Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, daron64 napisał:

A powiedzcie jak to jest że sprzedażą złomu dla takich złomiarzy co jeżdżą i odbierają - oni mają jakąś wagę, czy na oko, aby w ch*ja przywalić? Bo coś mi tam jeszcze zostało, a niespecjalnie mam czas teraz na wozenie

Zazwyczaj na oko, raz im sprzedałem. Potem sam woziłem. 

Opublikowano

Najlepiej to samemu wozić złom bo złomiarze to połowę lub nawet mniej dają bez ważenia

Opublikowano

Ok, dzięki za opinie. Nigdy takim nie sprzedawałem i wygląda na to, że i nie sprzedam. Aż tyle tego nie mam, to sobie w wolnych chwilach powoze.

39 minut temu, GABBER85 napisał:

@daron64 ło ile tam dobrodziejstw  masz do  sprzedania, w małopolsce to  by sie handlorze pobili u  gospodarza

Do każdego dobrodziejstwa dodaje szczeniaka w gratisie 😅 

Nie no, muszę się tego popozbywac, bo tylko miejsce zajmuje

Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

Na 15 ha, to nie chce mi się w to bawić. Ta stówa raz na jakiś czas nie zmieni nic w moim zyciu

Też tak podchodziłem do tego w tym roku resor na dłuta i od razu lepsza żywotność a czasu to ile 15 min na jedno dłuto 

• Like 1
Opublikowano
11 godzin temu, GABBER85 napisał:

też resor spawam, kupno "dłut" to czasem loteria  w której sie zawsze traci, resor 2zł/kg , cięcie ,spawanie... nie mają porównania te kupione

Podchodziłem sceptycznie ale resor wolniej się ściera niż dłuta Waryńskiego 

Opublikowano

Pamiętam jak na takiego wniosek złożył mój szwagier na modernizację. A potem się okazało że jakiś new Holland podobnej mocy był z o wiele lepszym wyposażeniem i za mniejszą kasę. Szybko zmieniał ofertę i zaliczkę wpłacał na NH

Opublikowano
29 minut temu, Krzysztof81 napisał:

Ogólnie te ciągniki to porażka ale za tą cene fanatyk się znajdzie. Jeden w wiosce ma takiego ulepa. Skrzynie robił już z 5 razy. Do tego hydraulika cały czas się jebie.

U kolegi na wsi ma taki model od nowości. Za dużo nie robi a na skrzynię właśnie narzekają. Inny kupił 1934 to sobie chwali 

Opublikowano

A taki problem mam - w opryskiwaczu belkę mam podnoszona hydraulicznie. No i jak podniosę ja wyżej, to bardzo często nie chce opaść. Czasem jak ja  złoże, to jeszcze opadnie (jak nie podniosę bardzo wysoko). Jak podniosę tylko troszkę, tzn z 10-15cm, to opada bez problemu. Jak odepne waz od ciągnika i na wtyczce nacisne ten pizdryk, to olej wywala i tłok się chowa elegancko. Opryskiwacz był podpinany pod dwa ciągniki, w każdym po dwie pary wyjść - testowane na każdej i na każdej to samo. Wtyczka szybkozłącza była wymieniana, gniazda zresztą niektóre też. Jakiś pomysł?

Opublikowano
21 godzin temu, superfarmer02 napisał(a):

Nie ma ktoś takiego pługa do glebogryzarki albo samej skiby. Ewentualnie może być Skiba od starego pługa konnego. Im mniejsza tym lepsza 

IMG_20241015_121458.jpg

Albo mały pług konny albo poszukaj przedpłużka, może Daron będzie miał w swoich zbiorach🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v