Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

cyt z neta
"Jarosław Kaczyński: Sejm nie istnieje. Roman Giertych: Jarku, to nie przychodź"

Mój Boże; to już nawet Giertych mądrzejszy od Kaczyńskiego?
jak ta zawiść po utracie władzy rozum odbiera

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)

Jarek tą swoją demencją starczą ciagnie PiS na dno, im szybciej odeślą go do oglądania rodeo i głaskania kota, tym lepiej dla PiSu ...

Podobno znowu rusza w swoje demenckie tourne po Polsce, ciekawe jakie będzie teraz gadał głupoty xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Tusk zapowiedział działania w sprawie importu produktów z Ukrainy. "Zrobimy to niezależnie od protestów rolników .

Chyba wszyscy albo prawie wszyscy w Polsce chcielibyśmy efektywnie wesprzeć Ukrainę w jej starciu z Rosją. Ale nie może się to odbywać kosztem dużych grup interesów, jak rolnicy, czy transportowcy .

W drugiej połowie marca odbędą się w Warszawie Polsko-Ukraińskie konsultacje międzyrządowe - zapowiedział w środę premier Donald Tusk.

Zanim coś ustalą to będzie lipiec po wyborach do Eurokołchozu , Rudy myśli pierw pośle do Brukseli a potem będzie negocjował z Ukrainą .

Opublikowano (edytowane)

Unijni decydenci mają w nosie protesty rolników. Umowa z Mercosur coraz bliżej .

Mają gdzieś protesty i przed końcem tej kadencji dopną swego .

Niedawno zakończyliśmy pięć negocjacji handlowych: umowy o wolnym handlu z Nową Zelandią, Chile i Kenią, naszą pierwszą w historii umowę o ułatwieniach w zakresie zrównoważonych inwestycji (SIFA) z Angolą oraz umowę z Japonią w sprawie przepływu danych. Negocjujemy kolejne umowy z Indiami, Indonezją, Australią, Mercosurem, Tajlandią i innymi. Rzeczywiście zakończenie negocjacji z Mercosurem jest w zasięgu ręki przed końcem tej kadencji.

Wiele dopną do końca tej kadencji .

Przedłużyli wolny handel z Ukrainy do 2025 roku .

UE: Von der Leyen inicjuje strategiczny dialog na temat przyszłości unijnego rolnictwa .

"Nadszedł czas, by wypracować nowy konsensus w sprawie żywności i rolnictwa wśród rolników, społeczności wiejskich i wszystkich innych podmiotów w łańcuchu rolno-spożywczym UE. Rolnicy i przemysł spożywczy w UE zapewniają naszym obywatelom zdrową żywność wysokiej jakości i wnoszą istotny wkład w naszą gospodarkę, zwłaszcza na obszarach wiejskich. Podejmują również ogromne wysiłki, aby przyczynić się do naszej zbiorowej transformacji ekologicznej i cyfrowej. Jednocześnie jednak stoją przed wieloma wyzwaniami, począwszy od zmiany klimatu, aż po inflację, a skończywszy na niestabilnych skutkach rynkowych. Dzięki temu dialogowi strategicznemu tworzymy forum, dzięki któremu przedstawimy jasną wizję przyszłości, z korzyścią dla wszystkich" - powiedziała przewodnicząca KE von der Leyen.

Tylko spaniała ekologia .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
17 godzin temu, masa24 napisał:

mnie poprostu zastanawia wasza zajadłosc i zachwyt nad tym tuskiem holownia.... przeciez to sie ciagnie od balcerowicza, co nasze prywatyzowac,, sprzedawac i zachwycac sie zachodem jak to fajnie ze europejskie firmy przejely.....   tusk juz rzadzil , klamstwa, podwyzki wieku emerytalnego, drogie paliwo  i chyba najgorzej oceniany czas w rolnictiwe za po psl .... a teraz traktujecie to jakby jakies szczescie was ogarnelo ze taki rzad jest

a jaki to jest rzad?? zlepek nie wiadomo czego. tusk,  przydupas holownia ktory jest taka sama partia utworzona w celu sciagniecia niezdecydowanych wyborcow jak kiedys palikot czy petru, psl czyli partia nijaka no i lewica ze swoimi pedalami...  europejskosc

zachowujecie sie tez tak jakby jakies przekrety to byla nowosc... a co wy sie dzis urodziliscie?  kazda wladza kradla, kombinowala i obsadzala swoimi ludzmi. teraz jest o tym glosniej bo rudy przyjal strategie powsadzania do wiezienia pisowcow i likwidacje opozycji...  jest konfa ale co  to za partia bez struktur ?? 

jakby byla kultura i europejskosc to by rzadzili jak ludzie a oni postawili panstwo na glowie przeciez... nic nie jest wazne , jeden wyrok uznaja drugi nie... my nie mamy powaznego panstwa na chwile obecna....  koalicja ktory mialaby na sercu dobro kraju robilaby to madrzej a nie wszystko postawic na glowie bo tamci tak robili ....

