Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, nie napisał:

nie widzisz hipokryzji tych co darli ryja, że tvp dostaje miliardy od pisu a teraz sami te miliardy dają tvp? darli ryja ile to zarabiają w tvp a teraz sami nie chcą ujawnić zarobków w tvp?

Skor orbią to samo co PIS to rozumiem ze samo działanie pochwalasz a tylko otoczka ci przeszkadza? 

Potwierdza sie to co Korwin mówił już kilkadziesiąt lat temu - telewizję zlikwidować albo sprywatyzować i po kłopocie.

Opublikowano (edytowane)

jak mowa o generałach to juz wiecie gdzie zginął generał Marczak ? nam wciskają kit o nagłej śmierci a to w sztabie na ukrainie rejonie Chasowa - takie mamy media , pary z ust nie puszczą bo najemników zabraknie na wojenke skoro generałowie giną .

Edytowane przez marks50
Opublikowano

Szymon Midera to kandydat na nowego prezesa PKO BP, największego banku w Polsce. Przez ostatnie lata był prezesem firmy e-commerce Shumee. Jej kapitał własny na koniec 2022 to 295 tys. zł a zatrudnienie wynosi 9 osób. Od 8 lat nie pracuje w bankowości.

Midera to były szef zespołu ekspertów prezydent Łodzi z PO. Niezwykłym zbiegiem okoliczności Pan Szymon jest mężem Pani Anny Midery, prezes lotniska w Łodzi, w które miasto od 2010 utopiło pół miliarda złotych.

kolejny bezpartyjny fachowiec co wygrał konkurs

Image

z cyklu wałki w samorządach

"Samorząd województwa lubuskiego rozpisał przetargi na promocję województwa lubuskiego poprzez realizację... wakacyjnych lotów do Tunezji Egiptu i Albanii

Na realizację 80 turnusów w lecie 2024 przewidziano 9 MILIONÓW ZŁOTYCH = 589 zł na 1 miejsce w✈️

Na czym konkretnie ma polegać np. promocja lubuskiego w Tunezji, wyceniona na 2,5 mln PLN?

🤡link na stronie internetowej
🤡newsletter
🤡6 wpisów na Facebooku
🤡wystawka w lokalu biura podróży
🤡zorganizowanie konkursu z nagrodą dla 2 osób

Nie ulega wątpliwości, że w całej tej hucpie nie chodzi o promocję regionu, tylko o PROMOCJĘ WŁADZ REGIONU w obliczu nadchodzących wyborów samorządowych, wszystko to za marne 9 mln zł z pieniędzy podatników" . MW 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marks50 napisał:

jak mowa o generałach to juz wiecie gdzie zginął generał Marczak ? nam wciskają kit o nagłej śmierci a to w sztabie na ukrainie rejonie Chasowa - takie mamy media , pary z ust nie puszczą bo najemników zabraknie na wojenke skoro generałowie giną .

Przestań swoje teorie spiskowe powielać . Powiedz lepiej jak tam Wieslaw gryn. Zadowolony z niego jesteś ? Granica już wyciszona zgodnie z jego wskazówkami ?

Opublikowano (edytowane)

co ma być niezadowolony, znowu kasę dostanie

Grafika z informacją o dopłatach do sprzedanego zboża i funduszach na budowę silosów

najpierw są dopłaty do produkcji zbóż, zwierząt a później są dopłaty do wyprodukowanych nadwyżek z którymi nie ma co zrobić - tutaj należy się nobel z ekonomii

300zł do tony to przy plonie 8ton masz 2,4 tysiąca do hektara, jak ktoś ma słabszą ziemię lub dopadła go susza to dostanie mniej - słuszna polityka

dopłata jest do tony a nie do hektara, bo ci co mają mało ha to przeważnie sprzedają w żniwa, więc teraz nic nie dostaną, a ci bogatsi co mają dużo ha mają przeważnie magazyny i sprzedają później więc te dopłaty są dla nich

2400 do hektara to przy 100ha dostaniesz 240 000tysięcy - tak to można żyć

ci co sprowadzili pszenicę z ukrainy teraz mogą ją sprzedać i jeszcze dopłatę dostaną

kolejne miliardy wyrzucone w błoto a w żniwa pszenica będzie po 400zł

rozdawanie milionów milionerom - po to są te wszystkie dopłaty unijne i krajowe

Edytowane przez nie
Opublikowano (edytowane)

