Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja pierdziele. XXI wiek a w szkole : wszawica, owsica i bostonka🤦. A higienistka szkolna pisze że nie leży w jej obowiązkach sprawdzać higieny dzieci uczęszczających do szkoły. Mi za dzieciaka co jakiś czas łeb sprawdzali czy coś tam się nie kręci. 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
15 godzin temu, konteno napisał(a):

a o jakich ?

xx21 i xx41 

2 minuty temu, 6465 napisał(a):

Ja pierdziele. XXI wiek a w szkole : wszawica, owsica i bostonka🤦. A higienistka szkolna pisze że nie leży w jej obowiązkach sprawdzać higieny dzieci uczęszczających do szkoły. Mi za dzieciaka co jakiś czas łeb sprawdzali czy coś tam się nie kręci. 

No wiesz, dotknie dziecka to oskarżą o molestowanie , takie czasy mamy że lepiej nic nie robić 🤷

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Taa, a co rodzice robią teraz? przedtem ciężko pracowali i mieli dużo dzieci, to nauczyciele przynajmniej sprawdzali, a teraz wymalują długie pazury i siedzą z nosem w telefonie, albo chleją.

• Like 2
  • Thanks 2
Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał(a):

Taa, a co rodzice robią teraz? przedtem ciężko pracowali i mieli dużo dzieci, to nauczyciele przynajmniej sprawdzali, a teraz wymalują długie pazury i siedzą z nosem w telefonie, albo chleją.

To jak są rodzice co o nie umieją zadbać o higienę swoich dzieci. To po to jest pielęgniarka w szkole żeby sprawdziła i jak jest coś na rzeczy to wezwać ojca, matkę i opierdolić. A nie wszy będą skakać po ławkach albo w szatni z jednej czapki na drugą. 

11 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

xx21 i xx41 

No wiesz, dotknie dziecka to oskarżą o molestowanie , takie czasy mamy że lepiej nic nie robić 🤷

Moje dzieci jeszcze małe. Ale pani na zebraniu pytała rodziców czy się godzą na to żeby dzieci dostawały ćwiczenia do domu w postaci pisania literek i cyferek i że w żaden sposób nie będzie to oceniane.  No po prostu rynce opadają. Teraz to tylko do tiktok i skibiditoilet😡

Dobra idę się wygrzać pod pierzynę. Bo z lekka jestem poddenerwowany. Może to od przeziębienia.

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, 6465 napisał(a):

To jak są rodzice co o nie umieją zadbać o higienę swoich dzieci. To po to jest pielęgniarka w szkole żeby sprawdziła i jak jest coś na rzeczy to wezwać ojca, matkę i opierdolić. A nie wszy będą skakać po ławkach albo w szatni z jednej czapki na drugą. 

To nie jest żadne wytłumaczenie że jest pielęgniarka od sprawdzania, rodzice mają tak dbać żeby pielęgniarka nie miała co sprawdzać, w dzisiejszych czasach i przy tych środkach higienicznych wszy? wstyd!!!! Znajdą u czyjegoś dziecka wszy, zabrać 800+ i moment łeb będzie czysty.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano (edytowane)

Pewnie że wstyd , nawet bym powiedział że abstrakcja. Ale jak są jacyś patole co tego nie rozumieją to trzeba im to wytłumaczyć. 

Edytowane przez 6465
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

Pewnie że wstyd , nawet bym powiedział że abstrakcja. Ale jak są jacyś patole co tego nie rozumieją to trzeba im to wytłumaczyć. 

Powtarzam, zabrać 800+ jak znajdą u czyjegoś dziecka wszy i problem szybko zniknie.

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

ooo właśnie za ten olej to mógłbyś chociaż naklejek z biedry przywieść dla młodego bo zbiera 😂

Mamy środek tygodnia, godzinę ledwie 10, a Ty juz nietrzeźwy, tyś mnie oleju nie dawał 🤣🤣🤣🤣🤣

• Haha 1
Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał(a):

W stolicy w prywatnej szkole dość drogej też był problem z wszami czy gnidami .           Siostra jak pracowała w banku to klienci przynosili kawy tchibo to oddawał na wieś bo nikt tego nie chciał pić , tchibo jest kwasna , dla mnie tylko Pedros , jedna z tanszych kaw a dla sporej grupy ludzi nr 1 .

Opublikowano
1 minutę temu, jarecki napisał(a):

W stolicy w prywatnej szkole dość drogej też był problem z wszami czy gnidami .          

Bo akurat dzisiejsza wszawica to nie jest problem biedoty jak kiedyś, ale wręcz odwrotnie. Chociaż źle to ująłem, kiedyś dzieci biedoty były choć skromnie ubrane, ale zazwyczaj czyste.

Opublikowano
15 minut temu, Desperado napisał(a):

Powtarzam, zabrać 800+ jak znajdą u czyjegoś dziecka wszy i problem szybko zniknie.

ja jestem za tym, aby 800+ było tylko w formie karty elektronicznej do wydania na konkretne rzeczy, na przykład na alkohol i inne używki nie

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Dlatego najlepiej dawać jak najmniej, tylko wtedy gdy to na prawdę konieczne, a reszta niech sobie zarobi. Zarobione pieniądze ludzie szanują, a jak dostają za nic to wydają na głupoty ... Parafrazując śp Leppera "Ludziom nie trzeba nic dawać, wystarczy przestać im zabierać i ludzie dadzą sobie radę"

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, jarecki napisał(a):

Polak by obszedł i te karty wydatkowe tak samo jak były dofinansowanie bon turystyczny można było w necie odkupić .

Nie powinno wcale być 800 plus. Zamiast tego w szkole zeszyty, książki, pomoce nsukowe, wyżywienie, wycieczki. Żłobek i przedzkole za darmo.

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
4 godziny temu, marulekk napisał(a):

Guten morgen 🤝🇵🇱

Nosz urwa, zatłukłem wczoraj kreta w ogródku patrzę teraz znów nakopane pewnie jego kolega przyszedł

Ja tam w polu Kretobit stosuję. Sprawdza się już kilka lat. Rozgarniam kopce i wsypuję, przykrywam ziemią, uspokaja się. Poluję na podwórku, koło domu. 

Słonecznie, ociepla się.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

ale to przecież jest , PIS wprowadził ksiązki za darmo ,obiady darmowe dla dzieci z biednych rodzin , wyprawka szkolna na zeszyty , jest program wycieczka szkolna wprowadzona przez PIS , a żłobki i przedszkola tez są u mnie gm . Jadów nie ma problemów rola samorządu lokalnego też jest wspierać a jak się wybiera radnych byle jak to potem byle jak jest 

7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie powinno wcale być 800 plus. Zamiast tego w szkole zeszyty, książki, pomoce nsukowe, wyżywienie, wycieczki. Żłobek i przedzkole za darmo.

Edytowane przez jarecki
Opublikowano
37 minut temu, Desperado napisał(a):

A ja myślę że źle myślisz 

Masz dzieci? 

Szorujesz dziecko codziennie to wsza go nie odwiedzi 🤔

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, Baks00 napisał(a):

A ja myślę że źle myślisz 

Masz dzieci? 

Szorujesz dziecko codziennie to wsza go nie odwiedzi 🤔

Byłam na spotkaniu z higienistka szkolna to mówiła że wszy preferują czystych ludzi i włosy nie farbowane. Skaczą sobie w szatni po kurtkach i masz niespodziankę. Kiedyś stoję w kolejce do apteki facet wpadł do środka i od razu na całą aptekę czy jest coś na wszy. Lud rozstąpił się przed nim jak morze przed Mojżeszem 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v