Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Ja o tym wiem ale ludzie tu i ogólnie chyba myślą inaczej. Albo nie wiedzą o co walczą i co tak naprawdę głosi konfa. 

Ludzie w większości są głupi więc to całkiem możliwe

• Like 1
Opublikowano
54 minuty temu, thor1984 napisał:

Nic tak nie wk***ia człowieka jak podpinanie się polityków na te chwilę z pisu pod protest i udawanie wielkich naszych przyjaciol aż normalnie żygać się chce a co gorsza widać, że części rolników to się podoba jakby zapomnieli przez kogo protestują

W Białym Stoku podziękowali im wszystkim rolnicy. 

Opublikowano
Przed chwilą, GRZES1545 napisał:

W Białym Stoku podziękowali im wszystkim rolnicy. 

i prawidłowo, prawda jest taka, że nie mamy od wielu lat przedstawiciela naszej grupy zawodowej w sejmie a wszystkie oddolne inicjatywy jak choćby obecne strajki przejmowane są przez aparatczyków tej czy poprzedniej władzy. 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, thor1984 napisał:

i prawidłowo, prawda jest taka, że nie mamy od wielu lat przedstawiciela naszej grupy zawodowej w sejmie a wszystkie oddolne inicjatywy jak choćby obecne strajki przejmowane są przez aparatczyków tej czy poprzedniej władzy. 

Ponoć mamy, Michałek tak miał nas reprezentować.🤦‍♂️

Opublikowano
38 minut temu, hubertuss napisał:

Oczywiście, że nie pierwszy bo zadymiarzy podsyła pis. Solidarność przybudówka pis siedziała przez 8 lat cicho a teraz burd się zachciało. 

Jest w sieci krótki filmik ,nie jedyny ,w tym przypadku policja atakuje rolnika z flagą ( gdzie są rolnicy a gdzie białe czapki).

Screenshot_20240306-191043~2.png

• Like 1
Opublikowano

13 minut temu, jaco512 napisał:

Powiedz jaki ma program dla rolników twoja cudowna platforma psl i pajacyk z tvnu

Nigdy nie mieli nic do powiedzenia i nie mają,

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, andrzej78 napisał:

Jest w sieci krótki filmik ,nie jedyny ,w tym przypadku policja atakuje rolnika z flagą ( gdzie są rolnicy a gdzie białe czapki).

Screenshot_20240306-191043~2.png

ot magia ekranu..... Ciekawe co było trzy , dwie czy minutę wcześniej

Opublikowano

1 .  kto z was byl w warszawie dzis lub tydzien temu ? 

2 .  Przykro mi to mowic ale wiekszosc tu piszacych to chyba rolnicy tylko w marzeniach lub hobbysci  skoro mowicie ze burdy sa dlatego ze solidarnosc sie za to wziela. Burdy sa bo normalni rolnicy maja dosc.  Sa zbywani przez siekierskiego , sa zbywani przez tuska.  Tusk zaprosil na rozmowy i chcial wiedziec w czym jest problem ,  chyba problem byl poruszany od dawna siekierskiemu, kolodziejczakowi, a rudy zaprosil zwiazki zeby powiedzialy mu jeszcze raz w czym jest problem :)  niezla ma komunikacje, a tak naprawde gra na czas i z rolnikow robi debili

3. strajk w warszawie tydzien temu to byla jedna wielka ustawka i normalny rolnik to czuje ze byl robiony w konia. Ludzie przyjechali na strajk a tam liderami byl izdebski i szczepan wojcik .....    jeden okradal rolnikow i ma zarzuty, drugi szemrany typ ....    Potem rozmowy u premiera i pierwszi na liscie izdebski, wojcik , gryn , serafin i jakies inne zwiazkowe oszolomy ......    koniec rozmow u premiera w tvn  juz izdebski siedzi razem z wiceministrem krajewskim ... to jakie to dzialania jak zwykle osmieszenie tego strajku ?????   gryn do siekierskiego krzyczy ze chce konkretow, wychodzi od tuska , nic sie nie dowiedzial i mowi ze jest pelen nadziei?? zreszta jak wszyscy. Nie dostali zadnych postulatow a kazdy wychodzi i chwali jakie merytoryczne spotkanie ,  daje nadzieje itp i inne glupoty.  myslacy rolnik wie ze jest robiony w konia

dzis gryn w top agrar mowi ze na protest nie jedzie bo to protest polityczny i wie ze calego zielonego ladu sie nie da wyrzucic ale chociaz mozna by uproscic wniosek o doplaty ( gdzie juz prostszy chyba nie moze byc )  oraz zeby ekoschematy byly dobrowolne ( jjuz sa dobrowolne)  wiec z kogo on glupka robi ????