rudy ma jakis cel w tym, pokazal czyje interesy reprezentuje jak chcial przepchnac ustawe o wiatrakach, czy to bylo normalne? a no nie. po cichaczu wepchnac wiatraki  i obciazyc orlen kosztami energii co w konsekwencji doprowadzilo do spadku wartosci -  to jak takie dzialanie okreslicie?

zamiast przyklasnac  ze sa inwestycje ktore maja szanse powodzenia jak atom czy cpk to ciagle zle - to co proponujecie?  sprzedac wszsytko , pozbyc sie wojska i czekac na ratunek niemca???? 

a czemu rudy sobie nie da rady? a no takk jak mowilem, to jest gosc ktory ma sie  za niewiadomo kogo a innych za debili, stad klamstwa w zywe oczy, juz tak robil wczesniej,  robi nadal. tylko teraz sytuacja z ukraina mysle ze sparalizuje kraj bo obstawiam ogromny kryzys w rolnictwie,  oszczednosci sie koncza,  doplat do zboz nawozow nie bedzie bo troche to ratowalo sytuacje, koszty wysokie,ceny niskie, doplaty niskie, koszty kredytow wysokie .... po zniwach zobaczymy

To co się odwala to nie mieści się w głowie. Tfusk dostał zadanie postawić nasz kraj na głowie i rozpieprzyc wszystko co się da. A potem po wyborach do UE ucieknie do Brukseli na dobrą posadę. 

• Haha 1
Opublikowano

W pisowskie głowie na pewno se nie mieści to że wraca normalność i pisdzielce bedo walczyć w sądach o wolność 🤣

Szok ...pisdzielce myśleli że są ponad prawem a tu zonk ...archiwum w garażu nawet nie pomogło 🤣

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

W pisowskie głowie na pewno se nie mieści to że wraca normalność  🤣

😄😆😅😆😅😃😅😄😃🤪😆😆😄😄😄😄😆😆😆😆😆😆,Dopytam , gdzie ona jest...?

Opublikowano

no i to mnie zastanawia, czytam wasze wypowiedzi, niektorych znam z forum, niby wypowiadacie sie z sensem a tu takie glupoty jak bogdana wyzej.  jaka to jest normalnosc?  przeciez mogli przejac wladze i ta normalnosc zaprowadzac naprawde zgodnie z przepisami a nie wywracac wszystko ..... nikt im nie broni rzadzic, ale skoro byl burdel to czemu robic jeszcze wiekszy ?   przeciez obecnie nie mozemy byc traktowani powaznie ..... to chyba nie tak powinna wygladac normalnosc i rzadzenie ... niestety ale tutaj rudy ma prawdopodobnie cel... byc moze  chce przekonac czesc spoleczenstwa ze wspolna armia, sady , euro to jest jedyne wyjscie bo nie da sie inaczej doprowadzic do porzadku kraju ....  kwestia tego czy komus z tej koalicji sie wkoncu oczy otworza czy nie .....

• Like 4
  • Thanks 1
Opublikowano

mozna sie nie zgadzac w roznych kwestiach , tym bardziej politycznych.  ale czemu zwolennik tuska nie potrafi powiedziec : kurde no troche chyba przesadzaja .... tylko twardo chwali i mowi ze nie ma innego wyjscia?  no jak nie ma innego ?  przejac wladze, zmieniac ustawami, ewentualnie czekac na koniec kadencji w roznych sadach itp  tak powinna byc przywracana normalnosc....  a nie jeden wyrok wazny drugi nie wazny, taki szwedzki stol jak to bosak nazwal...

• Like 1
  • Thanks 3
Opublikowano
23 minuty temu, galan99 napisał:

Unijni decydenci mają w nosie protesty rolników. Umowa z Mercosur coraz bliżej .

Mają gdzieś protesty i przed końcem tej kadencji dopną swego .

Niedawno zakończyliśmy pięć negocjacji handlowych: umowy o wolnym handlu z Nową Zelandią, Chile i Kenią, naszą pierwszą w historii umowę o ułatwieniach w zakresie zrównoważonych inwestycji (SIFA) z Angolą oraz umowę z Japonią w sprawie przepływu danych. Negocjujemy kolejne umowy z Indiami, Indonezją, Australią, Mercosurem, Tajlandią i innymi. Rzeczywiście zakończenie negocjacji z Mercosurem jest w zasięgu ręki przed końcem tej kadencji.

Wiele dopną do końca tej kadencji .

Przedłużyli wolny handel z Ukrainy do 2025 roku .

UE: Von der Leyen inicjuje strategiczny dialog na temat przyszłości unijnego rolnictwa .

