Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, Chłoporobotnik napisał:

Nie ma. Ja jej nic nie zaoferuje ona mi też nic nie zaoferuje. 

Kosem raz siałem, jakoś szło... Teraz rękami po te pół tony rocznie wapna się da radę.

E, Kos, Kos ma taśmę i to wcale nie taki głupi rozsiewacz, tylko skrzynią większa teraz powinna być do tego i byłby cacy, lejek to się może schować.

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, Desperado napisał:

E, Kos, Kos ma taśmę i to wcale nie taki głupi rozsiewacz, tylko skrzynią większa teraz powinna być do tego i byłby cacy, lejek to się może schować.

Siałem i powiem tyle - nie nadaje się ani to ani lejek na takie kawałki. 10 metrów szerokości to na raz za dużo na dwa za mało. Ziemniaki w wapnie miałem...

Opublikowano
24 minuty temu, stempos1980 napisał:

Do wapna to się nie nadaje 🤦

Da się... Zależy jakie wapno ale się da... Chyba że te plastikowe mają jakoś zjebane mieszadło ale jak podobnie jak metalowe to będzie szło. Strumykiem jak pierwszy raz siałem to po jednym bb się zrobił lej z mąki ale nie ruszałem i jakoś wysiało. W tym roku siałem to samo wapno i po 2 bb zero mąki więc zależy jak się trafi 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

Przed chwilą, Desperado napisał:

A wiesz że za rok dwa nie dobierzesz kilka ha? trafi się jak kobita przy tuszy i nie wyżywisz.

Nie dobiorę ani ara. Nigdy. U mnie kobita nie ma prawa wstępu.

nigdy nie mów nigdy 😎🤭😁

Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Desperado napisał:

Jak Ci Amor z łuku pociągnie strzałą to zwariujesz na jej punkcie. 🙆‍♂️

Nie ma czegoś takiego jak miłość. To głupota występująca tylko w głowach niektórych ludzi. Przywiązanie, to może. Mnie nie skusi niczym. 

zrobi smaczniejszego królika niż Twój 😜😁

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

nigdy nie mów nigdy 😎🤭😁

A po co mi to pole? Żeby stękać i protestować tak jak prawdziwi rolnicy? Nie ma to jak etacik a to po godzinach aby swoje obrobić póki zdrowie i siły pozwalają...

4 minuty temu, slawek74 napisał:

zrobi smaczniejszego królika niż Twój 😜😁

Nie zrobi bo nie będzie miała żadna okazji żeby się wykazać.

Opublikowano
9 minut temu, superfarmer02 napisał:

Da się... Zależy jakie wapno ale się da... Chyba że te plastikowe mają jakoś zjebane mieszadło ale jak podobnie jak metalowe to będzie szło. Strumykiem jak pierwszy raz siałem to po jednym bb się zrobił lej z mąki ale nie ruszałem i jakoś wysiało. W tym roku siałem to samo wapno i po 2 bb zero mąki więc zależy jak się trafi 

Wiadomo że się da tylko z jakim skutkiem i nerwami😁

Opublikowano
54 minuty temu, stempos1980 napisał:

Kos a lejek to przepaść na plus do kosa bo tym praktycznie wszystko rozsiejesz a lejkiem to dramat

Śmieją się ,kto uzywa kosa to  zacofany,Jest u mnie dwa razy do roku używany i nie wyobrażam sobie jego braku

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tomek, ale również inni, nie walają się u kogoś pazurki tego typu??? Przygarnę chętnie 4/5 sztuk 

20240218_135638.JPG

Były. Ale poszły do szwagra z całym końskim kultywatorem miał 5 szt.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Tomek, ale również inni, nie walają się u kogoś pazurki tego typu??? Przygarnę chętnie 4/5 sztuk 

20240218_135638.JPG

Bezorkowca będziesz robił🤭

Raki profil będzie odpowiedni na ramę do wału gładkiego? Średnica nie całe 40 cm długość ok. 2.3-2.4 m. Wał będzie ciągany więc tylko ramka w koło, dyszel i jakieś 2 odkosy

• Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Dzięki za odpowiedź 

Może ktoś inny będzie miał zbyteczne i będzie chciał sprzedać 

Od kultywatora grudziądzkiego mogą być? Mam z gesiostopkami kilka sztuk. Chyba nawet nowe- nie używane.

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v