Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie dla psa kiełbasa tylko stare truchła 😜

Sam jesteś truchło 😛

2 minuty temu, radekz200 napisał(a):

całe szczęście nie masz 🥳

Pocałuk się z wystraszonym 😁

Opublikowano
5 minut temu, michal1993 napisał(a):

Użytkuje ktoś z Was taki sprzęt? Cena kusząca, przeznaczenie do mtza, na myśli wersja 2,5m. Pytanie tylko jak z jakością bo równając wyposażenie to jest połowa ceny za landstal
https://www.olx.pl/d/oferta/brona-talerzowa-3-0-m-fi-560-polgrom-wal-rurowy-daszkowy-strunowy-CID757-ID12Nsei.html

Ile to waży? I jak daleko wał wysunięty? Brat stryjeczny brał odemnie 2.7 z brodnicy do mtz to jak nie miał o ciążników to hamulcami skręcał

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Ile to waży? I jak daleko wał wysunięty? Brat stryjeczny brał odemnie 2.7 z brodnicy do mtz to jak nie miał o ciążników to hamulcami skręcał

2,5m ma ważyć ok 1000kg, z wałem daszkowym pewnie więcej. Mój mtz ma tura i myślę o wzmocnieniu podnośnika. I tak nieśmiało liczę, że może kiedyś dostanie mocniejszego "pomocnika"

Opublikowano
10 minut temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Dla mnie ma , bo coś takiego bym potrzebował ale nie w takiej cenie 

Może by ci kto darmo dał 🤦

1 minutę temu, michal1993 napisał(a):

2,5m ma ważyć ok 1000kg, z wałem daszkowym pewnie więcej. Mój mtz ma tura i myślę o wzmocnieniu podnośnika. I tak nieśmiało liczę, że może kiedyś dostanie mocniejszego "pomocnika"

A to już innaczej .... dawał radę bez silowników dodatkowych a agregat okolo 1.3 tony...

Opublikowano
3 godziny temu, superfarmer02 napisał(a):

Teraz ciągami przyczepkę 1.5x2.7m i ładunki po 600-700 kg samochodem który w dowodzie ma 400...

2 godziny temu, superfarmer02 napisał(a):

Papiery się zgadzają a stan faktyczny🤷. Jest ryzyko, jest zabawa. Choć w większości jeździ się z ładunkami wagowo ja styk papierów 

Najpierw piszesz, że ładujesz 600 kg, choć samochód w dowodzie ma 400, teraz że wszystko zgodnie z papierami. To jak to w końcu jest, na symulatorze jeździsz?🤔

Ot i cały standard internetu.🤫😱

Opublikowano
Teraz, Nieustraszony1044 napisał(a):

A ile hektarów było? ,bo nie zwróciłem uwagi 

Wielkość i stan budynków 

Dawaj kupuj całkiem blisko mnie jest gospodarstwo do sprzedania. Budynki przyzwoite i 10ha. 

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, Grzechooo napisał(a):

To ta skodzina ma jeździć na tej przyczepce?🤔 Bo chyba nie chcesz podpiąć tej przyczepki do praktika?😵‍💫

Teraz ja ciąga fiat Albea 1.2 więc no...

1 godzinę temu, jacor73 napisał(a):

Najpierw piszesz, że ładujesz 600 kg, choć samochód w dowodzie ma 400, teraz że wszystko zgodnie z papierami. To jak to w końcu jest, na symulatorze jeździsz?🤔

Ot i cały standard internetu.🤫😱

Czytaj ze zrozumieniem...

Opublikowano
8 godzin temu, daron64 napisał(a):

Ale ja Cię nie chce przekonywać. Tak jak pisałem, po prostu drażni mnie jak ktoś pisze w taki sposób. Nic więcej. Masz czas i chęci, to dobrze dla Ciebie, zawsze to parę złotych zaoszczędzone. Parę tu, parę tam i coś tam się uzbiera. 

Wstyd to kraść.

