Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co wy macie z tym wycofaniem za linię Wisły? Chcielibyście, by politycy rozważali jedynie opcje rzucenia wszystkiego na granicę w pierwszych dniach konfliktu i w razie przegranej, zostałaby już tylko pełna kapitulacja? 

• Like 2
Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

Kuźwa pojemne te autokary 

🙆‍♀️

Opublikowano
4 minuty temu, Leszy napisał:

Chcielibyście, by politycy rozważali jedynie opcje rzucenia wszystkiego na granicę

Na szczęście planowaniem operacji wojskowych nie zajmują się politycy. Dlatego też przygotowuje się plany wcześniej aby debilom zawęzić mozliwość ingerencji.

Opublikowano

dla tych, co pytają - dlaczego linia WIsły

od setek lat rzeki stanowią skuteczna przeszkodę inżynieryjną, trudną do sforsowania i ułatwiającą obronę , popatrzcie na obecną linię frontu na Ukrainie, gdzie ukraińcy mają problem z przekroczeniem większych rzek

mam nadzieję, że politycy nie ustawili sobie jeszcze sztabu generalnego tak, że całe wojsko w razie W będzie stało na granicy, bo inaczej możemy się w zasadzie od razu poddać

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, jacus napisał:

to taki chichot historii ze alkoholik jest lepszy od abstynenta.. pardon byl jakis abstynent ????

Każdy ma jakieś plusy minusy słabości i przywary. Ale ja oceniam merytorykę. To jak traktował swoich jak opozycję jak załatwiał sprawy i jaki był wizerunek urzędu. I Kwach wypada najlepiej. Dużą robotę zrobiła mu żona Jolanta. Czy był jakiś abstynent na pewno nie ten co zastąpił Kwacha Komorowski nie wiem ale Duda to czasami jak pijany bredzi.

40 minut temu, racyl napisał:

419218864_10232902962740358_7797478204611462371_n.jpg

W przypadku rzecznika pis Rafała Bochenka to trudno powiedzieć jak było.. W ciągu 5 minut mówił 200 tys potem 300 tys a potem już nie całe 200 tys. I chyba na końcu prawdę powiedział. 35 tys to nie całe 200 tys.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
25 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

przywracanie praworządności

-----------------------------------------------

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

W zasadzie wszystko blokowali co mogli. Ręka w rękę z Orbanem. Potem przyjaźń lekko się rozjechała.

Image

zadanie: znajdź na obrazku kaczyńskiego i orbana :D 

wygraj wycieczkę do moskwy :D 

• Like 1
Opublikowano
52 minuty temu, mirro napisał:

Ojej, znowu nie ma barierek przed Sejmem. Czyżby zagrożenie minęło? I jak teraz forsować zniknięte barierki?:lol:

Jak by doszło do takiego stanu jak , był stan wojenny i wojsko na ulicę . Pałowałbyś ludzi swych rodaków jak to robili w 81 r .

Opublikowano
1 godzinę temu, jacek1296 napisał:

Bodnar powinien maksymalnie dotrzymać wszystkich terminów na ułaskawienie, tak jak duduś dotrzymywał przy powoływaniu rządu.

trzeba wprowadzić nowa kategorię "jednodniowy więzień polityczny" 

Opublikowano
1 godzinę temu, jahooo napisał:

dla tych, co pytają - dlaczego linia WIsły

od setek lat rzeki stanowią skuteczna przeszkodę inżynieryjną, trudną do sforsowania i ułatwiającą obronę , popatrzcie na obecną linię frontu na Ukrainie, gdzie ukraińcy mają problem z przekroczeniem większych rzek

mam nadzieję, że politycy nie ustawili sobie jeszcze sztabu generalnego tak, że całe wojsko w razie W będzie stało na granicy, bo inaczej możemy się w zasadzie od razu poddać

Napewno jest tak juz wojsko ustawione że będzie stało ma granicy i linia obrony będzie na rzecze. Myślę że już zaczęto przerzucać wojska za Odrę żeby bronić Niemiec. O przepraszam UE. 

