Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
26 minut temu, soltys48 napisał:

Sprzedałem tu z forum chłopakom mnóstwo rzeczy. Jeśli któryś z przedmiotów był niezgodny z opisem oddam pieniądze i go odbiorę.....

Trzeba być fer w stosunku do innych i tego samego oczekiwać.

Żeby nie było kolorowo to najmocniej też byłem wydymany przez użytkowników tego forum.....

I to jest dobre podejście kwestia że ile osób tak robi ? Mało sprzedawałem rzeczy ale jak już musiałem to kupujący był poinformowany o wadach i np ujęte to było w umowie żeby w drugą stronę nie być w*dymanym

Opublikowano
26 minut temu, soltys48 napisał:

Sprzedałem tu z forum chłopakom mnóstwo rzeczy. Jeśli któryś z przedmiotów był niezgodny z opisem oddam pieniądze i go odbiorę.....

Trzeba być fer w stosunku do innych i tego samego oczekiwać.

Żeby nie było kolorowo to najmocniej też byłem wydymany przez użytkowników tego forum.....

Mnie to Armand wyruchał jak zamawiałem u niego nasiona, zwodził za nos, że jutro, już wysyła itp. 

Było mineło.

Opublikowano
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

To jeszcze gratis miałeś się w co ubrać 🤣 oby nie za małe ....🤭😁

ja to styropian i worki po paszy dodawałem.... 😁

Ja zawsze pasuje kartony porwane albo jakieś małe opakowania ewentualnie jakieś folie 

Opublikowano
55 minut temu, Baks00 napisał:

Ale że sprzedali komu innemu?

Cieluny to złożona historia

Co do maszyn to dwie osoby sprzedały mi maszyny które okazały się złomami. Zgrabiarka miała żeby na koszu satelit naspawane a przetrzasarka wałek spawany-sprzedajacy wiedzieli o tym bo to były świeże naprawy 

3kupilem maszyny i do dziś nie odebrał 

22 minuty temu, sladan napisał:

Miał kupić cielaki, a wcisneli mu prosiaki 😂

Proszczaki też kupuje🤣

Opublikowano (edytowane)

Pany, ktoś się orientuje jaka może być różnica w wydajności przy tym samym ciśnieniu roboczym dysz u hardiego - chodzi mi konkretnie o 4110-20 i 4110-16. Na necie znalazlem tylko ogólny zakres wydajności.

Jest np, że 16 mają wydajność min 60l i ciśnienie min 1.5, a 20 mają wydajność min 80l i ciśnienie min 1.5. Czyli jak rozumiem mogę założyć, że przy takim samym ciśnieniu (niezależnie jakie ono będzie) różnica będzie procentowo kształtować się tak, jak przy min ciśnieniu?

Edytowane przez daron64
Opublikowano
8 godzin temu, bratrolnika napisał:

coś koło 11, to już brat dogrywał

Może mi coś podpowiecie, gdzie zamówić konstrukcję wiaty 8x6? I przy okazji czy ktoś zgadnie ile mi policzyli za taką wiatę w Alicja - Garażyki? 

Opublikowano
14 minut temu, daron64 napisał:

Pany, ktoś się orientuje jaka może być różnica w wydajności przy tym samym ciśnieniu roboczym dysz u hardiego - chodzi mi konkretnie o 4110-20 i 4110-16. Na necie znalazlem tylko ogólny zakres wydajności.

Pewno to widziałeś

image.png

https://shop.hardi.com/pl/wybor-dysz/

Tu na dole masz wyszukiwarkę i wydajności różnych dysz. Ale sam ocenisz czy to akurat Ci przydatne

16 minut temu, krilan06 napisał:

Może mi coś podpowiecie, gdzie zamówić konstrukcję wiaty 8x6? I przy okazji czy ktoś zgadnie ile mi policzyli za taką wiatę w Alicja - Garażyki? 

Parę godzin temu zamówiłem 24x6 u tego gościa.

https://www.olx.pl/d/oferta/konstrukcja-skrecana-wiata-rolna-garaz-8-x-6-2m-hala-magazyn-blacha-CID628-IDI2mcp.html

Opublikowano
1 godzinę temu, turion23 napisał:

https://www.castorama.pl/betoniarka-altrad-superior-190-180-l-1100-w/5908280849775_CAPL.prd

Panowie warte to coś?Będę potrzebował betoniarki na 230 V na budowę i zastanawiam się nad czymś takim.

U mnie ekipa użyła jedynie do bloczków betonowych przy ławie i w sumie nadproża bo gotowe nie były dostępne od ręki a tak to mieszadło i klej ale broń Cię Panie Boże dawać swój sprzęt dla budowlańców 

Opublikowano
30 minut temu, krilan06 napisał:

Miałem w tej chwili wstawić ten sam link który powyżej wstawił @Agrest 

Tak jak pisałem z rana, nasza (tzn brata) konstrukcja ma być do odbioru za tydzień, półtora, jak będzie to na pewno dam znać co i jak, jak postawimy to też pewnie jakieś zdjęcie wstawię

Jeszcze w okolicach Mielca są wystawione używane konstrukcje, tańsze, ale widać że delikatniejsze 

https://www.olx.pl/d/oferta/konstrukcja-stalowa-ocynkowana-6-5x9-promocja-CID628-IDEXZEO.html

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, turion23 napisał:

https://www.castorama.pl/betoniarka-altrad-superior-190-180-l-1100-w/5908280849775_CAPL.prd

Panowie warte to coś?Będę potrzebował betoniarki na 230 V na budowę i zastanawiam się nad czymś takim.

Jak chcesz dobrą, to szukaj Agro-Wikt- niebieskie, logo prawie jak Volkswagen. Na dużych budowach wytrzymują więc o czymś to świadczy, tylko cena x2 w porównaniu z tą Castoramą (czytałeś opinie pod tym co zalinkowałeś? Napęd z wykorzystaniem plastikowego kółka 🤣)

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano

Właśnie jak jesteśmy przy temacie wiaty 150m2 dla rolnika. Ktoś coś sprawdzał czy te 6m to w dachu czy w słupach ma być? Coś chodzi po głowie żeby dwie koło siebie postawić i mieć na jałówki i resztę gadziny bez papierologii ale brak wiedzy w internecie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v