Mi po głowie swego czasu chodziło czy trochę nie zacisnąć pasa i się podeprzeć kredytem i kupić nowy. Ale jak tak dla mnie to fajnie jakby miał te chociaż 100koni, to jak zobaczyłem ceny, to ja nie wiem co ja bym na tych swoich 15ha onego bym musiał siać, żeby te 250 czy tak 300k odłożyć.  Przeorać całe tuzy, to też jak widzę ceny płodów, to chyba wolę z tych traw bez żadnej pracy ciągnąć dopłaty i rolnosrodowiskowe, a sąsiad ma gdzie bydło puścić. 

alejak byś wziął dofinansowanie i połowę by zwróciła nowego traktora j jeszcze VAT oddali i sprzedać stary ciagnik to już tak strasznie nie wygląda to

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, mf362 napisał(a):

Teraz to mają problem posiadacze Belarus MTZ od 2016 roku . Połakomili się na prosty tani sprzęt a teraz zostaną cofnięte rejestracje . 

O co chodzi ?

Opublikowano
4 minuty temu, kizak napisał(a):

O co chodzi ?

wycinek z artykułu: " Z nieprawomocnego orzeczenia Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Szczecinie (II SA/Sz 286/23) wynika, że na podstawie wyroku Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej (TSUE) o sygnaturze C-513/15, używany ciągnik sprowadzony z państwa trzeciego (spoza UE, w tym przypadku z Białorusi), który nie posiada obowiązującej w Unii homologacji i jest przeznaczony po raz pierwszy do użytku w Unii Europejskiej powinien być traktowany jako nowy pojazd i rejestrowany tylko po spełnieniu obowiązujących te ciągniki przepisów – w tym przypadku po spełnieniu obowiązujących norm emisji spalin. Gdyby wyrok był prawomocny, mogłoby się okazać, że zakupione po 2018 r. nowe/używane ciągniki MTZ Belarus są zarejestrowane wbrew prawu z uwagi na brak dokumentów homologacji.

Opublikowano
18 godzin temu, daron64 napisał(a):

Ja tam nie jeżdżę tak opakowany. Wkuwial mnie to, że siedzisz jak ten bibendum. Jak pod domem, to sobie odpalę auto wcześniej. Gorzej w robocie po nocy.

Którejś zimy nawet napisałem do firmy, co zakłada ogrzewania postojowe ile by kosztowało coś takiego - chciałem żeby tylko można było z pilota odpalic, to koleś mi napisał, że ok 10k 😱 już mu nic nie odpisałem 😅 

Mam tak samo nie lubię w kurtce jeździć, akurat kupił jakieś a4 i w cenie miał zamontowane ale świetna sprawa szczególnie jak ma się na ch*jowe godziny do pracy a takie masz na pewno. Jestem ciekaw czy idzie te chińskie Webasto zamontować ale kurde jeszcze się spali samochód...

Ja spawam resory na dłuta i szczerze resor wolniej się ściera niż dłuto Waryńskiego. Dodam że na moich piachudrach z kamieniami komplet dłut wytrzymuje 20ha plus coś się urwie. 6 dłut razy mniej więcej 40zl to niby nie majątek ale wolę tą kasę przeznaczyć np na jakieś opryski.

Jak szukacie czegoś typowo pod przyczepkę to o ile dobrze pamiętam Volvo 740? Miało 1.5t na haka 

Opublikowano
15 godzin temu, Agrest napisał(a):

No jak teraz poczytałem temat nowych cen ciągników to wymiękłem.

Mam możliwość zakupu gospodarstwa zakupu za cenę ciągnika 180KM. I to porównanie zdecydowanie na zakup ziemi wskazuje, ale jak pomyśleć ile hektar kosztuje... 🤦‍♂️

za używane traktory też sobie cenia

Opublikowano
5 godzin temu, mf362 napisał(a):

Teraz to mają problem posiadacze Belarus MTZ od 2016 roku . Połakomili się na prosty tani sprzęt a teraz zostaną cofnięte rejestracje . 

Nie sądzę żeby do tego doszło. Skoro urzędy to porejestrowały to zrobiły to zgodnie z obowiązującym prawem, a jak złamały prawo to muszą za to odpowiedzieć. Za dużo komplikacji i ryzyka że będą pozwy o odszkodowania...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v