@nie co ci tak przeszkadzają te dopłaty, za PiSu to było wspaniale rozwiązanie, a za PO już źle ?? xD

Kolejny "wspaniały" pomysł komisarza Wojciechowskiego, będziemy produkować po 5% więcej niż koszty produkcji, bo kto zapłaci za np kapustę 5zl jak Bruksela powie że 2zl jest w porządku i rolnik zarabia jak dostanie 2.2zl ... https://www.tygodnik-rolniczy.pl/wiadomosci-rolnicze/rolnictwo-w-ue/bruksela-zaskakuje-chce-gwarantowanych-ceny-skupu-dla-rolnikow-jak-beda-wyliczane-2506591

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

dysydent napisał:

antek? - tak, bandyckimi metodami chciał jeszcze większych od siebie pokomuszych bandytów

Jak się tak przyjrzeć to też jeste taki bandyta, większość tu jest - przerąbane Panie...

dysydent napisał:

i już w odpowiedzi do tekstu a no właśnie dlaczego ta Zjednoczona (niby)Prawica nie potrafiła ugruntować swojej władzy na mocniejszych fundamentach niż tylko fantazja wyborcy? Skoro siebie nie zdołali obronić to jak mogą obronić nas? i to jeszcze przed wrogami zewnętrznymi których więcej nam zostawili niż zastali? wiem - takie trochę odwracanie kota ogonem ale do już zastanych negatywów dołożyli jeszcze swoje nie eliminując nic z zastanego. a na koniec zaczęli totalitarne metody w mediach wprowadzać, totalitarne zarządzanie gospodarką i - co gorsza - te złe "wynalazki " to potrafili trwałe sklecić bo teraz popaprańcy mają gotowca i nie widać aby zamierzali go poprawić co skwapliwie sami zeń z niego korzystają.

To nie jest kwestia polityki samej a społeczna. Polityk jest zmiennokształtnym i do tego się oblepia. Tylko czy to jeszcze polityk? U nas bez wyjątku jakby komuś co przyszło do głowy roszady na wyimaginowanym podium tworzyć, same pierwsze miejsca. Ale spoko. @Galan mówi, że będzie wojna to się zresetuje.

mirro napisał:

A jeśli to nie jest początek afery a właśnie jej koniec?

Kufa ja niewiem i wiedzieć nie mogę a jeśli Ty wiesz choć trochę to znaczy, że dobrze się stało.

• Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, marks50 napisał:

jak mowa o generałach to juz wiecie gdzie zginął generał Marczak ?

Yyyyyy to zginął, zmarł czy poległ? Weźta się zdecydujta.

Opublikowano

wszyscy zdrowi pychicznie i zrownowazenie emocjonalnie-czyli wyklucza to wyborcow pis-u . oni nadal wierza w obietnice tuska..

21 minut temu, mirro napisał:

chyba nie zyje ?? czy sie myle ??? z wojskowymi to nigdy nic nie wiadomo..

Opublikowano
mirro napisał:

10 godzin temu, marks50 napisał:

jak mowa o generałach to juz wiecie gdzie zginął generał Marczak ?

W czasie wolnym... Jak był jaki ankohul i koledzy z pracy na "jajeczku" to mógł polec. To na ukrainie niema już generałów że naszych wysyłają zamiast jakiego porucznika abo kapitana na łącznika?

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Jak się tak przyjrzeć to też jeste taki bandyta, większość tu jest - przerąbane Panie...

che che
pomarzyć se można zawsze, większość to jest tylko żywiciele hodowlane takowych, nnnoo niektórym na "agronomów" czasem "kapo" nazywanych się udaje załapać i to rzeczywiście jest przerąbane

a wojny resetują tylko u przegranych (już mi się nie chciało cytować)

Opublikowano
dysydent napisał:

a wojny resetują tylko u przegranych (już mi się nie chciało cytować)

Dobrze, wszystko pasuje - toć to wizja Galana...

Bogdan_ja napisał:

Dzis jastrzębia upolują 🤣

Jastrzębia to by mieli trudno - ale to jaszczomb...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v