Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Chłoporobotnik napisał:

Mam jeszcze w piwnicy sporo... Kurom się skończyły praktycznie ale trawa i nieśność utrzymana. Dużo kaczki pomogły w spożyciu bo żarły jak opętane...

Mam też jeszcze.

No ale już końcówka.

....oj zjadł bym młodych...

4 minuty temu, 6465 napisał:

Da radę po takim zabiegu otworzyć okno w domu?

Toż od tego zamki w oknach się nie psują...

...a jak ktoś zwyczajny takich zabiegow to....😆

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Mówiłem, że będziesz zachwycony 

Straszyłeś że będzie źle, bo to bo tamto 🤷

1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

I lepiej niż bębnowa?

Raczej tak , przynajmniej szerzej bierz i jest wydajności ,  i to na czym najbardziej mi zależało że od razu wstępnie rozrzucone równo i nie muszę lecieć przegrabiać 

Edytowane przez Nieustraszony1044
  • Like 3
Opublikowano

Już myślałem że pójdzie bokiem... 

Ale się namyśliła i wróciła chmurka zawsze to coś więcej, tym bardziej że w piątek i wczoraj ładnie popadało to wszystko wsiąka a nie paruje odrazu 

Gdzies dalej słychać burze 

IMG_20240525_203627.jpg

Opublikowano
39 minut temu, szymon09875 napisał:

Ty się do tego nadzoru nie przyzwyczajaj tylko 🤭

Nie nie...ja po trzech dniach intensywnej obsługi kosiarki dostałem dwa dni leberowania przy przetrząsaniu i już zakończyłem. Chłopaki grożą, że do 23 dzisiaj pojeżdżą, żeby zwieźć i będzie finał. Jutro msza rocznicowa za bratową 

Opublikowano
42 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Na szczęście na spadziowy mój klient już się zapisał. Bardzo mnie to cieszy, wypchnę to w uj. Akacja a raczej posmak akacji wybrałem w środę w 2/3. Więcej się nie dało... 

Jaki najlepszy Twoim zdaniem?

Opublikowano
16 minut temu, Nieustraszony1044 napisał:

Straszyłeś że będzie źle, bo to bo tamto 🤷

Pisałem, jakie wady ma ta kosiarka, ale pisałem też, że będziesz i tak zachwycony. A wad nie wyłapiesz, bo nie masz porównania 🤷

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Wielokwiat z rzepakiem najsmaczniejszy dla mnie.

Co kto lubi. Dla mnie leśny- spadź z lipą lub z wielokwiatowymi. Kuzyn ma ule stojące w środku lasu. Nie jadłem lepszego miodu. Kolejke ma po niego rok do przodu. Wszystko sprzedaje zanim ukręci.

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Co kto lubi. Dla mnie leśny- spadź z lipą lub z wielokwiatowymi. Kuzyn ma ule stojące w środku lasu. Nie jadłem lepszego miodu. Kolejke ma po niego rok do przodu. Wszystko sprzedaje zanim ukręci.

Dla mnie spadź jakbym nie miał gdzie sprzedać to odpad.

Opublikowano
3 minuty temu, Krzysztof81 napisał:

Potwierdzam, dostałem od znajomego myśliwego taki miód , dzieciaki i ja uwielbiamy. 👍

Opublikowano
47 minut temu, 12Pafnucy napisał:

U mnie to za miesiąc swoje...a jak nie popada to i dłużej.

Już od conajmniej 10 dni swoje zajadam... Volumia się kończy, Lordy już podbieram. Ale pod podwójnym przykryciem i w pierwszych dniach marca sadzone. Takie najlepsze.

7 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Dokładnie taki. Spadź z lipą, zazwyczaj wirowany pod koniec czerwca/ początek lipca. Mniam. Już kolorek fajny ciemny łapie. Czasem zostawię jeszcze jakieś ramki z akacji, z których nie da sie odebrać bo świeży nakrop to już w ogóle ekstra.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v