Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

"Wojsko apeluje też o niepublikowanie informacji i zdjęć przedstawiających ruchy wojsk i ich lokalizację, a także daty i godziny przejazdów poszczególnych kolumn czy informacji dotyczących startów i lądowań statków powietrznych. "Bądźmy świadomi zagrożeń! Każde nieprzemyślane działanie w sieci, publikowanie zdjęć przedstawiających ważne wojskowe obiekty, instalacje, urządzenia może mieć negatywne konsekwencje dla systemu bezpieczeństwa i obronności" - zaapelował Sztab Generalny."

https://www.salon24.pl/newsroom/1359491,sztab-wydal-komunikat-o-ruchach-wojsk-na-terenie-polski-zacznie-sie-w-poniedzialek

https://www.salon24.pl/u/tajikase/1359288,jak-tusk-zniszczy-polske

Opublikowano
jahooo napisał:

5 godzin temu, DTaras napisał:

Noo nie. W Rosji poziom życia mieszkańców to mniej niż trzecia część poziomu życia w łesternie i tam spadek o połowę da inny efekt...

Rosja ma tez inne koszty życia niż USA

Kosztów życia przy poziomie nie możesz porównywać bo zaraz zaczniesz przeliczać dolary na ruble.

Opublikowano

przemus dalej placze po kurwizji...znam paru takich co musialem i wydarzenia24 czy polsatnews ustawiac.

ile masz tych macior i jak ci sie to oplaci ?? prosieta po ile teraz sprzedajesz ?? maciory moga byc na kontrakcie czy dolina dobra prosieta z danii sprowadza ??

11 godzin temu, v11 napisał:

konkurencja taka że jak cię zacznie napierdalać w piątek wieczorem to zdychasz do poniedziałku - miałem tak i jedyny dyżur 80 km od domu tam prawdziwa mordownia dr mengele (wiertarka jeszcze na takie sznurki naped) ale wywiercił i pomogło wspomnienie do końca życia nie trzeba skakać na bungy wystarczy przypomnieć tę wizytę 

ile ludzi zmarlo temu ze zachorowali w piatek wieczorem..

pamietam taki sprzet ale to lata 80 byly

10 godzin temu, andrzej78 napisał:

O migracji z terenów obecnej Azji ,to słyszałem ,ale o wcześniejszej migracji z Afryki to nie słyszałem. Zapewne wielu ma taką wiedzę i dlatego tak przyjaźnie są nastawieni wobec " krwi z krwi swoich przodków". 

a skad ci ludzie sie wzieli w azji ?? 

pewnie nawet nie wiesz ze mieszkancy afryki polnocnej pochodz z terenow dzisiejszej polski 🤣.

opuscili  naszee ziemie nawet pozniej niz zydzi starozytny izrael -oni wrocili wiec i arabi wroca 🤣

10 godzin temu, v11 napisał:

i soja z Brazylii weź wyluzuj aTyle ze tu jadą próbki do laboratorium i traktują to poważnie a nie dziecinada 

w czechach jeszcze moga siac mon-810 ?? skad mozna wziac nasiona gmo ??  przemyt sie oplaci ??

10 godzin temu, v11 napisał:

och nowa technologia dostosowana do klimatu? chyba tego afrykańskiego w linii prostej (już wyprzedzam zarzut tak linia prosta po adolfie )

Bo łobajtek źle liczył teraz maja lepsze liczydła 

akurat w przypadku kukurydzy uprawa bezorkowa sie nie oplaci..

ty  pijesz czy bierzesz cos po nocach ???  

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

przemus dalej placze po kurwizji...znam paru takich co musialem i wydarzenia24 czy polsatnews ustawiac.

ile masz tych macior i jak ci sie to oplaci ?? prosieta po ile teraz sprzedajesz ?? maciory moga byc na kontrakcie czy dolina dobra prosieta z danii sprowadza ??

🤣

Nie buja się ją po nikim nie płaczę a napewno nie za TVP...

30 loch cykl zamknięty....

Się dba to się ma....

Opublikowano
16 minut temu, jacus napisał:

a skad ci ludzie sie wzieli w azji ?? 

pewnie nawet nie wiesz ze mieszkancy afryki polnocnej pochodz z terenow dzisiejszej polski 🤣.

opuscili  naszee ziemie nawet pozniej niz zydzi starozytny izrael -oni wrocili wiec i arabi wroca 🤣

A skąd się wzięli ludzie w Afryce i dlaczego sądzisz ,że wszyscy pochodzą z Afryki , skoro rasa czarnoskóra zdecydowanie różni się od rasy białej ? Ponadto w wyniku badań DNA stwierdzono że prawdopodobnie mieszkańcy naszego rejonu Europy przywędrowali z Azji , o Afryce nie ma mowy. Jeżeli mowa o migracji ludów słowiańskich z terytorium Europy , to był to dosłownie epizod nie mający znaczenia dla populacji ludności w północnej Afryce  , bo zostali unicestwieni i obecnie nie można znaleźć żadnych materiałów do badań porównawczych.