W ludziach jest zlosc ze kazdy ich olewa, ze musza sprzedawac pszenzyto po 500 zl czy pszenice po 600  i pieniedzy zaczyna brakowac ....  zamieszki to zaczna sie w zniwa lub tuz po  i kto zyje z rolnictwa to przyzna mi racje ...  no a jak ktos nie ma zielonego pojecia o tej branzy to bedzie mowil ze to kibice duda i prowokatorzy a biedna policja musiala cos zrobic

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, Ulman napisał:

ot magia ekranu..... Ciekawe co było trzy , dwie czy minutę wcześniej

Jest filmik na F ,akurat 3 policjantów wybiegło z szeregu ,dopadło do rolnika z flagą,wciągnęli go na tyły policji i pobili.

Opublikowano
24 minuty temu, hubertuss napisał:

Oczywiście, że jest. Ale tu wielu myśli, że jak będą popierać konfę to oni będą walczyli o nowe dopłaty dla nich ceny gwarantowane i wszystko inne. Przeciętny rolnik nie wie co to wolny rynek.

Większych bzdur tu chyba nikt nie wymyślił. 🙆‍♂️ naprawdę mało wiesz o rolnikach i tym o co jest walka dziś na ulicach całej Europy.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
45 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tylko nasuwa mi się jedno pytanie, po co przed zbliżającymi się wyborami Tusk miałby walczyć na ulicach z rolnikami ?

Bo nie ma nic do zaoferowania, co mogłoby w jaki kolwiek sposób rozwiązać problemy w rolnictwie, a zbliżające się wybory w cieniu rolniczych protestów to obrazek nie bardzo pasujący do uśmiechniętej Polski Tuska.

Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Większych bzdur tu chyba nikt nie wymyślił. 🙆‍♂️ naprawdę mało wiesz o rolnikach i tym o co jest walka dziś na ulicach całej Europy.

Ja proponuję hubertuskowi i Tomaszkowi żeby udali się na taki protest i swoje teorie wciskali ludziom na proteście, bo widzę że bardzo tych dwóch d*py swędzą.

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Desperado napisał:

Tomaszkowi żeby udali się na taki protest i swoje teorie wciskali ludziom na proteście

Wiesz co mnie swędzi, że taka PiSolidarność wtrąca się w protest rolników, działając na jego niekorzyść ... Z walki o postulaty rolników robią protest polityczny, a nie o to chodzi rolnikom którym szkodzi Zielony Ład i import z UA a nie PiS czy PO ...

I wielu którzy biorą udział w strajkach ma podobne zdanie, że PiSolidarność niepotrzebnie się wtrąca w nie swoją sprawę ...

Myślałem jechać już tydzień temu, ale jak ta banda od Dudy zaczęła się przymilać to wiedziałem że nie ma to sensu i z strajku zrobi się protest polityczny ... Te dziady z związków potrafią zniszczyć wszystko, od FSO, Ursusa czy FMŻ aż do strajków w 2024 ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano
32 minuty temu, jaco512 napisał:

Powiedz jaki ma program dla rolników twoja cudowna platforma psl i pajacyk z tvnu

Choćby nie miała żadnego to i tak lepiej jak program pis zniszczyć rolnictwo i powiedzieć rolnikowi, ze to dal jego dobra. Nawiasem mówiąc konfa tez nie ma programu dla rolników a na pewno takiego który przewiduje walkę o dotacje ceny gwarantowane itd.

31 minut temu, 12Pafnucy napisał:

Hubertus ty widzisz jak wszystkie twoje teorie , zapowiedzi walą się i obracaja w pył?

Za chwilę wiatr ten kurz i smród rozwieje....

Nawet grama racji nie miałeś 😆

A jakieś konkrety co się wali w pył? Mówiłem od początku, ze zielony ła dnie zniknie będzie zmieniony i to potwierdza rzecznik komisji EU. Coś konkretnie masz do napisania czy tylko będziesz swoje trolowe smrody rozsiewał?

5 minut temu, GRZES1545 napisał:

O rolnikach mało wiem ale o programie konfy i jej politykach dużo wiem. I już ci mówię będą zawiedzeni jak by co. Bo wielu liczy na co innego a konfa oferuje co innego.

3 minuty temu, Desperado napisał:

Ja proponuję hubertuskowi i Tomaszkowi żeby udali się na taki protest i swoje teorie wciskali ludziom na proteście, bo widzę że bardzo tych dwóch d*py swędzą.

Kurczę dobrze że tylko d*py bo już myślałem, ze mordobicie bezie.😄

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v