS19821982 napisał:

Wiesz teraz na dogadanie się z Duda są nikłe szansę....

Mogli pierw choć spróbować....

No ale tuski wybrał drogie wojenna...

Gdyby PAD powołał Tuska na Premiera od razu po wyborach, to mógłby oczekiwać czegoś. Ale ponieważ powołał Morawieckiego, to pokazał że nie interesuje go logika większości parlamentarnej. A że w końcu ( z obrzydzeniem) powołał Tuska na Premiera to tez dał wyraz swojego podejścia.

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

tam wyżej napisałem coś co można nazwać pochwałą bolszewizmu i uprzedzając czyjś blamaż zanim mi wypomni to ... no nie chce mi się szukać ale przypomnijcie sobie czy nie za to samo pisowców tak nazywano jak racjonalizowali sprzeczne z przepisami swoje poczynania po wygranych wyborach jakoby sam fakt iż są większością parlamentarną zwalnia to ich z liczenia się z jakimiś przepisami bo jak mają wobec tego rządzić?

nie chce mi się też i Konstytucji czytać w tej chwili bo pono coś tam jest o KRRiT a nic o RMN
jeśli się mylę to poprawcie ale naprawdę nie chce mi się tych bzdetów czytać tylko na użytek jednego posta

że "bzdetów"? no skoro politycy mają skrajnie odmienne zdanie z interpretacją tam zapisów i trudno jednoznacznie rozsądzić kto ma rację to jak inaczej to nazwać?

Opublikowano
2 minuty temu, mirro napisał:

Gdyby PAD powołał Tuska na Premiera od razu po wyborach, to mógłby oczekiwać czegoś. Ale ponieważ powołał Morawieckiego, to pokazał że nie interesuje go logika większości parlamentarnej. A że w końcu ( z obrzydzeniem) powołał Tuska na Premiera to tez dał wyraz swojego podejścia.

Wszyscy pobłądzili w tym wszystkim,

Opublikowano
1 godzinę temu, masa24 napisał:

( zalozmy ze jest burdel po pisie o ktorym tak piszecie  , chociaz ja uwazam ze teraz rudy w miesiac narobil wiecej niz oni ) 

Są dwie możliwości: albo jesteś ślepy albo żartujesz. Kiedy duduś złamał prawo i "uniewinnił" tych dwóch patafianów i to przeszło, potem zaprzysiągł dublerów w tk i też przeszło, pis poszedł na całość i rozpirzył cały wymiar sprawiedliwości. W drugiej kadencji zaczęli na potęgę wyprowadzać kasę. Trzecia kadencja miała zapewnić bezkarność. I nastąpiło twarde lądowanie i teraz jest jeden wielki wrzask. To co pis odpierdalał, to wcześniej nikt nawet nie pomyślał, że tak można. I za to wszystko powinien zostać uznany  za organizację przestępczą ( aby posadzić kurdupla), zdelegalizowany, majątek pisowskiej wierchuszki przejęty do trzeciego pokolenia w każdą stronę, aby nikomu nigdy nie przyszło do łba, aby coć podobnego wyczyniać.

• Like 2
  • Thanks 1
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Rozmowy o polityce oczami rolników w 2026 roku, kontynuacja tematu z 2025 roku

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v