"Nadszedł czas, by wypracować nowy konsensus w sprawie żywności i rolnictwa wśród rolników, społeczności wiejskich i wszystkich innych podmiotów w łańcuchu rolno-spożywczym UE. Rolnicy i przemysł spożywczy w UE zapewniają naszym obywatelom zdrową żywność wysokiej jakości i wnoszą istotny wkład w naszą gospodarkę, zwłaszcza na obszarach wiejskich. Podejmują również ogromne wysiłki, aby przyczynić się do naszej zbiorowej transformacji ekologicznej i cyfrowej. Jednocześnie jednak stoją przed wieloma wyzwaniami, począwszy od zmiany klimatu, aż po inflację, a skończywszy na niestabilnych skutkach rynkowych. Dzięki temu dialogowi strategicznemu tworzymy forum, dzięki któremu przedstawimy jasną wizję przyszłości, z korzyścią dla wszystkich" - powiedziała przewodnicząca KE von der Leyen.

Tylko spaniała ekologia .

dobrze że już jestem dość  stary - już nie długo będą mnie wk***iać -załatwię ich w ten właśnie sposób 

Opublikowano
6 minut temu, hubertuss napisał:

Dla pisiorów normalność czyli tak jak powinno być to kraj postawiony na głowie.

Zauważ, że miało być lepiej ,a tej normalności nie widać,coraz większa rozpierduwa. W takiej sytuacji każdy może powiedzieć, że Polacy to rządzić nie umieją i trzeba im tą władze ustanowić w Brukseli - a może o to chodzi ?

• Like 2
Opublikowano
10 minut temu, masa24 napisał:

mozna sie nie zgadzac w roznych kwestiach , tym bardziej politycznych.  ale czemu zwolennik tuska nie potrafi powiedziec : kurde no troche chyba przesadzaja .... tylko twardo chwali i mowi ze nie ma innego wyjscia?  no jak nie ma innego ?  przejac wladze, zmieniac ustawami, ewentualnie czekac na koniec kadencji w roznych sadach itp  tak powinna byc przywracana normalnosc....  a nie jeden wyrok wazny drugi nie wazny, taki szwedzki stol jak to bosak nazwal...

Nie jestem zwolennikiem tuska, ale powiem ci jedno: jest zbyt miękki i cywilizowany w postępowaniu z pisowskim bydłem.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Napewno jest w tej rozpierusze jakiś cel....

Możliwe że tak jak piszesz,pewnie niedługo się wszystko wyjaśni.

4 minuty temu, andrzej78 napisał:

Zauważ, że miało być lepiej ,a tej normalności nie widać,coraz większa rozpierduwa. W takiej sytuacji każdy może powiedzieć, że Polacy to rządzić nie umieją i trzeba im tą władze ustanowić w Brukseli - a może o to chodzi ?

Opublikowano
3 minuty temu, jacek1296 napisał:

Nie jestem zwolennikiem tuska, ale powiem ci jedno: jest zbyt miękki i cywilizowany w postępowaniu z pisowskim bydłem.

tusk miekki ?  to sie przekonasz jeszcze :)

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, masa24 napisał:

przeciez mogli przejac wladze i ta normalnosc zaprowadzac naprawde zgodnie z przepisami a nie wywracac wszystko ..... nikt im nie broni rzadzic, ale skoro byl burdel to czemu robic jeszcze wiekszy ?   przeciez obecnie nie mozemy byc traktowani powaznie .....

Oczywiście i masz 120% racji. To samo mówiłem kiedy PiS dobrał się do władzy.

Edytowane przez mirro
Opublikowano

Za obrażanie islamu i innych Religi zgn...by w lochu .

Jak obrażają Religię Chrześcijaństwo , TO NIC SIĘ NIE DZIEJE .

Nie rozumiem i nawet nie chcę zrozumieć osób, które twierdzą, że kochają Matkę Bożą a wrzucają na WOŚP po czymś takim.

Może czas zastanowić się nad swoją wiarą....

Może być ilustracją

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
21 minut temu, masa24 napisał:

no i to mnie zastanawia, czytam wasze wypowiedzi, niektorych znam z forum, niby wypowiadacie sie z sensem a tu takie glupoty jak bogdana wyzej.  jaka to jest normalnosc?  przeciez mogli przejac wladze i ta normalnosc zaprowadzac naprawde zgodnie z przepisami a nie wywracac wszystko ..... nikt im nie broni rzadzic, ale skoro byl burdel to czemu robic jeszcze wiekszy ?   przeciez obecnie nie mozemy byc traktowani powaznie ..... to chyba nie tak powinna wygladac normalnosc i rzadzenie ... niestety ale tutaj rudy ma prawdopodobnie cel... byc moze  chce przekonac czesc spoleczenstwa ze wspolna armia, sady , euro to jest jedyne wyjscie bo nie da sie inaczej doprowadzic do porzadku kraju ....  kwestia tego czy komus z tej koalicji sie wkoncu oczy otworza czy nie .....

może chodzi o to, aby kraj utrzymywać w stanie permanentnego chaosu i paraliżu, może tego wymagają sponsorzy Tuska ?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v