50 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Ta ciechanouska tak samo nadużywa tego słowa. Można równie dobrze powiedzieć że jakby na Białorusi nie robili wbrew rządowi to tak samo by tam nie było ,,więźniów politycznych ''

Opublikowano (edytowane)

Stonoga grubo zaorał młodego Kamińskiego.

zrzut_ekranu_2024-01-11_201003.png

Szanowny Kacprze,

Masz wielkie szczęście, że przyszło Ci walczyć o ojca podczas rządów Koalicji Obywatelskiej, bo gdyby obecnie rządził PiS, a szefem CBA byłby Twój tata niemiałbyś takiej możliwości podobnie jak rodzina Śp Barbary Bidy czy dzieci i żona Andrzeja Leppera.

Działanie bowiem Twojego ojca i jego kolegów z PiS w tym bezwzględnie łamiącego prawo Zbigniewa Ziobro odebrały tym ludziom dobre imię, dorobek społeczny, polityczny, zawodowy i życiowy aż wreszcie doprowadziły do ich dramatycznych śmierci.

Wszystko to Twój tata i jego koledzy zrobili z najniższych pobudek
tj.chęci brylowania u Jarosława Kaczyńskiego i z pragnienia posiadania władzy.

Nie martw się o ojca. Gdy jego protest głodowy zacznie zagrażać jego życiu wspaniali ludzie będący sędziami penitencjarnymi VIII Wydziału Penitencjarnego i Nadzoru nad Wykonaniem Orzeczeń Sądu Okręgowego Warszawa Praga w Warszawie podejmą na wniosek dyrektora aresztu postanowienie o przymusowym dokarmianiu taty.

Wiem o tym, bo uczyniono mi tak na polecenie kolego twojego taty Patryka Jakiego w ZK nr.2 w Łodzi w styczniu 2018 roku.

Sześciu funkcjonariuszy trzymało mnie za ręce, nogi i głowę a lekarz z tego więzienia wpychał mi sondę przez nos do żołądka. Byłem już cały zakrwawiony, bo krew tryskała z uszkodzonych naczyń krwionośnych górnych dróg oddechowych zanim lekarz stwierdził „to nie ta sonda”.

Z wielką siłą Kacprze przy niewyobrażalnym bólu wpychano mi do nosa sondę przeznaczoną do jamy ustnej (sonda przełykowa) tortury trwały ok 27 minut. Tak strasznie to chłopaku bolało, że w końcu sam zacząłem jeść zmiksowane jedzenie, które zamierzali mi podać przez sondę.

Nie bój się o tatę Kacper, gdyby coś mu zagrażało z powodu protestu głodowego to aparat państwa i decydenci z Koalicji Obywatelskiej nie zachowają się jak twój tata i nie będą go raniły jak mnie, a raczej podadzą mu kroplówki ze wzmacniającymi płynami. Będzie w cywilizowany i medyczny sposób unieruchomiony.

Tym właśnie drogi Kacprze różni się każda inna władza od PiSowskiej. Nikt bowiem oprócz PiS-u nie potraktuje Człowieka i Polski jak zwierzęcia.

Twój Tata jest pospolitym przestępcą, został skazany za pospolite przestępstwa i zasługuje na karę i taką właśnie odbywa.

Ciesz się Kacprze, że rządzi KO, bo to gwarancja, że karą dla Twojego ojca będzie pozbawienie wolności, bo gdyby rządził Jarosław Kaczyński to zapewniam Cię Kacprze że wykonywano by wobec taty karę pozbawienia wolności, godności i ludzkiej wytrzymałości.

Życzę Ci wiele sił i nadziei, bo z całą pewnością cierpisz widząc niedolę taty. Każdy dobry syn cierpi, gdy spotyka go takie nieszczęście.

