Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry. 16°, na ten moment nie pada, mocno wieje. W nocy popadało.

Dożynki gminne...chyba nie ma już gminy, w której nie było jeszcze dożynek🤔

U mnie dożynki parafialne dzisiaj.

Cześć i czołem🖐️ Trochę popadało,ale nie na tyle żeby jakaś tragedia. W robocie wczoraj byłem to padało konkretnie,pisze do żony czy u nas pada a tam nic. W nocy coś popadało więc trochę namoczy ziemię.

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, kizak napisał:

Wiesz ,ja tam nie wiem ,baba ,to baba ,ot słowo ,babsztyl to już nie tego . Ale może ja zbyt mało wrażliwy ,bo mnie też nie rusza jak kobitka powie do mnie chłopie ,,a jak jeszcze się uśmiechnie  i główkę przekręci ,to echhhhh😉

W ten sposób to co innego, wszystko zależy Kazik od sytuacji i sposobu w jaki to się robi czy mówi

I robisz to ty a nie sąsiad czy któryś z tu obecnych który mówi np powiedz swoi babie to i o wo 

Niepotrzebna dyskusja

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Qwazi napisał:

Generalnie też powinna doładować, jeżeli jest dobra🤔. Rozrusznik standardowy R11 powinien sobie z tym radzić. Możliwe, że wina jest w prądnicy lub regulatorze napięcia. Przy wymianie rozrusznika na szybkoobrotowy lub planetarny wypadałoby zastąpić prądnice alternatorem i jednocześnie zamienić bieguny, bo w tym nietypowym montażu stosowanym fabrycznie w c330 te rozruszniki mogą nie być szczęśliwe 

akumulatoty nie trzymają jak tylko zimniej się zaczyna robić

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry. 16°, na ten moment nie pada, mocno wieje. W nocy popadało.

Dożynki gminne...chyba nie ma już gminy, w której nie było jeszcze dożynek🤔

Są. U nas chyba powiatowo gminne dziś. 

W Mokoszynie-Sandomierzu święto plonów.

Pięknie słońce świeci, zapowiada się tydzień słońca i ciepła powyżej 20⁰

Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

miałem psa ,że jak jeż mu do łańcucha dolazł ,to już martwy  . Nie namawiaj żeby aż tak ;)

to fajne ,przedwojenne i fajne l z ł w słowach . Puść Swierszcza  Brutala ,lub inne ich piosenki ,  ,mnie to rozbraja  perkusistę znałem ,wódę żeśmy echhh ,Jego żona też odeszła ,echhh

Szyszko już dawno zszedł na Covida. Nawet kasa nie pomogła.

Opublikowano
MonteChristo napisał:

2 minuty temu, pedro2 napisał:

Szwagier jest, ale nie do pomocy 

Kolega 20ha agregatem przeleciał 

Szwagier jest od obdarowywania 😄 u mnie tak samo im to pomagać, a jak sezon malinowy to się w ogóle nie odzywają i nie przyjeżdżają

nie chcą Ci przeszkadzać w tedy

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Zalane ulice i drogi w województwie śląskim.

Teraz tam trzeba będzie skierować miliardy zł na odbudowę .

Nie wypłacą mrozowego , gradowego i suszowwgo .

Odbudowa miasta pochłonie .

Dramat rolników na południu kraju. Rzeki wylewają, powodując poważne szkody .

Rolnicy z tamtego regionu już notują straty. W miejscowości Biała koło Prudnika rzeka Białka wylała na pola .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
36 minut temu, malaczarna napisał:

akumulatoty nie trzymają jak tylko zimniej się zaczyna robić

Mogą nie trzymać bo się już napracowały, a równie dobrze mogą nie być doładowane. Jak ciepło ciągnik odpala lżej, więc prądu mu wystarcza, a jak zimniej to już brakuje. To trzeba by zdiagnozować. Chyba, że robiliście pomiar gęstości elektrolitu i napięcia pod obciążeniem 

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

ciekawe o kim pan pisze 🤔🤔🤔

👍 też tak mam 🤭👍

A o takim jednym gentelmanie, co to se chadza, innych przy pracy podgladywuje i fotki robi, jaki to on zarobion jest🤷🤭

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
12 godzin temu, Tomasz0611 napisał:

No i po co było męczyć Ursusa, wstawać rano, niszczyć sprzęgło, teraz by szła robota ...

Sprzęgło od P0dnośnika

Nie od jazdy nie miało to znaczenia że orał rankiem

Jutro jak bym zaczął to bym był czasowo do tyłu

4 P0la by zrobił była by awaria ursusa przestój

Dokończenie w przyszłym tygodniu. 

A tak jutro skończę ostatnie 4.6 ha i będzie woził gnonowicę

Trzeba młynkować i zaprawić zboże i akurat P0 20 wyjdzie jęczmień

A deszcz ładnie orane zagęścił i będą piękne siewy. 

Nie żałuję 1% żem nie czekał. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v