Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Z ciekawości zobaczyłem ile mieszkania kosztują w lepszym punkcie.

Myślisz że te ofert najmu w opisie są realne? 

Szczerze tak jak nie ogarniam dzierżawy za 4tys tak i wynajęcia mieszkania za takie pieniądze bo lepiej kupić swoje niż wynajmować za takie pieniądze.

No i czy to ma szanse być non stop wynajęte

https://www.olx.pl/d/oferta/mieszkanie-inwestycyjne-2pak-2x-kawalerka-metro-ratusz-arsenal-CID3-ID12D6Xu.html

jak kupić jak zwykły Kowalski nie ma zdolności a jak ma i kupi na kredyt na 30 lat to spłaci 3x tyle 

Julia Wieniawa top influencerka nie może wynająć swojego mieszkania inwestycyjnego z milionowymi zasięgami za 5000 a to pójdzie na pewno tak łatwo jak opisane no no. 

za 30 lat Polaków będzie 30 mln, niech się rozwinie jeszcze praca zdalna

Wg mnie więcej zagrożeń niż pozytywów ale niektórzy zakochani w betonowym złocie 

Edytowane przez Mateusz1q
Opublikowano (edytowane)

Nie ma na ratę w tańszym punkcie miasta ale będzie miał na taki czynsz?

Zapłaci drogo ale będzie miał mieszkanie.

Na lokatornym zawsze jest gołodupcem

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
12 minut temu, Agrest napisał(a):

lepiej kupić swoje niż wynajmować za takie pieniądze.

6 minut temu, Agrest napisał(a):

Nie chodzi o to, czy kogoś faktycznie stać, tylko o to, czy Bank powie, że go stać. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Kogo będzie na to stać skoro już dziś za najem wołacie 3000+ opłaty?

A Wiesz jakie są zarobki w dobrych lokalizacjach ? To nie tylko wynajem dla turystów ale tez wiele centrów firm w miastach jak  Wrocław , Kraków , Gdańsk , Sopot , Warszawa , za wiele mieszkań płacą firmy dla swoich pracowników .  Ładne mieszkania z miejscem postojowym podziemnym w stolicy nie ma problemu okolo 80-90 zł za metr się wynajmują to z linku co Wkleiłeś jest lipne .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

No niby tak. To jest mafia.

Już kiedyś opisywałem jak siostra poszła po kredyt na małe tanie mieszkanie w Warszawie. 

Mając wówczas dobre zarobki i wkład własny chyba 50% złodzieje stwierdzili że nie ma zdolności kredytowej. Chodziło o sfinansowanie 70tys zł chyba w 2003r. W PKO BP stwierdzili że dadzą kredyt pod warunkiem że na 40 lat i raty malejące albo rosnące,  nie ogarniałem tego. W każdym razie przez pierwsze kilkanaście lat spłacała by odsetki i niewielki kapitał. Takie k**wy i pijawki.

Poszedłem do tego samego banku tylko u mnie.

W 2 tyg dostała kredyt z niższą ratą, niższą prowizją , normalnymi ratami, bez kary za wcześniejszą spłatę( tam byĺa) i na 15 lat.

Spłaciła po 4 latach.

A k**wy warszawskie chciały ją doić kilkadziesiąt lat

Opublikowano

A dziś byś pewno jeszcze 100 dopłacił by się go pozbyć🤭

U mnie jest włączony  tylko mało kiedy oglądany🤣

Opublikowano
39 minut temu, jarecki napisał(a):

A Wiesz jakie są zarobki w dobrych lokalizacjach ? To nie tylko wynajem dla turystów ale tez wiele centrów firm w miastach jak  Wrocław , Kraków , Gdańsk , Sopot , Warszawa , za wiele mieszkań płacą firmy dla swoich pracowników .  Ładne mieszkania z miejscem postojowym podziemnym w stolicy nie ma problemu okolo 80-90 zł za metr się wynajmują to z linku co Wkleiłeś jest lipne .

u mnie w sąsiednim budynku deweleper ma nie sprzedane z 1/3, a może więcej mieszkań

te, co sprzedane - wisza banery "na wynajem" i chętnych nie ma, liczył na stuentów z uniwerytetów, ale oni nie chcą badzieiwa, a ten deweloper słynie w Lublinie z badziwenych mieszkań

• Like 1
Opublikowano
56 minut temu, Agrest napisał(a):

Zapłaci drogo ale będzie miał mieszkanie.

Na lokatornym zawsze jest gołodupcem

Z wypłata powyżej średniej krajowej plus te moje ogródki sam nie miałem zdolności na 350 tys. 

Jestem w grupie klientów wysokiego ryzyka. Ponoć lepiej dla banku bym wyglądał gdybym chociaż alimenty płacił 

• Haha 1
Opublikowano
12 minut temu, jahooo napisał(a):

u mnie w sąsiednim budynku deweleper ma nie sprzedane z 1/3, a może więcej mieszkań

te, co sprzedane - wisza banery "na wynajem" i chętnych nie ma, liczył na stuentów z uniwerytetów, ale oni nie chcą badzieiwa, a ten deweloper słynie w Lublinie z badziwenych mieszkań

Może liczył na Ukrainę. A ich stać na lepsze i droższe. 

