Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

na 5 ha to on za maly jest ,ledwo trojke obrotowke pociagnie a agregat uprawowy czynny to nie wiekszy niz 3 metry.....

jako pomocnik do tura sie nie nadaje-jak kazdy zetor, jako glowny ?  kilkanascie spokojnie obleci ale jakos nie ma wziecia .

72 czy 77 w tej cenie chodza a nawet sporo drozsze. a pare lat starsze .

• Haha 1
Opublikowano
W dniu 28.11.2024 o 18:35, jahooo napisał(a):

tylko R14C czyli od busa, bo mi w tym roku jedna 13 z cienkocienko 165/13 strzeliła przy wadze hederu 1,5t, ciągam na wózku heder z MF-a prawie 5m długości, on jest trochę solidniejszy niż z bajzona

u mnie R13 to wchodzą z oporami na felgę, aż trzeszczą, są ciut za ciasne

A dziwisz się że strzeliła? Miałe pewnie ze 350kg maks udźwigu 

Opublikowano
5 minut temu, GRZES1545 napisał(a):

A dziwisz się że strzeliła? Miałe pewnie ze 350kg maks udźwigu 

wcale się nie dziwię, ale po prostu nie miałem nic innego do włożenia "na już", wytrzymała 2 lata

Opublikowano
Godzinę temu, jacus napisał(a):

na 5 ha to on za maly jest ,ledwo trojke obrotowke pociagnie a agregat uprawowy czynny to nie wiekszy niz 3 metry.....

jako pomocnik do tura sie nie nadaje-jak kazdy zetor, jako glowny ?  kilkanascie spokojnie obleci ale jakos nie ma wziecia .

72 czy 77 w tej cenie chodza a nawet sporo drozsze. a pare lat starsze .

chyba leków zapomniałeś dziś rano 

Opublikowano

na cisnienie,cholesterol i cukier mozna jeden dzien pominac -gorzej gdy ktos nie wezmie tych twoich ,wtedy jest problem..czesto ci sie to zdarza ?? tylko zebys tego ciagnika wtedy nie kupil, bo chyba nie da sie zwrocic tlumaczac niepoczytalnoscia  🤣

Opublikowano
4 minuty temu, solek01 napisał(a):

Moja jest z sprowadzana gdzieś z Chorwacji i ich nie ma i w kolektorze dolotowym nie ma otworów aby

je dołożyć 

Kup używany z krajowego

Opublikowano (edytowane)

Jeśli to gdzieś do pompy ma być to oddzielny zbiorniczek bo w pompie utrzymywane jest wysokie ciśnienie i prędzej czy później będzie świeca puszczać 

@Stodołateż dobry pomysł, nowy kolektor 60zł

Edytowane przez raven18
Opublikowano
6 minut temu, raven18 napisał(a):

Jeśli to gdzieś do pompy ma być to oddzielny zbiorniczek bo w pompie utrzymywane jest wysokie ciśnienie i prędzej czy później będzie świeca puszczać 

@Stodołateż dobry pomysł, nowy kolektor 60zł

Jeśli płomieniowa to pod nadmiar wystarczy podpiąć

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał(a):

na cisnienie,cholesterol i cukier mozna jeden dzien pominac -gorzej gdy ktos nie wezmie tych twoich ,wtedy jest problem..czesto ci sie to zdarza ?? tylko zebys tego ciagnika wtedy nie kupil, bo chyba nie da sie zwrocic tlumaczac niepoczytalnoscia  🤣

masz problem z czytaniem że zrozumieniem ale to już Twój problem 

1 godzinę temu, solek01 napisał(a):

Moja jest z sprowadzana gdzieś z Chorwacji i ich nie ma i w kolektorze dolotowym nie ma otworów aby

je dołożyć 

to wymien kolektor na ten że świecami 

Opublikowano (edytowane)

Pany, znalazłem coś takiego, filmik jak gość polewa czymś pryzmę zboża na naczepie, oczywiście tak zmontowane i skomentowane żeby publiczność myślała, że farmer wode leje aby oszukać na wadze i zrobiła się gownoburza. Rzeczowej odpowiedzi jeszcze się nie doszukalem a jestem ciekaw co to mógł być za zabieg.

https://www.facebook.com/share/r/1Duq1odeTf/

Screenshot_2024-12-01-17-54-05-292_com.facebook.katana.jpg

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano
31 minut temu, KlimekPL napisał(a):

Pany, znalazłem coś takiego, filmik jak gość polewa czymś pryzmę zboża na naczepie, oczywiście tak zmontowane i skomentowane żeby publiczność myślała, że farmer wode leje aby oszukać na wadze i zrobiła się gownoburza. Rzeczowej odpowiedzi jeszcze się nie doszukalem a jestem ciekaw co to mógł być za zabieg.

https://www.facebook.com/share/r/1Duq1odeTf/

Screenshot_2024-12-01-17-54-05-292_com.facebook.katana.jpg

Możliwe że pryskał na "robaka" https://agrosimex.pl/srodek-owadobojczy-actellic-500-ec-agropak

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v