Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, daron64 napisał:

Pisałem wcześniej - Vapormatic 

https://allegro.pl/oferta/klapka-tlumika-wydechowego-50-8-mm-vld2072-14742130861

https://allegro.pl/oferta/klapka-tlumika-wydechowego-63-5-mm-vld2074-14742131326

Większą do Zetora, mniejsza do casea. Tak jak przyszły, to do casea delikatnie musiałem popuścić żeby nałożyć, a do Zetora skrecic

Muszę u siebie pomierzyć w MTZ i forszu

Opublikowano
18 minut temu, jahooo napisał:

Muszę u siebie pomierzyć w MTZ i forszu

To tak wymiar z aukcji względem rzeczywistych wymiarów ma sie tak 👇 Zetorek średnica ~61mm, case ~52mm. Także w obu przypadkach jakiś tam zapas jest

IMG_20240825_133129434_HDR_copy_918x1632.jpg

IMG_20240825_132714812_HDR_copy_918x1632.jpg

Pany, napawanie ośki od talerzowki w miejscu talerza zwykła elektroda zda egzamin tymczasowo, czy za miękki jest taki spaw i talerz moment to obrobi? Bo kurcze znalazłem jedna ośkę u siebie i jest git, prościutka i nie wyrobioną, poza jednym miejscem. Idzie ja tak zregenerować, czy szkoda roboty?

Opublikowano

Ehh.. Wiem że są elektrody do napawania. Tylko, że na miejscu nigdzie ich nie dostanę a przez internet będą na wtorek, a do wtorku mogę mieć już złożona talerzowke

Dobra. Napawam, a na zimę i tak będę rozbierał wszystko raczej, to Adam relacje jak wytrzymalo

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, jaco512 napisał:

Z ciekawości.. z którego miesiąca? Moja była kupiona pod koniec marca 91.

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-c-330-m-sprzedam-CID757-ID11jhUu.html

tak powinna wyglądać trzydziestka bliska stanu orginalnego

Sorry. Z 1990 roku. Oddana do użytku w 1991. Sam odkupiłem ją 12 lat temu za 22 000  z wszystkimi plombami, ale, już skrzynia biegów hałasowała z powodu ferelnego rozkręcania nakrętki koła zębatego wałka pośredniego. Jeździłem tak ze dwa lata aż do całkowitego zblokowania. I trzeba było zrywać plomby i rozpoławiać. Po zespawaniu póki co jest ok. Wyciąganie drzewa w lesie też zrobiło swoje, a to reflektor roboczy się urwał, a to inny stłukł. Prądnica też siadła i dałem altka. Zestaw do sterowania hydrauliką zewnetrzną od razu wymontowałem- jest mi niepotrzebny, a hamulca ręcznego w ogóle nie było

Edytowane przez Kowalsky30
Opublikowano (edytowane)

Poleci ktoś jakieś dobre lemiesze do unii grudziądz? Wiem, wiem - radło, ale co zrobić. W grene te lemiesze od krampa 173 zł za szt, jest coś równie dobrego i tańsze? 

Edytowane przez krilan06
Opublikowano
9 minut temu, krilan06 napisał:

Poleci ktoś jakieś dobre lemiesze do unii grudziądz? Wiem, wiem - radło, ale co zrobić. W grene te lemiesze od krampa 173 zł za szt, jest coś równie dobrego i tańsze? 

nie wiem jakiej firmy, ale brałem te z ,,dziobami, po 125 zł. Bardzo fajną robotę robiły, ale musiałbym zobaczyć jaka firma

testował ktoś te lemiesze z dłutami?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, krilan06 napisał:

Brałem te z dziobami, bez dłut, ze stali borowej, coś koło 120-140zł sztuka, 4 szt troszkę kosztowało, ale lecę 3 sezon i za bardzo nie widać zużycia, orzą po 30-40ha co roku , bo orze w zasadzie raz do roku u siebie i trochę sąsiadom. Miałem wcześniej z dłutami - nie widzę różnicy

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

Brałem te z dziobami, bez dłut, ze stali borowej, coś koło 120-140zł sztuka, 4 szt troszkę kosztowało, ale lecę 3 sezon i za bardzo nie widać zużycia, orzą po 30-40ha co roku , bo orze w zasadzie raz do roku u siebie i trochę sąsiadom. Miałem wcześniej z dłutami - nie widzę różnicy

te z dłutami jak się sprawdzały? coś lepiej to robiło? dłuta były dostępne?

Opublikowano

A czy u tego gościa była na sprzedanie c-360-3p rzekomo w oryginalne za grube pieniądze, czy mi się zdaję ? Bo otoczenie takie znane

jaco512 napisał:

Z ciekawości.. z którego miesiąca? Moja była kupiona pod koniec marca 91.

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-c-330-m-sprzedam-CID757-ID11jhUu.html

tak powinna wyglądać trzydziestka bliska stanu orginalnego

A czy u tego gościa była na sprzedanie c-360-3p rzekomo w oryginalne za grube pieniądze, czy mi się zdaję ? Bo otoczenie takie znane

Opublikowano
1 godzinę temu, ŻakowskiSławomir napisał:

te z dłutami jak się sprawdzały? coś lepiej to robiło? dłuta były dostępne?

te z dłutami orały tak samo, dłuta można dokupć ze zwykłej stali w sklepie bez problemu, borowe kupuje przez internet

ze względu na masę pługa (niewielką) nie robią prawie żadnej różnicy z dłutami czy bez

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, jahooo napisał:

Gdzie kupowałeś? Te z grene z dziobami po ok 15ha już mocno starte, ale w zeszłym roku było sucho

Edytowane przez krilan06
Opublikowano

Trzeba by trochę porządków garażowych zrobić. Jak myślicie ile realnie mogę cenić żeby jeszcze to sprzedać? Prasa w bardzo dobrym stanie, łożyska na dwóch wałkach nowe po przepracowanym jednym sezonie, nowe rolki na podbieraczu. Pasy, opony w bardzo dobrym stanie, łańcuchy i zębatki tak samo. Owijanie na jeden sznurek, docisk na sprężynach, malowanie w oryginale. Nie używana od 2021r. Mam jeszcze opryskiwacz typu pilmet z 1998r 400 l/12m w dobrym stanie, z ważnym atestem nieużywany dwa sezony i samozbierającą starą małą mengele nieużywana kilka lat.

20240829_132321.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Trzeba by trochę porządków garażowych zrobić. Jak myślicie ile realnie mogę cenić żeby jeszcze to sprzedać? Prasa w bardzo dobrym stanie, łożyska na dwóch wałkach nowe po przepracowanym jednym sezonie, nowe rolki na podbieraczu. Pasy, opony w bardzo dobrym stanie, łańcuchy i zębatki tak samo. Owijanie na jeden sznurek, docisk na sprężynach, malowanie w oryginale. Nie używana od 2021r. Mam jeszcze opryskiwacz typu pilmet z 1998r 400 l/12m w dobrym stanie, z ważnym atestem nieużywany dwa sezony i samozbierającą starą małą mengele nieużywana kilka lat.

20240829_132321.jpg

Za swoją wziąłem 6 twoja trochę większa ale na cuda i szybka sprzedaż bym się nie nastawiał.

Pokaż ten psiukacz 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sylwekx25 napisał:

20240829_132321.jpg

Pokaż ta samozbierajke?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v