Gdyby rządził PiS musiałbyś jeszcze drżeć o los matki i swój własny, bo oni Kacprze atakowali całe rodziny…

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
Dnia 11.01.2024 o 09:45, DTaras napisał:

Coś tam jest w tym nerwie co go tu uzewnętrzniłeś. Niemce mają np. Sassnitz i im to zasadniczo dyrda. Zatoki jednak trochę szkoda... Ogólnie rzecz ujmując gdyby tak to wejście na zalew Wiślany zrobili jak do Szczecina to by chyba większy sens miało. Ale tam. Build Your Dream niema statków aby produkty wozić a fabryki europejskie w powijakach. Problemem stało się pandemijne zezłomowanie floty...

nerw jest po obu stronach a nawet jeśli by nie było to się by pojawił bo Polska z Niemcami ma sprzeczne interesy a zbyt się różnimy między sobą aby robić coś na prawdę razem a port w Świnoujściu aż się (nomen omen xD ) prosi aby być polsko niemiecki no i jaki odruch to i u Polaka i Niemca wywoła? jedno wielkie nein i co ciekawe to Polak po niemiecku będzie krzyczał pospołu z Niemcem i jest to jedyna zgoda i porozumienie jakie się udało między tymi nacjami że Polak jeszcze chce coś Niemcowi komunikować bo w drugą stronę to co najwyżej pouczać ale translator niech se Po-uczany skołuje.
na jednym przykładzie tego Świnoujścia mamy proroctwo Historii "papierek lakmusowy" jak ona się dalej potoczy a że to się wielu nie podoba (może trudno uwierzyć ale mi też) to nic nie zmieni i najgorszy dramat że bardziej cywilizowany jankes coraz mniej chce być rozjemcą a coraz bardziej dzikus kacap. co w sumie naturalne bo któremu bliżej.

i to dla tego Tusk z putinem szlajali się po polskim molo  bo Tusk się liczy z opcją że tak na prawdę w kwestii ew zatargów polsko niemieckich to kacap będzie decydował bardziej niż jankes w kwestiach Europy środkowej i czy chcemy czy nie to dla jankesa jesteśmy antypody a dla kacxapa najbliższe sąsiedztwo a nic się nie zanosi aby kacapowo ktoś eksterminował do spalonej ziemi bo nikogo na to nie stać na całej planecie nawet jeśli by nikt tej ziemi za bardzo nie bronił

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

dzisiaj sn nie jest sądem, jutro jest, a pojutrze znowu nie jest :D gdy jest nam potrzebny to go uznajemy a gdy nie potrzebny to go nie uznajemy

nic się w główce nie zapali, zero zastanowienia, mózg jest tak wyprany przez propagandę, że nie ma w nim nic logiki

nie uznają, tk, sn, krs, sędziów, chyba, że potrzebują to na moment uznają, wybierają sobie orzeczenia, które im pasują, tworzą dualizm prawniczy, niszczą sądownictwo i jeszcze twierdzą, że to pis 

jak to możliwe, że 40% społeczeństwa to idioci?

Opublikowano
33 minuty temu, nie napisał:

przywracanie praworządności

-----------------------------------------------

Image

zadanie: znajdź na obrazku kaczyńskiego i orbana :D 

wygraj wycieczkę do moskwy :D 

T dawno i nie prawda. Jak to się mówi. Liczy się to co jest teraz a do nie dawna pis robił Putinowi w UE świetną robotę lepsza niż wielu z tych na zdjęciu.

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Prawie 40%, dokładnie 35,38% xD 

Sondaże pokazują, że liczba idolów w społeczeństwie spada ostatnio ponoć o 4 %.

0b19ba27eb9594187d43a7dd88b80a18.jpg

417374567_704586128472935_4385758455243050693_n_1705000003_534398.jpg

419218639_24754606837486269_3217404332932780181_n_1705000520_863070.jpg

be7ac64147b221e3616ad953df56e007.jpg

w_sik_1705000676_350225.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
  • Dodaj nową pozycję...
v