Opublikowano
10 godzin temu, Takeda napisał:

W tym tygodniu już 6,34, w zeszłym tankowałem jeszcze po 6.19, a 3 tygodnie temu było po 6.09 i to w firmie która zaopatruje się u tego państwowego monopolisty. Także woźnica się zmienił, ale kierunek ten sam, jedyna różnica, że bat dostał nowe ozdoby.

To nie zależy od woźnicy bo ja drożej wcześniej płaciłem

Opublikowano

a wy nie na strajku ??🤣🤣

30 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Nie buja się ją po nikim nie płaczę a napewno nie za TVP...

30 loch cykl zamknięty....

Się dba to się ma....

a z czego zyjesz.. wiem jakie sa ceny zywca...koszty paszy, weterynarza.

z paru zlotych strzalow wystarczy na lata kryzysu ??

swin teraz mniej niz za okupacji..

18 minut temu, andrzej78 napisał:

A skąd się wzięli ludzie w Afryce i dlaczego sądzisz ,że wszyscy pochodzą z Afryki , skoro rasa czarnoskóra zdecydowanie różni się od rasy białej ? Ponadto w wyniku badań DNA stwierdzono że prawdopodobnie mieszkańcy naszego rejonu Europy przywędrowali z Azji , o Afryce nie ma mowy. Jeżeli mowa o migracji ludów słowiańskich z terytorium Europy , to był to dosłownie epizod nie mający znaczenia dla populacji ludności w północnej Afryce  , bo zostali unicestwieni i obecnie nie można znaleźć żadnych materiałów do badań porównawczych.

a ziemia jest plaska ???? skad czerpiesz te brednie-daj jakis link.

jakich ludow slowianskich -wtedy nikt o nich nie mal pojecia.  slyszales o wedrowkach ludow ??

dopiero w czasach mieszka zaczeto eksportowac slowianskich niewolnikow do hiszpanii.. 

chyba wiesz jak po angielsku jest niewolnik-to nie przypadek.

kazdy chyba slyszal o biskupinie- to nie byl grod slowianski 🤣

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, jacus napisał:

.

a ziemia jest plaska ???? skad czerpiesz te brednie-daj jakis link.

jakich ludow slowianskich -wtedy nikt o nich nie mal pojecia.  slyszales o wedrowkach ludow ??

dopiero w czasach mieszka zaczeto eksportowac slowianskich niewolnikow do hiszpanii.. 

Może napisz o co Tobie chodzi bo mieszasz totalnie , uporządkuj myśli , bo piszesz chaotycznie , aż mi się na czerwono świeci twój  post. Ponadto masz jakiś dowód że plemiona nazywane ogólnikowo Słowiańskimi nie zamieszkiwały terenów Europy wschodniej na wiele wieków przed Mieszkiem ?

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano
12 minut temu, jacus napisał:

??🤣🤣

a z czego zyjesz.. wiem jakie sa ceny zywca...koszty paszy, weterynarza.

Z gospodarstwa żyje...uprawa roślin + tuczniki 

Czemu  zamkoless gospodarstwo?

Opublikowano (edytowane)

Czyli złodziej krzyczy łapac złodzieja . Sami głosowali za fitami55 a teraz zdziwieni ze je euro komuna wprowadza .Najgłupsi z najgłupszych . Najpierw wszyscy zgodnie poparli w kołchozie rozwiązania które teraz krytykują .Sen wariata . ale z jednym mogę się zgodzić by wymienić co do jednego zaiadającego w tym parlamencie .

Edytowane przez marks50
Opublikowano
17 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Do pandemii jakoś to szło , koszty były takie że rolników było stać na zakupy środków do pr. rolnej i inwestycje teraz wszystko jest mało opłacalne bo ktoś wywindował koszty a cena za płody nie adekwatna . Rolnicy płacą za kryzys klimatyczny który wymyślili zieloni i elity europejskie , bardzo wąskie wpływowe lobby które się uwłaszczy na głupocie ludzkiej .

Ktoś wywindował koszty? Ciekawe a kto w takiej Polsce rozdał około 200 mld kasy na tarcze które ludzie zamiast w firmy wpakowali w mieszkania samochodu i inne nie związane z tym wydatki? Nawet Kaczorek przyznał, że to byłą przesada. Soboń z pisu mówił, że każdy 1 % inflacji to 1,7 mld do budżetu.  jako wyborcy pisu powinniście być zadowoleni. To wasi zrobili.