Opublikowano
40 minut temu, Agrest napisał(a):

tylko mało kiedy oglądany

A to ja telewizji jako takiej nie mam w ogóle. Mam powykupowane większość platform streamingowych, to w zasadzie wieczorem z jeden - dwa filmy obejrzę, jak akurat moja z cora jakiejś komedii romantycznej nie oglądają

A jak widać już zaczął się sezon na świąteczne komedie romantyczne 🤮

IMG_20241112_201406642_HDR~2_copy_918x1632~2.jpg

Opublikowano
2 minuty temu, turion23 napisał(a):

Panowie może wiecie ile może kosztować transport kurierem opony 520/70/38 i czy w ogóle taki gabaryt da się przewieść?

Od prywatnej osoby raczej nie opłacalne. Jak się zaczynał covid za oponę 380/24 za wysyłkę zapłaciłem 200 zł. 

Opublikowano
4 minuty temu, turion23 napisał(a):

Panowie może wiecie ile może kosztować transport kurierem opony 520/70/38 i czy w ogóle taki gabaryt da się przewieść?

Nie ma problemu, ja kupowałem dwie 34 i kurier przywiózł, oczywiście samochód większy z windą był, a ile teraz transport to nie wiem, trzeba zadzwonić do sprzedającego bądź wyskoczy na aukcji ile wyjdzie dostawa.

Opublikowano
8 minut temu, turion23 napisał(a):

Jak od prywatnego to pewnie taniej wyjdzie poszukać przez jakaś spedycję na busa. W lato wysyłka 2 opon 14.9r24 wychodziła coś ok. 600zł

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał(a):

Z ciekawości zobaczyłem ile mieszkania kosztują w lepszym punkcie.

Myślisz że te ofert najmu w opisie są realne? 

Szczerze tak jak nie ogarniam dzierżawy za 4tys tak i wynajęcia mieszkania za takie pieniądze bo lepiej kupić swoje niż wynajmować za takie pieniądze.

No i czy to ma szanse być non stop wynajęte

https://www.olx.pl/d/oferta/mieszkanie-inwestycyjne-2pak-2x-kawalerka-metro-ratusz-arsenal-CID3-ID12D6Xu.html

dziś jak to ktoś wcześniej wspomniał ludzie nie mają zdolności kredytowe  nie wiem gdzie to jest przyczyna tego 

druga sprawa jeszcze nasze pokolenie takie powiedzmy 40+ nk może 35+ ma poczucie jakiejś swojej wartości. chęć czegoś posiadania itp a Ci mlodzi tak zwane pokolenie Z mają na to wywalone czy będą mieszkać w swoim czy z rodzicami czy w wynajętym.

Społeczeństwo się bardzo rozwarstwia zanika klasa średnia  są rentierzy którzy mają po 20 mieszkań na wynajem i są ludzie  których nie stać na zakup mieszkania bo nie mają zdolności kredytowej i są skazani na wynajem.

dla mnie też to nie pojęte ale to wszystko idzie w tą stronę.

obiezdzam Warszawę z każdej strony z każdej strony się budują osiedla jest dużo mieszkań pustych do sprzedania kolejne się budują i ceny nie siadaja.

ale są sytuacje że fundusze inwestycyjne (to się teraz tak ładnie nazywa obcy kapitał z niewiadomego źródła pochodzenia) wykupuje w Warszawie 40 mieszkań od dewelopera pod wynajem.

Opublikowano

Kolega jest lekarzem ortopedą a jego żona pediatrą, rozmawiałem z nim ostatnio to sam powiedział że nie ma co robić z pieniędzmy i że to jest chore że oni biorą taką kase a szpitale toną w długach, ale jak powiedział: jak dają trzeba brać :).

Opublikowano
11 godzin temu, szymon09875 napisał(a):

Z wypłata powyżej średniej krajowej plus te moje ogródki sam nie miałem zdolności na 350 tys. 

Jestem w grupie klientów wysokiego ryzyka. Ponoć lepiej dla banku bym wyglądał gdybym chociaż alimenty płacił 

Gdybyś był w tym banku i zaczynał od  czajnika ,a póżniej tylko większe inwestycje i spłacał w czasie  ,to uwierz mi nie mając na chłopski rozum  zdolności finansowej dostajesz kredyt ,a dla czego ? ,bo jesteś pewny .

Opublikowano
3 godziny temu, Krzysztof81 napisał(a):

Kolega jest lekarzem ortopedą a jego żona pediatrą, rozmawiałem z nim ostatnio to sam powiedział że nie ma co robić z pieniędzmy i że to jest chore że oni biorą taką kase a szpitale toną w długach, ale jak powiedział: jak dają trzeba brać :).

deficyt szpitala- panstwa to zysk obywatela że y szpital nie miał długów to trzebaby zwiększyć kasę dla nich z podatków. chcesz płacić większe? a na prywacie lekarze mają dobrze do szpitala idzie mało który bo tam najcięższa praca za małe pieniądze w porównaniu z prywata. popyt podaż 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v