17 godzin temu, galan99 napisał:

Transmisja odbyła się 3 lata temu #ProtestRolników #PiątkaDlaZwierząt 

Obecny rząd wprowadza zakaz hodowli futerek zaraz będzie zakaz krów i byków .

"Rząd nas oszukał, polskie rolnictwo kona!" Protest rolników i blokady dróg w całej Polsce .

Pytanie który rząd? Bo fit for 55 to zgoda Morawieckiego a zielony ład wprowadzał Wojciechowski.

17 godzin temu, Leszy napisał:

Skąd te info? Bo jakoś okoliczni mieszkańcy mają inne zdanie. Referendum nawet się tam odbyło. 

@nie w sprawie CPK posługuje się fejkami. Ogólnie cała spółka CPK działa na fejkach. IATA 3 razy zmieniało prognozę dotyczącą ruchu na rok 2028 z 40 mln do 24 a najlepsze, że na lotnisko od kilku już lat nie ma szans w 2028. Teraz dowiadujemy się o harmonogramie który zakładał finisz pac w 230 ale na zlecenie CPK wynajęta do opracowania harmonogramu firma zmieniał datę końcową na 2028. Okazuje się, że cargo tez od początku nie planowano a doklejono to nie jako do lotniska w trakcie.

17 godzin temu, nie napisał:

tak nędznie płacą, że 80% zgodziła się na zaproponowane odszkodowania, więc nie siej propagandy bo nikt ci nie wierzy :D 

To takie same dane jak 3 razy zmieniająca się nie realna prognoza ruchu na CPK od IATA czy może takie same nie realne jak harmonogram zmieniany na zlecenie CPK z 2030 jako końca prac na 2028?

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

świń jest tyle samo tylko innej rasy wcześniej rasa pis teraz rasa po ryje te same szturchają się przy korycie 

3 godziny temu, jacus napisał:

w czechach jeszcze moga siac mon-810 ?? skad mozna wziac nasiona gmo ??  przemyt sie oplaci ??

akurat w przypadku kukurydzy uprawa bezorkowa sie nie oplaci..

ty  pijesz czy bierzesz cos po nocach ???  

Masz zerowe pojęcie materiał siewny gmo można handlować nie można siać 

to czy się opłaci czy nie mogą się wypowiadać ci którzy to robią lub robili 

Jedyne co na mnie żle wpływa to twoje wpisy 

Opublikowano

a odkad tu piszesz spotkalo cie wiecej nieszczesc niz gdy nie pisales ??

to kup i czekaj na kontrole inspekcji nasiennej,zdziwia sie gdy zobacza worki w szopie.. mialem kiedys kontrole kukurydzy na gmo..

2 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

Z gospodarstwa żyje...uprawa roślin + tuczniki 

Czemu  zamkoless gospodarstwo?

z przyczyn zdrowotnych - endoproteza stawu biodrowego.. zyc mozna ,nawet i pracowac ale robic juz nie 🤣

2 godziny temu, andrzej78 napisał:

Może napisz o co Tobie chodzi bo mieszasz totalnie , uporządkuj myśli , bo piszesz chaotycznie , aż mi się na czerwono świeci twój  post. Ponadto masz jakiś dowód że plemiona nazywane ogólnikowo Słowiańskimi nie zamieszkiwały terenów Europy wschodniej na wiele wieków przed Mieszkiem ?

a o co tobie ?? oczywisice ze zamieszkiwali nawet parenascie wiekow wczesniej- genetyka dowodzi ze 1/3 mieszkancow polski to ludy autochtoniczne nie majace wiele wspolnego ze slowianami.

pieprzysz bzdury ktore nie maja zadnego potwierdzenia w badaniach historycznych. 

jest taka ksiazka z najnowszymi badaniami o historii slowian.

Cywilizacja Słowian Janicki Kamil

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, jacus napisał:

pieprzysz bzdury ktore nie maja zadnego potwierdzenia w badaniach historycznych. 

Cywilizacja Słowian Janicki Kamil

No proszę ,o wskazanie który fragment mojej wypowiedzi jest bzdurą - konkrety proszę ? Ponadto sam fakt ,że w tytule książki zawarto określenie " prawdziwa " nie przesądza o wiarygodności danej pozycji jako źródła historycznego i do pewnych treści należy podchodzić z dystansem.

Edytowane przez andrzej78
Opublikowano

wiceminister zielińska w rządzie po i 3d powiedziała dzisiaj, że zielona rewolucja nie tylko nas nie zuboży to jeszcze sprawi, że będziemy bogatsi :D 

skąd oni takich idiotów biorą? musi co by ze swojego elektoratu 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v